Reklama

Reklama

V posteli

  • Chile En la cama (více)
Chile / Německo, 2005, 85 min

Jak dobře se mohou muž a žena poznat během jediné noci? V hotelovém pokoji se oddávají něze dva mladí lidé. Neznají se, před pár hodinami se náhodně setkali na večírku. Známost na jednu noc se svou osvobozující anonymitou jim umožní oddat se přiznáním, vyznáním, lžím i smutným vzpomínkám, neboť oba ví, že s ránem bude vše zapomenuto.

Režisér Matías Bize ve svém dramatu „pro dva herce a jednu postel" využívá komorní prostor k ponoru do intimity náhodných milenců. Ti se poznávají nejen skrz divoký sex, ale i přes zdánlivě bezvýznamné repliky a gesta. Kamera, která po celou dobu zabírá herce v bezčasí panujícím v pokoji laciného hotelu, umně odstiňuje i ta nejjemnější duševní hnutí. Podobně jako v následujících snímcích Na kahánku (2006) a Život ryb (2010) píše i zde Bize příběh jediné noci, ve které bude učiněno osudové rozhodnutí. (Česká televize)

(více)

Recenze (28)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Ty odjíždíš. Já zůstávám. On je chvilkové intermezzo před jejím dalším životem. Ona je zase posledním dobrodružstvím před jeho odjezdem. Neznají se, nikdy se předtím neviděli, nemají nic společného. Jen sex. Lehce provokativní film chilského režiséra Matíase Bizeho je nejen vkusně natočenou souloží, ale také brilantním rozhovorem o věcech důležitých i nepodstatných, o životě, o lásce i o filmech, které o nás vypovídají víc, než si myslíme. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Zastaveni v motelu. Muž a žena v malém luxusu doteků. Rozhodnuti přijímat nabízenou škálu identit tělesných obrazců. Divák sám v detailech zakusí to vzrušení, zahaleně odhalenou chemii mezi nimi (kapky od polibků lesknoucí se na prsou, tělo na tělo při společné koupeli, v závěsu roztančené pod dekou...) Povídej, co získali jsme, co ztratili, během jediné vášnivé noci, kdy jsme se v sobě topili, když jsme se bez jediného slova s roztouženým srdcem na sebe zadívali. Zprvu neznaje ani svá křestní jména, Bruno a Daniela. S nezávazností otevřeli důvěru fyzična, důvěru niterných interiérů, ve vší nahotě, navzdory anonymitě. On a ona právě teď, jako Ikarův pád i let, v otázkách, v pokračování...Na nic nemyslet, bez minulosti, bez budoucnosti, najít se, zamilovat se, zůstat, rozejít se? (P)oddej se rafinovanému bohatství, objevné fantazii, přítomnému objetí této noci. Projdeme spolu závratnou, nedostižnou touhou nalézt múzu svolnou. Zůstane to mezi námi, mezi čtyřmi stěnami. Já a ty, dialog sfér intimity. Poznávání ponecháme následujícím hodinám. Jen dál, miláčku. Překroč práh toho pokoje, ulehni na lože nepoznané. Co pod peřinou se odehraje? Ladných těl milenecká melodie. Poskytni tělu i duši naskytnuvší příležitost cizí, náhodné přitažlivosti. Vyměřený čas citlivě rozhoupal citové linky kolem nás, slastné rozkoše výjimečný ráz. Exprese erotické zdvořilosti, prchavost existence, přání, touhy, opájení příbojem vyprávění. Lze protnout noční magii, převést následky sblížení do dnů obyčejných, reálných? ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

V celém snímku se toho vlastně ani moc neděje. Dva sympatičtí, navzájem sami sobě neznámí mladí lidé spolu souloží a mezi jednotlivými milostnými akty si povídají o sobě, rozchodech, filmech, sexu, o rozdílech mezi pohlavím a pod. Spousta pocitů, nevyřčených slov a závěrečné odhalení, u kterého jsem v duchu Danielu zapřísahala, ať není blbá a nedělá to, co se chystala udělat, protože tohle je něco, co mě u některých ženských fakt štve. Jak se říká, komu není rady... Viděno v rámci Challenge tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Psychologický film s trochou cudné erotiky. 1) Jako drama bych tuhle hříčku 26letého sympaticky vyhlížejícího Chilana Matíase Bize (zde režie, jinak i scénárista a producent) rozhodně neoznačil, spíš je to trochu intelektuálské porno. Postavy obnažují svá nitra, své pocity a touhy. V tomto smyslu je film autentický. 2) "Divoký sex", jak se o něm píše v obsahu od České televize, jsem nějak nezaznamenal. Herci jsou, pravda, milí, chybí jim...jak to říci...nezbytná dávka démonické uhrančivosti. U tohoto filmu se asi neuděláte. 3) 27letý herec a boxer (!) Gonzalo Valenzuela nicméně svůj nenápadný půvab má. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Matias Bize a jeho druhy film, jelikoz som prvy Sábado, una película en tiempo real 2003 ešte stále nevidel. Hm, používam kadejake zdroje, no ani tam to nemali. Kazdopadne muz  a zena sa nahodne stretli  a spolu si objednali izbu v moteli ci hoteli ci kde to bolo. Sexy sem sexy tam si uzili viac nez dobre, spolu viedli potom kadejake rozhovory.  Klasicky dokaz toho, ze na kvalitny film netreba  strhujuce tempo  a akcne sceny, staci jedna izba v hoteli ci v moteli. Bize vyzera  byt dalsi rezisersky talent, ked z Nyla Marsala uz asi hovno 70 % ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama