Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Základní myšlenkou filmu je, že střelná rána, která zasáhla Vinnetoua do těsné blízkosti srdce (ve filmu Vinnetou: Poslední výstřel), nebyla smrtelná! Těžce raněný náčelník se zásluhou medicinmana uzdravil a poté žil mnoho let osamocen v horách. Dále se tu můžeme setkat se synem náčelníka Assiniboinsů Tasha-tunky, Tunkou, kterému je zavražděn přítel z jeho kmene. Vinnetou se vydává po stopách vrahů... (cheyene)

(více)

Recenze (101)

Haide odpad!

všechny recenze uživatele

Chce se mi brečet... Idol mého dětství. Když většina mé generace koukala na Pokémony (dobře... Na ně jsem se koukala taky), já jsem už po XX viděla všechny "díly" Vinnetoua. Když jsem se dozvěděla, že vyšlo pokračování, které jsem viděla až před pár lety, čekala jsem tragédii, ale že to bude až takovéhle... O tom se mi nesnilo ani v nejčernějších snech. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Snad jediný film s Pierrem Bricem jako Vinnetou, který jsem viděl jednou a stačilo. Začíná to jako Vinnetou serial z osmdesátých let. Tj. Vinnetou v úboru podobnému tomu apačskému, kdy pomalhal Starému medvědu. Poté vezme do rukou oblek Vinnetoua toho z šedesátých let, s dírou po kulce v prsou, do toho klasická hudba z pera Martina Botchera. Pak se tu objeví nějací mormoni a obleky kovbojů a farmářů, které jsou spíš ty realistické ala Nesmiřitelní. Je tu malé dítě a jeho příběh, co mě vůbec neoslovil, jsou tu Adsinibojci a Tašunko-sapa, ale úplně jiný, než si ho člověk pamatuje z Vinnetoua 2, je tu opět československý padouch jako v Pokladu - tentokrát je to Juraj Kukura. Takže něco mezi původním realistickým seriálem a nostalgií na staré dobrodružné filmy. Jenže ta nostalgie se moc nedostavila. ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele

Vinnetou přežil, asi mu to politicky myslelo. Viděl jsem to před několika měsíci na některé z českých televizí, už bez legendárního dabingu Stanislava Fišera, a paměťová stopa se nějak vytratila. Jen si vzpomínám, jak osamělý Vinnetou žijící někde ve skalách někomu říkal, že aby už nemusel být náčelník a bojovat s bílým mužem, který mu stále víc a víc zabíral území a loviště, tak když ho postřelili, tak přežil, ale nemohl to nikomu říct, ani Oldovi. Takže to už vážně nestojí za to se na to někdy dívat, ale kdybych to neviděl, tak bych to nevěděl :-) ()

PetrPan odpad!

všechny recenze uživatele

Hrůza a děs, když v televizi běžel seriál Vinnetou z roku 1980 myslel jsem, že už o Vinnetouovi nemůže být natočeno nic horšího....bohuželo stal se pravý opak. Marijan David Vajda (proboha kdo to vůbec je) natočil asi nejděsnější počin roku 1998 (díky Bohu jen do televize). Nic trapnějšího jsem neviděl a Kukurův pan Devil se záměnou jednoho písmene ( v za b) stává tím, čím opravdu alespoň v tomhle pokusu o film je. ()

anli odpad!

všechny recenze uživatele

Vinnetou nezemřel a žil v ústraní mnoho let,aby ho diváci mohli znovu vidět?Je až nechutné,kam jsou schopni scénáristi zajít a Brice by měl mít trochu úcty sám k sobě a tohohle se neúčastnit.Je to paskvil prvního stupně a pokud by tohle May viděl,myslím že by na producenta vzal proutek,jako Jiří Menzel na produkčního Sirotka.A udělal by dobře,zejména pokud by pořádně přitlačil.Tohle je opravdu ostudné a haní to celého ducha Mayovek a postádá úplně vše,co má takový film mít.Po dlouhé době dávám opět jasných a čistých 0% a doufám,že režisér byl potrestán. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Myšlenka nechat Vinnetoua znovu ožít pocházela od redaktora ZDF Clause Belinga a berlínské producentky Reginy Ziegler. (hippyman)

Související novinky

Pierre Brice 1929 - 2015

Pierre Brice 1929 - 2015

06.06.2015

Po těžké nemoci zemřel v pařížské nemocnici herec Pierre Brice. Představitel legendárního Vinnetoua pocházel ze šlechtické rodiny. Vystudoval herectví a v počátcích se živil jako zpěvák. Hereckou… (více)

Reklama

Reklama