Reklama

Reklama

Digging Up the Marrow

  • Velká Británie Digging Up the Marrow
Trailer 1

Obsahy(1)

Filmař Adam Green začíná točit dokument o uměleckých dílech vyznačujících se zobrazováním příšer. Greena překvapí, když ho kontaktuje vysloužilý policista William Dekker a tvrdí, že má důkazy o existenci příšer. Greenova manželka je skeptická, ale on v práci na dokumentu pokračuje, předělá jeho původní záměr a více se zaměří na Dekkera a jeho snahu o odhalení podzemního útočiště příšer, které nazývá Marrow. (hajdano)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (18)

Campbell 

všechny recenze uživatele

JDěte se bodnout. Tohle je jeden z nejlepších mockumentary dokumentů co jsem k viděl a pro mě jasných 5*. Adam Green mile překvapil a tenhle chlápek umí. Navíc ukazuje že umí dobře hrát a je to sympaťák. Film je hodně pomalej a nikam nespěchá, aby nás na konci rozsekal monstrama. Ty monstra jsou naprosto luxusní a když se objevý dokáže to člověku navodit infarkt. Masky jsou parádní a scénář luxusní. Nicméně mě zklamaly dvě věci a to že Wise a jeho "dítě" nebylo více vysvětleno, byl v tom trochu zmatek. A konec který mi nezapadal díky tomu že film je pomalej a na konci se zrychlí že člověk nestíhá říct co se děje. Moc dobré a překvapení. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na snímku „Digging Up the Marrow“ se mi líbila jedna zásadní skutečnost – netlačí se zde zbytečně na pilu a film nechce být za každou cenu hororový, pokud by to kazilo dojem z toho, že by se v první řadě mělo jednat o pseudodokument. Tahle skutečnost vyhrála a je to dobře, nakonec to vede k tomu, že je snímek jako mockumentary uvěřitelný. Za mě prostě jeden z nejlepších filmů v tomto podivném subžánru. ()

Reklama

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Nezajímavej fake dokument od fanoušků pro fanoušky. Bohužel ta dětskost a naivita protíná každou scénu filmu, navíc Adam Green neni zrovna dobrej herec. Co je na filmu nejhorší je to že se zároveň hrozně snaží aby vypadal real, ale někdy udělá naprosto ujetej vtípek a z filmu je rázem totální parodie. V cameo roličkách Kane Hodder bez make-upu nebo Tom Holland s Mickem Garrisem. Hvězdu dávám za jednu z posledních scén kdy se monstra naserou a konečně se ukážou. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pokud by tu snad člověk hledal strašidelný mockumentary horor, tak je na velmi špatné adrese. Digging Up the Marrow je z větší části jen roztomilou, pseudo-dokumentární hříčkou o lidech, kteří točí filmy a mají rádi příšery. Tohle si evidentně natočili hlavně sami sobě pro zábavu a já se bavil s nimi. Mihne se tam spousta známých hororových tváří, Adam Green hraje sám sebe a často se špičkuje se svým kameramanem a ostatními spolupracovníky. - Přece bych nedělal ten samej fór dvakrát! - Ehm, viděls Hatchet II? Ke konci mě začalo docela zajímat i to mystérium týkající se vstupu do podzemní říše monster (kdyby se to mělo brát vážně, tak je to samozřejmě hrozně naivně podáno, ale vážně to stoprocentně nikdo nebral), dočkáme se pár lehce atmosférických sekvencí i několika lekaček a gumových pajduláků. Já tyhle meta filmy o procesu natáčení filmů mám rád, takže za mě spokojenost. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Adam Green súhlasí s ponukou natočiť dokument o chlapovi, ktorý objavil sídlo monštier, ale všetci si myslia, že je blázon. V noci chodia točiť na toto miesto, ale okrem jedného záberu nič nenatočia. Začínajú si myslieť, že chlap si vymýšla, ale opäť natočia monštrum. Na horror feste zistia, že chlap otravuje režisérov Hollywoodu už dlho a tak sa uistia v tom, že je blázon. Idú na miesto vchodu, aby sa posledný raz presvedčili, že chlap klame. Tam sa presvedčia, že chlap hovorí naozaj pravdu. Parádny dokument od režiséra, ktorého fakt môžem. Celkový dojem trochu pokazil nedotiahnutý záver a to, že monštier je vo filme malé množstvo a je ich málo vidieť. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Výroba celého filmu trvala 5 rokov. (Marceloo)
  • V jednom rozhovore režisér Adam Green dostal otázku, či zvažuje pokračovanie k tomuto hororu. Režisér sa s rozhorčením vyjadril, že nanešťastie na pokračovaní neplánuje pracovať. Dôvodom je to, že prvý film si nezakúpilo mnoho divákov a namiesto nákupu si film stiahli nelegálne. Tvorcovia preto utrpeli straty a prišli o rozpočet pre prípadné pokračovanie. (Marceloo)
  • Nikto okrem troch hlavných postáv nevedel, o čom je daný film. Každý herec dostal scenár len pre svoje scény. (Marceloo)

Reklama

Reklama