Reklama

Reklama

Foutaises

  • USA Things I Like, Things I Don't Like

Obsahy(1)

V tomto krátkém filmu, který získal v roce 1991 Césara, nám hlavní hrdina prozradí co má a nemá rád. (5150)

Recenze (23)

Krissty 

všechny recenze uživatele

Mám rád vytahování ponožek.. a čůrání ve sprše.. Snímek sice netrvá ani 10 minut, přesto je v něm ale vše, co potřebuji, abych si dokázala nějaký film oblíbit. Dominique se nám vlastně "jen" vyzpovídá z toho, co má a nemá rád. Každý něco máme, ale většinou o tom prostě nemluvíme, nejspíš nás ani nenapadne se nad něčím takovým zamyslet. A právě tím mě tento snímek uchvátil. Je o (zdánlivě) obyčejném člověku, který nám ale dokazuje, že nikdo není obyčejný a každý je něčím zajímavý a originální. Poutavý děj (jestli se tomu vůbec dá říkat děj), vynikající Jeunetova režie a krásná hudba.. A ten název jen dokazuje genialitu autora.. Co dodat? ()

theblackswan 

všechny recenze uživatele

Mám rád, když... po prázdninách otevřu knihu a najdu v ní písek; ukusuju rohy od sušenek; si vytahuju ponožky,... Nesnáším... nechat jeden jediný zelený hrášek na talíři; když mě můj pes probudí svým studeným čumákem; konec TV pořadů,.... ...Jean-Pierre Jeunet je zkrátka génius, který z obyčejných věcí dokáže udělat ty nejneobyčejnější. ()

Reklama

Desiree 

všechny recenze uživatele

Rozkošný filmeček ze světa Jeana-Pierra Jeuneta. Ze světa, který je úžasně poetický, "barevný" (i když toto dílko je černobílé), plný zajímavých poznatků z každodenního života. Jeunetovy filmy patří mezi mé nejoblíbenější. Je to právě kvůli té originální atmosféře, která mi většinou stačí k luxusnímu filmovému zážitku. Takové filmy jsou přímo stvořené pro "pozorovatele", kterým ke štěstí stačí pohled na něco pěkného. Jejich srdíčka se rozechvějí když tyto "drobnosti" dokáží nalést i ve vlastním životě, dokáží si je uvědomit, vážit si jich a nechávat se opájet rozmanitostí světa. ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

Chvilkami nádherné album chytlavých černobílých fotografií. Minifilmeček o minipoznatkách, skrytých radovánkách a zdánlivě nepodstatných tajemstvích, která nás během okamžiku učiní šťastnými či nešťastnými, dokáží slastně ukojit či rozzuřit. Stačí si jich jen všimnout, uvědomit si je. Kdy si chceš najít čas k vychutnání si projevů svého života? Co třeba ten kaleidoskop minidetailů právě teď? ()

ZIASystems 

všechny recenze uživatele

- Nemám rád trhání chlupů z nosu a bratrancovu sbírku nehtů, slepých střev a lahví slz. Mám rád obrázky katastrof ve starých encyklopediích, prázdniny a slova Trans-Europe-Express... Trans-Orient-Express... Trans-Siberia-Express... - Dominique Pinon, Jeunetův oblíbený herec (Delikatesy, Cité des enfants perdus, malé roličky dostal i v jeho ostatních filmech, např. v Amélii z Montmartru), vypráví v tomto krátkem filmečku o tom co má a co nemá rád. A nám nezbýva než obdivovat jeho majestátně vysoké čelo a spodní čelist, kterou by si hravě dokázal ukousnout vlastní nos, ne-li obočí. Úžasný herec :) ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama