Reklama

Reklama

Aljašské příšery a záhady

(TV film)
  • Česko Záhady a monstra Aljašky (více)

Obsahy(1)

Nekonečná divoká příroda Aljašky. Pustá krajina a temná obloha, to je místo jako stvořené pro paranormální jevy. Není divu, že se tu najdou lidé, kteří vyprávějí fantastické příběhy o setkání se záhadným tvorem zvaným Bigfoot, dalšími lesními příšerami a dokonce o pozorování UFO. Tito svědci samozřejmě neunikli pozornosti filmařů, a tak vznikl tento dokumentární snímek. Tvůrci s sebou ovšem vzali mezinárodně uznávanou odbornici na neverbální komunikaci, chování a emoce Maggie Pazian, která dokáže pozorováním mimiky a pohybů lidí odhalit, zda lžou, či ne. A právě ona se pokusí odhalit, zda zvěsti o záhadných jevech na Aljašce jsou pravdivé… (Kino Svět)

(více)

Recenze (8)

NikiVai 

všechny recenze uživatele

Aljaška je záhadná sama o sobě a to, že tento kus země může skrývat spoustu tajemství, mi přijde přirozené. Lidem, kteří svá setkání popisují věřím. Ale úplně si nejsem jistá jestli jim věřím, že mi popisují realitu nebo svojí vlastní fantazii přetavenou do jejich vlastní reality. A paní specialistka dostala v dokumentu minimum prostoru, určitě by bylo zajímavější, kdyby interpretovala celé rozhovory. Nicméně to byla fajn oddechovka. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Díval som sa na tento dokument počas celej jeho dĺžky dosť skepticky. Všetky tie aljašske vyprávania mi prišli dosť zvláštne a tak typicky americké fejsi hádzali až to bolo fúúúj tajbl. Neviem či je možné, aby na svete žilo niečo ako BiG FOOT a človek to doteraz nanatočil. Napríklad to, že tí japončíci videli UFO sa mi zdalo dôveryhodnejšie, aj keď to UFO nemuselo byť. Veď pred nedávnom prebehla novinami správa čo zase skúšajú Yenkeeovia za zbrane a technológie nad Aljaškou a kludne aj toto mohlo byť niečo podobné. A tí dvaja rybáry ak chcú niečo veľké uloviť tak by stačilo si pozreť jednu časť Jakuba Vágnera, kde ako prvé vytiahne zvyšné silony, keď už má záber, aby sa nepomotali. To mi prišlo najviac uletené. ()

Reklama

StrYke 

všechny recenze uživatele

Všechny záhadné nestvůry se nemusí nutně vyskytovat jenom v neprůstupných pralesech nebo v nejhlubších jezerech a oceánech, ale můžou se objevit i v mnohem chladnějších prostředí - v tomto případě je to Aljaška, ve které jsou ony příšery téměř dokázané. Americký dokument Monsters and Mysteries in Alaska se vydává po jejich stopách a krom dvou nestvůr, které nám představí, také zdokumentuje dvě pozorování UFO. To vše ve velmi poutavém stylu. Čekal jsem dokumentární snímek čistě kryptozoologický, ale nakonec ani ty dva příběhy o UFO, které dohromady zabraly půlku stopáže, neurazily a naopak potěšily svým skvělým rozložením a poutavostí. A to i navzdory tomu, že úplně poslední část byla také úplně nejslabší. Co se týče prvních dvou částí, které se zaměřily na dva opravdu zajímavé tvory, tak ty jsou bezchybné a budete je hltat jedna báseň. Celý dokument navíc také předkládá jemné důkazy o jejich existenci a při lovu jednoho z nich se možná i před kamerou objevil, ačkoli nebyl vidět. Prostě výborný snímek bez žádných větších chyb, snad až na jedinou - že to netrvalo ještě o něco déle. ()

Caesius S. 

všechny recenze uživatele

Spíše propagační dokument o Aljašce a jejích záhadách, než že by šlo o nějaký pokus o vysvětlování. Očitá svědectví o Sasquatchovi, o vodních příšerách, o pozorování UFO, jednoduše konspirační klasika. Vědecký tým hledající vodní příšeru samozřejmě nic nenašel a odbornice na mimiku zjistila, že svědkové věří tomu, že něco viděli. Záhady však žijí dál... ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Ve vzduchu, na zemi i ve vodě, byly spatřeny neobvyklé úkazy, které se nedají nijak ověřit. Nejzajímavější je první "BIG FOOT" tvor podobný člověku i zvířeti. Očití svědkové vyprávý své hrůzostrašné příběhy, u kterých se snaží přední odbornice na obličejovou mimiku (mikroexpresi) Maggie Pazianová ověřit zda si tito lidé své příběhy vymýšlí nebo jestli říkají pravdu. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama