Reklama

Reklama

Faszination Natur 1 - Die schönsten Landschaften der Erde

  • USA Fascinating Nature
Trailer

Obsahy(1)

Faszination Natur - jsou dokumenty zaměřené na dech beroucí přírodu bez slovního doprovodu, přírodní scenérie jsou doprovázeny příjemnou hudbou a zvuky přírody.

Tento dokumentární film zachycuje 25 impozantních krajin na pěti kontinentech naší překrásné planety. Každá kapitola je vizuální báseň, esej o citlivé kráse flóry, fauny a geografie Země.
Tyto nádherné záběry natočil německý kameramanem a režisér Gogol Lobmayr během pěti let. Snímek je bez slovního doprovodu, protože sám tvrdí, že v našem světě je beztak už plno nadbytečných slov. Natáčel z ruky, z lodi, ale hlavně z balónu, ultralehkého letadla, z hydroplánu a z vrtulníku. O velkolepou hudbu se postaral Michael Hofmann de Boer původem také z Německa. Když spolu tito dva kinematografové spolupracují, dokáží spojit hudbu a obrázky tak, aby to bylo co nejvíce fascinující a působilo jako balzám pro všechny vaše smysly.
Dokument se specializuje na místa s nejhezčími přírodními jevy, například v USA bizony a sopečnou činnost v Yellowstounském národním parku, hluboké rokle a kaňony v Grand Canyonu, kterými se vine jako had řeka Colorado, jeskyně v Navaho Antelope Canyonu, kde skalními puklinami pronikají sluneční paprsky, které vytvářejí překrásnou hru barev a stínů, bizarní skalní věže v Národním parku Bryce Canyon, solné útvary jezera Mono Lake a přehradou vytvořené jezero Lake Powell. Ale i v jiných částech světa jsou k vidění krásné přírodní scenérie, jako třeba v Antarktidě stříbřitě modré ledovce s tučňáky a velrybami, křehké korály Velkého bariérového útesu, hřmící vodopády Iguaçu, v Turecku skalní města vykutaná v sopečném tufu, krásné písečné pláže a tyrkysové laguny na ostrovech Bora Bora v jižním Pacifiku, gorily v deštném pralese mlhavé horské Ugandy, jemně zakřivené obrovské písečné duny v Namibijské poušti, skvělé záběry volně žijících zvířat v rozlehlé savaně Afriky, strhující západy slunce a mnohem více.

01. Nový Zéland
02. Národní park Bryce Canyon - Utah - USA
03. Velký bariérový útes - Austrálie
04. Cappadocia - Turecko
05. Ostrovy Bora Bora - Tahiti - Francouzská Polynésie
06. Africké savany - Keňa - Namibie - Jižní Afrika
07. Virunga - horské gorily - Uganda
08. Monument Valley - Colorádská náhorní plošina - Utah/Arizona - USA
09. Vodopády Iguaçu - Argentina/Brazílie
10. Arktida Kanady - Churchill/Manitoba - Kanada
11. Národní park Yellowstone - Wyoming - USA
12. Pamukkale - Turecko
13. Navaho Antelope Canyon - Arizina - USA
14. Jezero Lake Powell - Utah/Arizona - USA
15. Antarktida
16. Patagonie - Chile/Argentina
17. Newfoundland - Kanada
18. Sossusvlei - Namibijská poušť
19. Niagarské vodopády - Kanada/USA
20. Skalisté hory - Kanada/USA
21. Grand Canyon - Arizona - USA
22. Lijiang Valley - Čína
23. Jezero Mono Lake - Kalifornie - USA
24. La Digue - Seychely
25. Paria Sandhills - Arizona - USA (oficiální text distributora)

(více)

Reklama

Reklama