Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kuronoma Sawako byla již od základní školy všemi přezdívána Sadako podle děsuplné postavy z hororu Kruh. Nikdo se ní nijak zvlášť nebaví, ale to se změní, když potká chlapce jménem Kazehaja. Ten v ní vidí hodnou, milou a pracovitou dívku, které se není třeba bát. Díky jeho podpoře, nalezne Sawako sílu oslovit dvě spolužačky, Čizuru a Ajane a získá tak nové přátele. Co se však stane s novým přátelstvím, když se po škole roznesou podivné drby? A co vztah Kazehaji a Kuronomi? Změní se? (Zíza)

(více)

Recenze (22)

gibbon 

všechny recenze uživatele

( - ) Film (respektive jeho předloha) neskutečným způsobem nahrává "lehce" politicky nekoretní teorii, tvrdící, že Japonkám je třeba odčítat 10 let mentálního věku. "Problémy", jež tu "středoškoláci" řeší i řešení samotná totiž patří do školy mateřské. ( + ) Kumazawa tu se svým týmem dokázal uplést z hovna bič a narozdíl od iritujícího anime, přede mnou film příjemně uhlazeně klouzal až do předvídatelného závěru. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se průšvihu, že to bude horší než anime, očesané, a odkazovat na seriál. Ale naopak, povedlo se citlivě vyhodit opakující se a rozvláčné situace ze seriálu, a přitom podstatné bylo zachováno. Co se týče postav, podle mě výborný casting (Sawako myslím měla mít hlavně podobný hlas a pak až vzhled, ale nemám výhrad ani k jednomu). A hlavně mi přišly postavy méně "natvrdlé", protože se s tím na mnohem kratším prostoru nemohly tolik babrat -- což bylo prima. ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Jsem ráda, že se aspoň sem tam objeví film, který se mi nejen líbí, ale určitým způsobem vezme za srdce. Tohle byla nádhera. Moc pěkný příběh. Mangu jsem nečetla, anime jsem také neviděla, ale minimálně tu mangu bych si někdy ráda přečetla :) Nebyl to však pouze příběh, který se mi líbil, ale hodně důležité pro mě bylo i herecké složení. Z Miury Harumy srdce poskočí, kdykoliv ho člověk vidí - nejenže je to fešák, ale v rámci mladých herců taky jeden, kdo umí docela dobře hrát. Tabe Mikako jsem nikdy dřív v ničem neviděla, ale hned jsem si ji zamilovala a ráda se podívám i na nějaký jiný film, ve kterém hrála. Její roztomilý vzhled a nevinný pohled se na roli Sawako dokonale hodil. A v neposlední řadě mě potěšilo, že se v roli kamarádky Sawako objevila i Renbutsu Misako - z jejího výkonu ve dříve viděném Tenkôsei - Sayonara Anata jsem byla doslova paf a moc jsem se těšila, až ji opět uvidím v něčem dalším, což se splnilo pomocí tohoto filmu. Japonská romatika dokáže být někdy vážně nádherná. ~(4,8)~ ()

Five By Five 

všechny recenze uživatele

Veľká pochvala za kasting a mejkap - teda až na Sawako, ktorej trafili možno ešte tak účes, som bol až prekvapený ako sa im podarilo vystihnúť anime seriál... Film sa ho vlastne celkom pekne drží až do konca - i keď tu samozrejme chýba množstvo maličkostí a preto neviem ako by som hodnotil, keby som seriál nevidel (či by Sawako nepôsobila až príliš "dementne"..) - ja som ho však hej a preto aj tento film hodnotím rovnako... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to neuveritelne roztomily film. Niektorym ludom asi nesadne, ze sa stredoskolaci spravaju tak naivne jak deti v materskej skôlke. Mne to zo zaciatku tiez pripadalo divne, ale po chvilke som sa na to naladil a film som si uzival. Prva polovica filmu v ktorej sa riesi hlavne vztah hlavnej hrdinky a jej dvoch kamaratiek je dokonala a ma u mna 5*. Bohuzial druha polovica v ktorej sa riesi romanticka linia mi uz miestami liezla na nervy. Cakanie na to kto z tych dvoch naivkov sa konecne odhodla vyznat svoje city bolo uz skoro neznesitelne. Takymto tempom dôjde na sex medzi nimi az v dôchodkovom veku. Takze tato cast ma u mna 3* a za cely film davam 4*. Skoda tej slabsej druhej polovice. Mohol to byt dokonaly film. Ale aj tak mi tá prva polovica urobila velku radost. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Film vznikl na motivy stejnojmenné mangy od Karuho Shiina. (Tichošlápek)

Reklama

Reklama