Reklama

Reklama

Německé tanky II. světové války – Panzer III – Střední tank

  • Velká Británie Deutschen Panzer Number 5 – Panzerkampfwagen (PZKPFW) – Panzer III., Die
všechny plakáty
Velká Británie, 2010, 63 min

Recenze (4)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Narozdiel od Panzerkampfwagen I a II a 35(t) a 38(t) už Panzer III predstavoval väčšiu hrozbu pre sovietske tanky. Stále bol však pre sovietske T-34 a KV-1 ľahším terčom a ani po namontovaní 50mm dela sa nejednalo o veľkú hrozbu. Nemecká mašinéria napredovala rok čo rok a tak ako súper sovietskych tankov prišiel Panzer IV. Výroba Panzer III bola zastavená v roku 1943 a vyrábali sa iba podvozky, na ktoré boli namontované samohybné dela a vznikol tak nemecký stíhač tankov Stug III. 90% - 5* ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Druhý díl dokumentu o německé obrněné Panzerwaffe (podle originálu díl 4). Střední tank Panzer III byl v letech 1941 - 1943 hlavním německým tankem. Celkem bylo vyrobeno asi 5650 kusů všech variant (Ausf. A až Ausf. N). Jakož to velký fanda obrněné techniky, a hlavně německé z období druhé světové války, je to pro mě cenný dokument a proto je tu plný počet na místě. Tak, jako v díle minulém, i tady byly informace ve většině případů známé, ale archívní záběry Panzeru III byly unikátní. ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Doufám, že se komentátorovi dokumentu podařilo uspět v Guinessově knize rekordů jakožto nejrychlejší vypravěč. Obzvlášť na začátku má člověk problém jenom poslouchat ten ohromný příval slov ve velmi rychlém tempu. Ale k dokumentu. Dokument popisuje výrobu, jednotlivé typy a samozřejmě bojové nasazení Pz III velmi zdařilou formou (tzn. velmi dobrý dokumentární materiál). Navíc, některé sekvence jsou opravdu výjimečné např. sériová výroba tanků či záběry těžkých pouličních bojů v Rostově v červenci 1942. ()

Reklama

Reklama