Reklama

Reklama

Juliette Gréco

(TV film)
  • Francie Juliette Gréco
Francie, 2009, 53 min

Obsahy(1)

Významná francouzská zpěvačka a představitelka šansonu (ročník 1927). Po druhé světové válce začíná v Paříži, ve skupině Le Tabou. Stává se uznávanou především mezi francouzskými intelektuály (psal pro ni i Jean-Paul Sartre). V roce 1951 jí vychází první album obsahující výraznou píseň Je suis comme je suis. O tři roky později vystupuje v pařížské Olympii.
Svou kariéru považuje třikrát vdaná Gréco (herci Philippe Lemaire, Michel Piccoli a hudebník Gérard Jouannest) za dlouhou cestu plnou drobných krůčků, nadšení i zklamání. "Je to život plný práce. Je to celý život..." říká ztělesnění francouzského šansonu; zatím marně čeká na důstojného pokračovatele. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Hedka 

všechny recenze uživatele

So záujmom som si pozrela tento film (mám rada životopisné dokumenty o umelcoch), ale tentokrát bol môj dojem ..... smutný. Výpoveď starej, zvráskavenej a neprirodzene zmaľovanej ženy - čo ako slávnej a uznávanej, ale bez životnej múdrosti, vo mne vzbudil skôr súcit ako obdiv (na doplnenie: staroba, ani vrásky mi nevadia - práve naopak, považujem ich za úplne prirodzené). Sláva a umenie, čo ako krásne a povznášajúce, nie je predsa konečným cieľom. Aspoň v starobe by to mohol človek pochopiť. ()

Reklama

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Velká francouzská šansoniérka.. O ní, jak střetávala "živé dějiny" a ony ji. Moc pěkný dokument, ona už má ovšem přeplastikováno.!!! :-) ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama