Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Základní myšlenkou filmu je, že střelná rána, která zasáhla Vinnetoua do těsné blízkosti srdce (ve filmu Vinnetou: Poslední výstřel), nebyla smrtelná! Těžce raněný náčelník se zásluhou medicinmana uzdravil a poté žil mnoho let osamocen v horách. Dále se tu můžeme setkat se synem náčelníka Assiniboinsů Tasha-tunky, Tunkou, kterému je zavražděn přítel z jeho kmene. Vinnetou se vydává po stopách vrahů... (cheyene)

(více)

Recenze (101)

Z0oMb3E odpad!

všechny recenze uživatele

Som zvyknutý na zlé filmy. Vydržím otrasné remakey filmových klasík či vykrádačky slávnejších filmov, no toto bolo na mňa príliš silné kafé. Upozorňujem, že som mal možnosť vidieť len prvý film a na pustenie druhej časti nemám absolútne psychických síl. O čom to kua bolo? Má veterán Pierre Brice nejakú súdnosť? Čo si týmto filmom chceli Nemci dokázať? To je pár otázok, ktoré vám budú premávať hlavou počas projekcie. Tak, ako sa Manituov zub času nekompromisne zahryzol do tváre niekdajšieho lámača sŕdc našich matiek, tak dopadlo aj jeho herectvo. Maximálne fanatický fanúšik po mozgovej mŕtvici môže filmu uveriť. Vinetou sa síce hádže o zem ako zamlada, dokáže zahrabať seba aj koňa čečinou v priebehu okamihu no po všetkých týchto scénach ostáva primrznutý jedine tupý úsmev na tvári. Za druhé. Kde zmizli indiáni? Nehanebný úpadok populácie spôsobil, že aktuálne je k dispozícii ubohá 50-tka. Presne toto je dôkaz toho, keď sa šetrí na všetkom. Mám dilemu, či to pustiť aj mame a zlikvidovať jej glorifikovanú predstavu o neohrozenosti náčelníka Apačov. Som dobrý syn, takže DELETE -> YES a nechám jej radosť pri občasných popoludňajších klasických indiánkach. ()

Leeroy3167 odpad!

všechny recenze uživatele

Pamätám sa, keď sa mi dostala do rúk kniha Winnetou 4, ktorú keď som (tak ako takmer všetky mayovky) prelúskal, tak som zhodnotil, že túto hovadinu si už mohol May odpustiť. Ale oproti tomuto nechutnému onanovaniu Pierra Bricea, a jeho pokusu napratať sa so svojimi 100 kilami naspäť do Winnetouovho kostýmu bola tá kniha úplný skvost. Vrelo neodporúčam. ()

Reklama

Pohrobek odpad!

všechny recenze uživatele

Nejúděsnější, nejpodlejší, nejnechutnější, nejzvrácenější, nejnesmyslnější a nejubožejší výsměch dílům Karla Maye i filmovým mayovkám, ke kterému přispěl i Pierre Brice, jenž si to tedy mohl odpustit. Pro nás působí jako další rána do zad herecké působení Juraje Kukury, který skutečně bere každou roli, kterou vyloví v zatuchlých kalech německého televizního odpadu. Nejzajímavější je asi závěrečné Briceovo vyvolávání Kukury, kdy zplna hrdla křičí: DEBILE!, DEBILE! Možná je tu způsobeno, tím, že v originálu se hlavní záporná postava jmenovala Devil (Oh, jak působivé!) a retné souhlásky b a v velice dobře splývají, nebo naši dabéři byli natolik rozumní, že nám tím chtěli naznačit, jak si oni považují svého působení v tomto veledíle! ()

Vojcl odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle snad opravdu někdo nemyslel vážně.. Absolutní zostuzení knižní předlohy i předchozí filmové série.. Takovou slátaninu trapnosti a ubohosti by snad nenatočilo ani desetileté dítě!!! Brice si už snad konečně uvědomil, že sláva náčelníka Apačů je dávno pryč a další pokusy o její obnovení jsou jen dalšími hřebíčky do rakve. Tímhle počinem, ale tu rakev definitivně zavřel a zakopal půl kilometru pod zem.. Tímhle u mne jako herec skončil a s ním všichni co se na téhle frašce podíleli.. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Napriek nízkemu rozpočtu, slabým hereckým výkonom, veľmi naivnej výprave a dialógom a veľakrát nelogike konania postáv, to nie je až tak strašné, ako napovedá hodnotenie. Akurát je to zbytočné oživovanie legendy, ktorej sa "doprialo" veľmi slabého spracovania, ktoré silne koketuje s rodinným žánrom. Aké by bolo hodnotenie, keby nebol obsadený Brice? Aspoň tento herec spája zdanlivú nekontinuitu. A samozrejme, ešte aj hudba. Kukuru, napriek tomu, že sa do záporných rolí hodí, by som tu nečakal. Druhý diel ešte slabší ako prvý. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Myšlenka nechat Vinnetoua znovu ožít pocházela od redaktora ZDF Clause Belinga a berlínské producentky Reginy Ziegler. (hippyman)

Související novinky

Pierre Brice 1929 - 2015

Pierre Brice 1929 - 2015

06.06.2015

Po těžké nemoci zemřel v pařížské nemocnici herec Pierre Brice. Představitel legendárního Vinnetoua pocházel ze šlechtické rodiny. Vystudoval herectví a v počátcích se živil jako zpěvák. Hereckou… (více)

Reklama

Reklama