Reklama

Reklama

Grave Encounters

všechny plakáty
Trailer 2

Grave Encounters je název skupiny lovců duchů, kteří točí TV reality show o různých nevysvětlitelných jevech. Před natáčením v Collingwoodské psychiatrické léčebně jsou místními upozorňováni na podivné zvuky vycházející v noci z budovy. Během dne jim správce ukáže a popíše zvláštnosti, kterých si všiml během doby, kdy byla léčebna uzavřena. Příběh začíná tím, že se lovci duchů rozhodnou tuto záhadu vyřešit vlastními silami. Padne noc. Zpočátku se jim nemocniční bludiště nejeví ve tmě strašidelné, ale pak se začnou ozývat divné zvuky, budova začne ožívat a odkrývat návštěvníkům svá tajemství skrytá v minulosti. Film je natočen ve stylu hororu „Záhada Blair Witch" (Ravi)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (396)

heyda 

všechny recenze uživatele

Lhostejné tři hvězdy nikoli. Protože zas tak průměrný a nezajímavý horor to není. Je jasný, že hororů tohoto typu je teď najednou strašně moc, ale mezi nimi se Grave Encounters rozhodně neztratí ba naopak. Takový Paranormal Activity předčí snad ve všech směrech. Přesto víc hvězdiček nedám. Zaprvé nejsem vyznavačem filmů s roztřesenou kamerou a hraním si na dokument. A zadruhé si myslím, že to šlo udělat lépe. Ta kulervoucí atmosféra se dostaví až tak posledních 40 minut. Do té doby se nic moc extra neděje, a jako u všech podobných filmů postrádám vysvětlení. 60% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

První polovinu je nezáživná, místy až protivná. Věřil jsem, jak jsem se nudil, že každou chvíli usnu. Nevím proč se takové horory nerozjedou od prvních scén. Čekat až na druhou polovinu, kdy trošku vzrostlo napětí a při provokacích duchů, pár hlášek, apod. se Grave Encounters rozjel velmi pěkně. Pří prvním strašení jsem začal trošku vnímat a pociťovat kvality. Bohužel bylo příliš pozdě napravovat zpackanou první polovinu a přemýšlení nad jednou hvězdou nezachrání, ani nejlepší konec. Bohužel ten není také tak skvělý a za kvalitní považuji dvě scény, kde jsem se opravdu lekl. Scén, které jsou víc jak dobré je v druhé polovině daleko víc a díku tomu jsem musel pár hvězd přidat. Divákům doporučuji pustit si Grave Encounters až z druhé poloviny, poněvadž první polovina je jen seznámení s okolím a budovou. Děj je lepší teda, až v druhé polovině a herecké výkony považuji za průměr, který nezklame. Typická příběh s předvídavým děním, ale co čekat od duchařiny, tak že ten moc nevadí. Místy dobrá hudba, ale vadilo mi, že když se něco dělo, tak začala hudba vzrůstat a moment překvapení díky tomu byl v tahu... 6/10 = 60% ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Ještě trochu tlačit na pilu a byla by to skvělá parodie na handycam filmy. Takhle je to jen zcela bezradná rutina, která se úspěšně snaží vyhnout čemukoliv, co by diváka vyděsilo. Z povinnosti zvolená pseudodokumentární forma se bije s mimomísními "fantasy" prvky a digitální ksichty bubáků pobaví stejně, jako tragicky směšný závěr. Drobný závan naděje přináší slušný zvukový podkres, několik obstojně zvládnutých hororových momentek a ne úplně marní herci, jenže když vezmu v potaz způsob, jakým tvůrci zavraždili hororový potenciál onoho gigantického psychiatrického komplexu, musím opět rychle vystřízlivět. Několikrát si připomeneme Záhadu Blair Witch, Paranormal Activity a pár dalších kousků, jenže o vzdávání pocty nemůže být řeč. Čau. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Producent reality show ma v úvode presviedčal: Toto nie je film, ale skutočnosť! Pritom mi hneď bolo jasné, že je to found footage a nie skutočnosť. A keď som uvidel tie čiernobiele kváziarchívne materiály, na ktorých defilujú pacienti psychiatrickej liečebne so začiernenými očami, ako pokusné králiky šialeného vedca, tak sa mi otváral nôž v kapse a mal som pocit, že pozerám Dom hrôzy (1999), už len Femke Janssen mi tam chýbala. Páčil sa mi však sebaparodujúci charakter filmu, ktorý sa spočiatku nebral vážne. Odkrýval pozadie natáčania filmov ručnou kamerou, obsahoval aj zábery, ktoré by za "normálnych" okolností boli vystrihnuté (napr. platba zriadencovi za to, aby na kameru, povedal, že videl duchov...). Grave Encounters sa rozbiehal od nuly, ale zhuba od polovice už letel maximálnou rýchlosťou a ponúkol množstvo naozaj strašidelných okamihov. Veľká škoda, že v závere prišlo klišé: v poslednom zábere posledný preživší povedal svoje posledné slová a svetlo zhaslo. Preto dám len +++. ()

tibenskym 

všechny recenze uživatele

Grave Encounters veľmi rýchlo odsýpa a ani prvá tretina, kde sa nič nediaľo sa mi nezdala nudná, predsa len predstavenie miesta deja a postáv je už takým povinným rozbehom. Už po prvých minútach je jasné, že film nebude pojatý úplne vážne. Práve spomenutá prvá tretina je totálne sebaparodická - záhradník a médium nemali chybu. Druhá tretina mi prišla najlepšia, postavy behali po chodbách starého blázninca, sledovali na kamerách vytipované miesta, kde sa niekto v minulosti zabil, alebo sa tam podľa svedkov pohybovali predmety a podobne, atmosféra hustla a naberala na strašideľnosti, sem-tam sa zavreli dvere samé od seba posunulo sa kolečkové kreslo a už sa dalo tušiť, že sa niečo blíži, že sa niečo udeje. No a potom sa začalo diať. Nepáčilo sa mi však, že duchovia, alebo ich prejavy boli na mnohé rôzne spôsoby, čo mi vôbec nesedelo a potom návrat stratenej postavy tiež oničom a (opäť vtipný) koniec to zabil už úplne. Takže moje hodnotenie: 60-70% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Nemocnica vo filme sa taktiež objavila v 5. epizóde 1. série seriálu Supernatural (od r. 2005). (BoredKid)
  • Budova, v ktorej bol celý film natáčaný, sa v skutočnosti volá Riverview Hospital a nachádza sa v meste Coquitlam v kanadskej provincii Britská Kolumbia. Napriek tomu, že je budova vo filme opustená, bola zatvorená až v júli 2012. (Jello Biafra)
  • Filmem se inspirovali tvůrci počítačové hry „Outlast“ z roku 2013, která se rovněž odehrává v hororové léčebně a využívá podobné momenty překvapení i způsoby zobrazení (noktovizory, apod.). (Rudy_742)

Reklama

Reklama