Reklama

Reklama

Talisman

  • USA The Lucky One (více)
Trailer 1

Loganův život ovlivnily tři vojenské mise v Iráku. Fakt, že je stále naživu, považuje za dílo náhody. Vždy unikl smrti jen o vlásek. Při první misi, když se po útoku s jednotkou shromáždili v troskách domu, tam uviděl ležet v prachu fotografii dívky. V okamžiku, kdy pro ni šel, explodoval na místě, kde stál, granát a tři jeho přátelé zemřeli. Logan si nechal snímek jako talisman a byl přesvědčený, že ho ochraňuje. Od té doby totiž neměl ani škrábnutí. Po návratu domů se rozhodl, že dívku vyhledá a poví jí o tom, jak byla jeho strážným andělem. Zjistí, že žena na fotce se jmenuje Beth, najde její adresu. Nechá se najmout do psího centra, které vede její rodina. I když mu Beth zpočátku nevěří a sama má v životě komplikací dost, rozvine se mezi nimi románek, který dává Loganovi naději, že by Beth pro něj mohla znamenat víc, než jen obrázek pro štěstí. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (290)

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Mladý mariňák se vrací z války a jeho myšlenky poutá jedna malá fotografie ženy, kterou našel po akci v Iráku, a která pro něj znamenala cosi jako talisman, věc pro štěstí. Protože se po návratu těžko dostává do běžného života, rozhodne se dívku na fotce najít. Díky náhodě se mu to podaří a po čase se oba sblíží nejen přátelsky. Hned ze začátku přiznávám, že mám pro mladého herce Zaca Efrona (který od dob muzikálů ze střední viditelně zmužněl) slabost a především jeho dílem patří filmu třetí hvězda v závěrečném hodnocení. Zbytek je totiž vcelku nesmyslný blábol. Celý příběh je plný nelogičnosti, scénář je trapně poskládaný z dějově nezáživných scén, stará mladá Taylor v některých scénách vypadá jako Zacova matka a pochodující Zac se svým psem mě postupně začal hystericky rozesmívat. To by člověk netušil, kolik scén s kráčejícím člověkem lze do filmu vpasovat. I závěr, který měl být vyvrcholením, stál za starou bačkoru. Alespoň romantické scény stály za to, jinak by tento paskvil spíš skončil rovnou v koši ještě před jeho koncem. ()

Reesam 

všechny recenze uživatele

Bála jsem se toho, že to bude menší parodie na High School musical, když obsadili do hlavní role Efrona, ale nebylo třeba. Myslím, že to obstál docela dobře, ačkoliv občas působil hrozně nepřirozeně. Do scénáře mluvit nebudu, příběh byl vystavěn skvěle. Taylor roli zahrála úžasně. Myslím, že krásná romantika na večer v posteli. ()

Reklama

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, to by som kecala, nebolo to ani výnimočne úchvatné či dojemné, vlastne to bola taká sladká limonáda. Dámy určite poteší pohľad na Zaca Efrona a pánov jeho krásna partnerka a vizuálna stránka tiež stojí za zmienku. Mne osobne prekážalo, ako sa vo filme riešili malicherné volovinky, ako fotografia, ktorej sa prikladala neuveriteľná doležitosť a vážne mi nebolo jasné, prečo to hlavný hrdina nevysvetlil hneď na začiatku. Zrejme by potom v príbehu chýbal nejaký ten dramatický zvrat, ale v tomto prípade bol postavený na hodne vrtkých nožičkách. Je to jedna z príčin, pre ktoré na mňa film robil dojem nedomysleného, amatérskeho pokusu o niečo silnejšieho a žiaľ neúspešne. Napriek tomu si však zaslúži plné a poctivé 3*. Oddychovka pre nenáročného diváka na večer vo dvojici. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Není to tak strašné, jak jsem se bála. I tak si ale příběh vydatně pomáhá nejrůznějšími příběhovými berličkami (hlavnímu hrdinovi se náhodou podaří zjistit, kde hledaná žena žije) a Zac Efron hlavní dramatickou scénu, v níž vysvětluje svou minulost, naprosto nezvládá. (Alespoň že v ostatních, civilnějších momentech působí relativně přirozeně.) A mimochodem od kdy mají tvůrci trailerů pocit, že je potřeba divákovi ukázat celý film zkrácený do dvou minut? ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Hezky načančané NIC. Problém posledních Sparksovek není v tom, že se jedná o kýč pro paničky a zasněné/zastydlé puberťačky. Problém je v tom, že se nedaří podchytit postavy, přijít s příběhem, který by upřímně dojal, a vymyslet finále, které by nebylo tak okatě cucané z prstu jako tady. Efron má trauma, ale vydrží mu pět minut. Zlomové tajemství není nic než banální informace, která nikoho s mozkem nemůže urazit a z Schillingové dělá tím pádem jenom blbku. A finále v dešti je deus-ex-machinou, za kterou by měl pan scenárista vrátit průkazku a vrátit se spolu se Sparksem do prvního ročníku kurzu tvůrčího psaní. Efron jinak solidní a táhne, co se dá. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (9)

  • Talisman je v pořadí už sedmým filmem natočeným podle knih Nicholase Sparkse a současně čtvrtým, který přivádí na filmové plátno Denise Di Novi. [Zdroj: nicholassparks.com] (Lolita)
  • Zac Efron přibral kvůli roli 10 kg svalové hmoty. (kedl)

Reklama

Reklama