Reklama

Reklama

The Singing Revolution

  • Estonsko Laulev revolutsioon
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

V roce 1991, po téměř padesáti letech brutální sovětské okupace, vyhlásila malá Estonská republika nezávislost na Sovětském svazu. Tato událost předznamenala zhroucení SSSR a rychlé osvobození všech sovětských republik. V této historické události hrála klíčovou roli hudba. Film vypráví příběh o obrovské touze Estonců po sebeurčení a neotřesitelné víře v obnovení nezávislosti jejich země. (MeGab)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Dokumenty nevyhľadávam, ale tento o moderných estónskych dejinách osloví srdce aj dušu. Dokud se zpívá, ještě se neumřelo! ()

Flashheart 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem se dost nudil. Je to dobrý dokument, ale zkrátil bych ho na polovinu. Tenhle zpěv je mě prostě netankuje, nudí mě a jako symbol národnostní jednoty a vytrvalosti by mi o něm stačilo vyprávět o dost kratší dobu. Dalším důvodem, proč jsem se moc nebavil, je, že tyhle dějiny znám, ostatně náckovské a bolševické praktiky se zaváděly jak přes kopírák. To jsou dvě věci, které se tomu dokumentu nedají vytknout, prostě mě osobně nesedly. Co bych vytkl, tak je slátanina Estonců mluvících jednou estonsky, jednou anglicky. Stejně někteří anglicky nemluví, tak proč nemluví po jejich všichni a nedotitulkuje se to? Dále bych to teda skutečně zkrátil, objektivně možná ne o polovinu, ale i tak o dost. Jinak dobrý. ()

MeGab 

všechny recenze uživatele

Mohu-li soudit i z jiných zdrojů, je to perfektně zpracovaná historie znovuobnovení samostatného Estonska. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama