Reklama

Reklama

Okrsek

(festivalový název)
  • Ázerbájdžán Sahe
Drama / Mysteriózní
Ázerbájdžán / Gruzie, 2010, 116 min

Obsahy(1)

Autorský debut Ilgara Safata se odehrává v ázerbájdžánském městě Baku. Slavný fotograf Garib stojí před rozhodnutím, jestli přijmout pracovní nabídku v Africe nebo se oženit se svou snoubenkou, talentovanou sochařkou, která nachází inspiraci v rituálních tancích. Garib se rozhodne pro práci a zase jednou odkládá svatbu. Oba snoubenci během hádky havarují v autě poblíž starého jeskynního města. Ocitají se v podivném policejním okrsku, kde si Garib musí vyřešit svoji hrůzu z žen, jinak se z něj už živý nedostane. (MFF Cinema Mundi)

(více)

Recenze (2)

kostej_ 

všechny recenze uživatele

Po skvělých 40. dveřích, u nichž ázerbajdžánská kinematografie ukázala, jak dobrý film dokáže vyprodukovat, je snaha o příklon k žánrovým hollywoodským schématům krokem zpět. Film je vlastně slepencem dvou naprosto odlišných příběhů, jejichž složení je ale tak nešťastné, že je oba degraduje. Přitom hlavně celé líčení minulosti vypadá velmi dobře, ať už po herecké stránce, v kamerovém zpracování a koneckonců i ději, který představuje onu klasickou školu samu o sobě nezdeformovanou snahou o křečovitě žánrově mysticistní obálku, která je do filmu vložena na úvod a závěr. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Fotograf Garib a jeho snoubenka se za podivných okolností vybourají v autě. Přijede k nim policie a místo aby je nejdříve odvezli do nemocnice nebo jim alespoň poskytli nějaké ošetření, naloží je do antonu a zavezou na okrsek. Kde už čeká jejich kapitán (nebo co to bylo za funkci) a spousta podivných zážitků... Můj první kontakt s azerbajdžánskou kinematografií. Bohužel, na tomhle filmu se mi líbily akorát herecké výkony a občas atmosféra. Děj nedává smysl a to jsem se fakt snažil. Podobné téma nevidím poprvé a v tomhle případě bylo zpracováno asi nejhůř. ()

Reklama

Galerie (1)

Reklama

Reklama