Reklama

Reklama

Grave Encounters

všechny plakáty
Trailer 1

Grave Encounters je název skupiny lovců duchů, kteří točí TV reality show o různých nevysvětlitelných jevech. Před natáčením v Collingwoodské psychiatrické léčebně jsou místními upozorňováni na podivné zvuky vycházející v noci z budovy. Během dne jim správce ukáže a popíše zvláštnosti, kterých si všiml během doby, kdy byla léčebna uzavřena. Příběh začíná tím, že se lovci duchů rozhodnou tuto záhadu vyřešit vlastními silami. Padne noc. Zpočátku se jim nemocniční bludiště nejeví ve tmě strašidelné, ale pak se začnou ozývat divné zvuky, budova začne ožívat a odkrývat návštěvníkům svá tajemství skrytá v minulosti. Film je natočen ve stylu hororu „Záhada Blair Witch" (Ravi)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (395)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Parádní překvapení, nečekal jsem že mě někdy found footage takhle chytne, pravda Paranormal activity je pro mě skvělé osvěžení v duchařinách, ale tohle béčko od kterýho jsem nic nečekal mě parádně prokleplo. Film jsem s pustil v noci a docela jsem chvílemi klepal. Začátek a seznamování s postavama je atmosférická podívaná a vypráví o historii blázince. Těch prvních 40 minut neměly chybu. Pak sice film trošku upadl protože ty duchové jsou strašně nestrašidelní. Tyhle efekty vidím 1000x na youtubu. Ale celé scény předtím mě bavily. Postavy nejsou nijak špatně udělané a působily dobře. Rozhodně překvapení. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Další film o paranormálních jevech a já jsem si ho nemohl nechat ujít. Nápad (blázinec) naprosto skvělý, atmosféra strašidelná, akorát s tím závěrem se mohli popasovat trochu lépe a gradace také mohla být o dost větší. Nicméně to mělo pár hodně dobrých lekaček a 90 minut jsem bez problémů se zájmem dokoukal. 75% // (7.9.2015) - Je to sice jeden z těch lepších duchařských hororů, ale na podruhé mě to už tolik neoslovilo. Příliš keců toho moderátora. 4 hvězdičky se udrží jen tak tak. 70% ()

Reklama

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se obával, že Grave Encounters bude jen další laciný found footage horor, ale byl jsem ve výsledku mile překvapen. Ke trojce přihodím ještě jednu hvězdu za tu děsu plnou klaustrofobickou atmosféru. Na rozdíl od názoru ostatních mi vůbec nevadil delší rozjezd, který mé napětí po krůčcích zesiloval a nechával mě netrpělivě čekat, co se protagonistům přihodí. Je fakt, že úvod budí dojem ze kterého se film vyklube v totální chujovinu, ale postupem času začne odpadávat. Děsivost narůstá a nejvíc mě na Grave Encounters bavila tahle gradace. Na začátku vidíte vysmáté tvářičky, silácké gesta a pózy, a to vše posléze půjde rychle stranou. Totální izolace, tíseň a nesnází dolehlo i na mě, takže za mě velmi slušný FF! ()

Ouwen odpad!

všechny recenze uživatele

Že horor? Přesně tak, horor to sledovat! Naprosto totální sračka, která mi přišla až nesmírně směšná. Žádné napětí, furt s tou kamerou třesou jak hovada a nic nebylo vidět, jen sténání a sténání. Zatímco 90% třídy se bál, můj kolega vedle usnul nudou a s tim druhym jsme z toho měli nesmírnou prču. Nulové napětí a nechutně nucený dialogy. Jdu blejt. ()

tibenskym 

všechny recenze uživatele

Grave Encounters veľmi rýchlo odsýpa a ani prvá tretina, kde sa nič nediaľo sa mi nezdala nudná, predsa len predstavenie miesta deja a postáv je už takým povinným rozbehom. Už po prvých minútach je jasné, že film nebude pojatý úplne vážne. Práve spomenutá prvá tretina je totálne sebaparodická - záhradník a médium nemali chybu. Druhá tretina mi prišla najlepšia, postavy behali po chodbách starého blázninca, sledovali na kamerách vytipované miesta, kde sa niekto v minulosti zabil, alebo sa tam podľa svedkov pohybovali predmety a podobne, atmosféra hustla a naberala na strašideľnosti, sem-tam sa zavreli dvere samé od seba posunulo sa kolečkové kreslo a už sa dalo tušiť, že sa niečo blíži, že sa niečo udeje. No a potom sa začalo diať. Nepáčilo sa mi však, že duchovia, alebo ich prejavy boli na mnohé rôzne spôsoby, čo mi vôbec nesedelo a potom návrat stratenej postavy tiež oničom a (opäť vtipný) koniec to zabil už úplne. Takže moje hodnotenie: 60-70% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Filmem se inspirovali tvůrci počítačové hry „Outlast“ z roku 2013, která se rovněž odehrává v hororové léčebně a využívá podobné momenty překvapení i způsoby zobrazení (noktovizory, apod.). (Rudy_742)
  • Film se natáčel pouze 2 dny a 10 nocí. (Pitue)
  • Podobně jako u filmu Cloverfield (2008) se jediný soundtrack tohoto filmu přehrává během závěrečných titulků. (LUKICKK)

Reklama

Reklama