Reklama

Reklama

La Fin de notre amour

  • angličtina The End of Our Love
Krátkometrážní / Horor / Experimentální
Belgie, 2003, 10 min

Po rozchodu mladého páru zůstává muž opuštěn. Nechce a nedokáže se s nastalou situací smířit. Řešení spatřuje v sebedestruktivním počínání. (Snorlax)

Recenze (9)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Hodně vostrá záležitost pohybující se někde mezi psychedelickými vizemi masochismu, sadismu a sebedestrukce ...zejména fyzické. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Mne táto sado-masochistická fotopoviedka nesadla. Má to zaujímavé spracovanie vo veľkolepom Giallo šate. Ani zvuk nie je najhorší no nechytá sa na ich krátkometrážnu snímku s toho istého roku z názvom L'etrange portrait de le dame en jaune. čo do originality či dusnej atmosféry. Ani koniec hoci bol vymyslený dobre ma nejako extra "neprikoval ku stoličke". Hodnotím to celkovo dobre malo to svoje svetlé chvíľky... žiletky atď... ()

Reklama

headcrab 

všechny recenze uživatele

Český překlad něco jako "Konec naší lásky". Dle slov tvůrců - chtěli zobrazit problémy párečku, jenom trošku více živým, tělesným způsobem, než je tomu obvykle :). Nejsem odborník na podobná experimentální díla, takže nebudu nijak rozebírat, myslím, že to v budoucnu určitě perfektně okomentuje např. panjosef :), za sebe napíšu jenom, že je to rozhodně zajímavej a silně působivej (např. polykání žiletek) až místy nechutnej počin, na kterej jsem koukal s otevřenou pusou a ne zrovna příjemným pocitem souvisejícím s mým žaludkem :). Klasicky nechybí ani břitva, to bude asi první věc, která se mi vybaví, když se řekne "Hélène Cattet, Bruno Forzani" :). K vidění např. v bonusech na Blu-ray, společně s dalšími třemi kraťásky od této tvůrčí dvojice. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Další nevšední zážitek z dílny filmařských mistrů Hélène Cattet a Forzaniho, kteří mají geniální filmařský postup, při kterém se mi zaráží dech. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama