Reklama

Reklama

Grave Encounters

všechny plakáty
Trailer 2

Grave Encounters je název skupiny lovců duchů, kteří točí TV reality show o různých nevysvětlitelných jevech. Před natáčením v Collingwoodské psychiatrické léčebně jsou místními upozorňováni na podivné zvuky vycházející v noci z budovy. Během dne jim správce ukáže a popíše zvláštnosti, kterých si všiml během doby, kdy byla léčebna uzavřena. Příběh začíná tím, že se lovci duchů rozhodnou tuto záhadu vyřešit vlastními silami. Padne noc. Zpočátku se jim nemocniční bludiště nejeví ve tmě strašidelné, ale pak se začnou ozývat divné zvuky, budova začne ožívat a odkrývat návštěvníkům svá tajemství skrytá v minulosti. Film je natočen ve stylu hororu „Záhada Blair Witch" (Ravi)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (394)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nečekaně dobře přijatý příspěvek do subžánru pseudodokument / found footage, ačkoliv tuhle eufórii tentokrát vážně nesdílím. Možná to bylo tím, že duchové či přízraky by měli kamerám (tudíž divákům) zůstat skrytí. Možná to bylo tím, že když už se něco konečně dělo, obraz začal rušit a vypadávat, což v takhle důležitých momentech musí nasrat. Na druhou stranu nelze tvůrcům odepřít snahu děsit nás několika zajímavými prvky. Každopádně takové australské podzemní tunely (The Tunnel) na mě zapůsobily rozhodně víc, než nekonečné chodby zdejšího blázince. Nebýt jedné extrémně nebezpečné lekačky, která mi dokázala nazvednout prdel, šel bych s průměrným hodnocením ještě níž. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

3,5 *... Veliká škoda, že se film nedrží v atmosféře první poloviny, kdy jedno velké neznámo, spojené s hrůzou nahánějící budovou, chvílemi opravdu navodí husí kůži..První zjevení ducha opravdu vyleká a zbytek už je jen klasická otřepaná limonáda, která po čase přestane děsit...I přes pár lekavých scén už to nemá takovou sílu a samotný závěr nešokuje ani ze třetiny, jak byl zamýšlen. I tak se jedná o nadprůměrný found footage biják, který mi, v záplavě sračkeřin tohoto subžánru, udělal radost. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jednou jsem na tento film viděl trailer, který nevypadal vůbec špatně. Po nějakém čase jsem si na tento snímek vzpomněl a sehnal si ho. A po zhlédnutí musím napsat, že ten trailer vyložil karty až moc. Takhle přijdete o tu nejlepší lekačku celého filmu. Celkově mě Grave Encouters bavili spíše ve své první půli - budování napětí, nastavování kamer, chodby, kde může být cokoliv kdekoliv… jo, to mě strašně bavilo a nějaká atmosféra tam byla. Jenže jakmile se film dostane do své druhé poloviny a začnou se objevovat duchové… tak to jde do háje, alespoň pro mě. Lekačky (až na jednu či dvě) nefungují a jsou spíše k smíchu, stejně jako postupně se rozvíjející příběh (ty náramky na rukou mě skoro rozesmály, když jsem si představil duchy, jak je vyrábějí…) Tento film není špatný, ale bohužel dojíždí na trend ruční kamery (ta mě v mnoha scénách srala) a toho rádoby dokumentárního stylu. Samotnou korunu tomu nasadili sami tvůrci, když jsem po skončení filmu objevil, že už napsali scénář k druhému dílu… samozřejmě to bude taky podle skutečné události, podle skutečně nalezené a nesestříhané pásky, že jo… ;-) Takže, není to špatné, je to jen hloupé a ve své poslední části i nudné. Jak říkám, není nad první půlku… 60 %. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Asi prvý found footage film ktorý som si užil tak ako som to čakal a nedočkal sa od starých prevarených flákov (The Blair Witch Project, Poundkeepsie Tapes, Lake Mungo, The Fourth Kind, Paranormal Activity). Až pri Grave Encouters som si blahom užíval pocit strachu s očami nalepenými na monitore a to z počiatku vyzeralo na peknú srajdu. Len jediný vstup v úvode a potom už len celý čas sledujeme zostrihaný záznam. Najlepšie na tom je, že skupinka si zarába takýmto dokumentom pričom na žiadnych duchov neverí. „Aha, záhradník! Videli ste tu nejakých duchov?“ „Ja som nastúpil len pred nedávnom.“ „Tu máš dvacku a povedz do kamery že si videl prízrak.“ Interiér blázinca zo začiatku nevzbudzuje strach, po dni a noci strávenom v uzatvorených priestoroch však dôjde aj na hustejšie prvky ako otvárajúce sa okno, neznáme hlasy a nadvihujúce sa vlasy. Následná paranormálna aktivita sanatória však využíva priestory ako sa patrí a ja som si už len predstavoval takéto niečo prevedené do vysokorozpočtovejšieho filmu. Nebudem prezrádzať čo sa mi páčilo, mohlo by to skaziť prekvapenie. Z podobnej kategórie (REC je vyšší level) preto hodnotím najlepšie pretože doteraz nie veľmi obľúbený subžáner vyvolal vo mne zvedavosť na ďalšie podobné kúsky - konečne. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

....Všechno je původní záznam, my jsme to jen sestříhali. Lance Preston se svým týmem hledá duchy a další podivné jevy. Budou osm hodin zavřeni v opuštěné psychiatrické léčebně, kde prý viděli duchy, levitující předměty a slyšeli hysterický smích. Collingwodská léčebna nás už očekává, račte vstoupit. Tohle je votřes, vše bylo v pohodě dokud nezačal vyšilovat ten černoch. Bože, jak já se modlil, aby ho už někdo umlčel. Třeba nějaký duch. Stupidní hloupost. Znáte ten krásný filmový zážitek, kdy hodinu čekáte až se něco stane a když to kurva konečně přijde někdo vypne kameru. Slovo Fuck jsem přestal počítat někde u dvacky. CITÁT - Kurva.......... Pokud vás baví horory, kde se dlouhou dobu nic neděje, a když už by se mělo dít, tak kamera začne zabírat podlahu nebo stěny, protože kameraman je na útěku, místo aby točil to za čím přišel - tak si poslužte. Mě to nebavilo. A může mi někdo říci, proč zase tvůrci tvrdí, že je to autentický materiál a já se na konci filmu dovím, kdo koho hrál. Například toho údajně pravého Lance Prestona hraje nějakej Sean Rogerson. Fuck of (Kurva). Jednu hvězdu za některé záběry, kde bylo něco vidět. Nebudu přece hodnotit zelené stěny psychiatrické léčebny, strop z trubkama nebo šachovnicovou podlahu, že, kurva. Druhá hvězda za "Fuck" ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Matt White (Juan Riedinger) ve filmu uvádí, že nahrává celkem 10 statických kamer. Záběry se však objevují pouze ze 7. (jailon1)
  • Budova, v ktorej bol celý film natáčaný, sa v skutočnosti volá Riverview Hospital a nachádza sa v meste Coquitlam v kanadskej provincii Britská Kolumbia. Napriek tomu, že je budova vo filme opustená, bola zatvorená až v júli 2012. (Jello Biafra)
  • Film se natáčel pouze 2 dny a 10 nocí. (Pitue)

Reklama

Reklama