Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komisař Schimanski se schází s vězněm Rolfem Vogtlanderem, odsouzeným za vraždu své ženy, a ten ho žádá o ochranu dcery Ilony, která se snaží objasnit nové okolnosti této vraždy, aby dokázala otcovu nevinu. Přitom jí prý někdo vyhrožuje zabitím, přesto však při setkání se Schimanským jeho pomoc odmítá. On ji sleduje a zachrání jí život, když je přepadena dvěma muži. Ilona konečně přijme komisařovu pomoc a přizná se, že svou macechu nenáviděla, protože byla společně se svým milencem zapletena do využívání dívek z Východu k prostituci a provozování ilegálního nevěstince. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

18. díl dvojice Schimanski a Thanner. Horst Schimanski (Götz George) už má 50. Chtěl bych jednou, až mi bude taky 50, vypadat tak jako on. Za vším je tentokrát jugoslávský pasák a provozovatel bytových hampejzů Reiko Plewitsch (Juraj Kukura). A i když mu nakonec nejde nic dokázat, je potřeba ho zabít. Tentokrát dostane mnohem více prostoru Christian Thanner se svým obřím mrožím knírem, sám zatkne 3 štětule a pak jich má plnou fízlárnu a s Schimim je vyslýchají. Hänschen má na svém tělesu zase módní kostkovaný svetr. Zvláštností tohoto dílu je snad poprvé použití zvláštní kamery, kde kamera nápaditě jede na stojenu/stativu dokola kolem postav a následně nabídne delší záběr na postavu. S tím souvisí i osvětlení postav a poslední scéna je jak z prken, co znamenají svět. CZ dabing je až z r.1999. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neurotický Tanner zuří, že na Schimiho není spolehnutí, neboť ten vyšetřuje na vlastní pěst již uzavřený případ. Schimanski se snaží svést dceru Vogtlaendera, aniž by mu překážel její lesbický vztah. A k tomu všemu Juraj Kukura v roli jugoslávského padoucha. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Schimi je zde trochu upozaděn, hlavní roli má tentokrát Thanner. To by nebylo ke škodě, ale tenhle díl má dost hluchých míst a navzdory plánu docela odhadnutelnou pointu. Potěší Juraj Kukura v záporné roli, ovšem objevuje se zde bohužel po čertech málo. Finální scéna je ale OK. 60%. ()

anderson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Réžia českého znenia (NOVA 1999) = MARTIN TĚŠITEL, Kukuru dabuje PAVEL RÍMSKÝ - TECHNICKÁ POZNÁMKA: NOVA nadabovala anglickú verziu, v ktorej klasická zvučka podfarbuje názov SCHIMANSKI. (9.5.2012) ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama