Reklama

Reklama

Špionážní hry studené války

(TV film)
  • Francie Keep the Cold War Cold
Francie, 2009, 58 min

Obsahy(1)

Během studené války proti sobě na území rozděleného Německa stály dva nepřátelské bloky. Soustředění obrovského množství vojsk a zbraní v centru Evropy mohlo i v době míru přerůst v ozbrojený konflikt. K tomu naštěstí nedošlo, částečně i proto, že obě strany přesně znaly protivníkovi prostředky, možnosti a záměry. Zdrojem těchto informací bylo také několik desítek amerických, britských, francouzských a sovětských zpravodajských důstojníků. Více než čtyři desítky let sledovali, v souladu s mezinárodními dohodami, potencionálního nepřítele přímo na jeho území, respektive na území NDR a SRN. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Marze 

všechny recenze uživatele

Mile podrobné informace o situaci očima pamětníků. Pobavilo mě když Gorbačov na půl roku zakázal pití alkoholu Rusům, byli na recepcích nudní a jako společníci nestáli za nic. ()

Amper01 

všechny recenze uživatele

Nejsem zastáncem válek ani válečných filmů a k tomuto dokumentu jsem se tedy dostal náhodou. Chápu ale, že svět je jaký je a tahle profese možná zabránila dalším válkám. Tento dokument mi ale přišel tak trochu jako "letem světem" + pár vzpomínek a dobových záběrů... ()

Reklama

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Tento dokument byl pro mě přínosem, ačkoliv jsem viděl již několik dokumentů z prostředí špionáže. Velice přitažlivé téma, u tohoto dokumentů se nebudete nudit. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Poučný dokument, pro ty co se nezajímají o špionáž byl tento dokument určitě přínosem. Jen mi vadí jistý pohled jen z jedné strany, chybí objektivita. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Rád se vždy něco nového dozvím, hlavně když se to týká historie. Ale tohle byl takový lepěí průměr pro něco, co už jsem někde viděl a navíc mnohem lépe zpracováno. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama