Reklama

Reklama

13. komnata - Série 6 (2010) (série)


13. komnata Stanislava Hložka (S06E24)

(epizoda)

Obsahy(1)

Moravský chasník, tak o sobě Standa obvykle mluví. Ale není to postesknutí, je to spíš dodatek k jeho cestě za slávou. Z obyčejného kluka, vyzbrojeného jen moravským srdcem a také talentem, se stal idol jedné generace. Málokdo ale ví, že i Stanislav Hložek se musel vyrovnávat s nelehkými situacemi a životními krizemi. Dětství poznamenala politická nepřízeň. Otec byl majitelem velké pily a po znárodnění zůstal třídním nepřítelem. Standovy sestry tento původ připravil o možnost studovat, nejmladší Standa zas nemohl pochopit, proč nesmí chodit do družiny - aby nekazil ostatní děti. I jemu se zúžil výběr středních škol. Nakonec na něj zbyla technika, po ní práce v železárnách. Zlom přišel v roce 1974 - Standa byl druhý v pěvecké soutěži Intertalent, seznámil se s Karlem Vágnerem, který zpěváky doprovázel. Pomohl mu dostat se na vojnu do AUSu, po třech letech přišla nabídka na spolupráci s Hanou Zagorovou. Slávu a úspěch vystřídal krach manželství, do kterého skočil ještě před vojnou. Nová láska utrpěla těžkou zkoušku, když mladým manželům zemřelo jejich první dítě. Přidalo se celkové vyčerpání, ústup ze slávy. Stanislav se psychicky položil. Uzavřel se do sebe, nechtěl vystupovat. Po třech letech se rozhodl začít podnikat. Založil spolu s kamarádem hudební klub, ale podnikání nebylo úspěšné.
V loňském roce se rozhodli s Petrem Kotvaldem obnovit "zašlou slávu" a podnikli šňůru koncertů. Ve spolupráci pokračují i teď. Navíc přišly nabídky na muzikály Baron Prášil a Tři mušketýři.
Příběhem cest Stanislava Hložka nahoru i dolů a o návratu k rovnováze provede diváky moderátorka Šárka Volemanová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cyklus 13. komnat už tak trochu hledá problémy u lidí, u kterých nejsou. Hložek, který stále těží z popularity z osmdesátých let, stojí někde na půli cesty. Dokument má své světlé okamžiky, ale jinak mi přijde chaotický, názory zpovídaného zmatené, tak trochu neukotvené "v ději".. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stanislav Hložek bol v osemdesiatých rokoch minulého storočia členom veľmi populárneho speváckeho dua, ktoré tvoril spoločne s Petrom Kotvaldom. Ich otrepané "Holky z naší školky" určite väčšina z vás pozná dodnes. Tento svoj najväčší hit nahrali v roku 1983. Avšak krátko po páde socialistického režimu, prišiel aj rozpad tejto dvojice. Abicióznejší Kotvald sa proste na Hložka vyprdol a išiel si vlastnou cestou. No a milý prosťáček Standa sa z toho nevie do teraz spamätať. Prezradí však aj niečo o svojich osobných problémoch, neúspešnom podnikaní a i o smutnom, úmrtí v rodine. *** ()

tyna97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ráda jsem se dozvěděla něco nového o někom, kdo pochází ze stejného malého městečka uprostřed Moravy, jako já:) Standa je velmi příjemný človek a zpěvák, měla jsem možnost se s ním několikrát setkat, rád se do svého rodného městečka vrací. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama