Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokáže rebel z města získat srdce krásky z ostrovního letoviska? Německý film pro mládež.  Cool rebel z města musí na pár měsíců bydlet u babičky v ostrovním letovisku, protože jeho otec voják je povolán do zahraničí. V novém prostředí zbohatlíků a plážových krasavic se hrdina ocitá v roli outsidera, ale rozhodně nehodlá v této pozici setrvat. Navíc mu učaruje dívka, která své citlivé nitro a svobodomyslnost skrývá za fazónou výstavní přítelkyně syna nejvlivnějšího místního podnikatele. Hrdinu a jeho lásku čeká nelehký boj s předsudky konzervativního městečka.
Elánem sálající německý film pro mládež přejímá schémata středoškolských snímků s typicky rozvrženým kolektivem dospívajících dětí a přesazuje je do prostředí sluncem prozářeného ostrova (natáčelo se na Maltě). Léto ale, coby film pro post-bravíčkovou generaci, zasazuje do romantického vyprávění motivy, jež cílové publikum zajímají - jako první milování, požívání alkoholu i mezigenerační problémy. Další stylový vzor lze spatřovat v kultovním rebelském snímku Chladný jako led, kde devadesátková popová star Vanilla Ice svým osobitým stylem a neodolatelnou hudbou dobývala srdce maloměstské krásky a respekt jejích rodičů. Hlavní roli v Létě totiž ztvárnil německý pop-rapový zpěvák Jimi Blue Ochsenknecht a zdejší příběh i některé dílčí motivy odpovídají staré klasice. Jimi Blue je syn populárního německého herce a zpěváka Uweho Ochsenknechta, jenž se ve filmu objeví ve vedlejší roli hrdinova otce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

JFL 

všechny recenze uživatele

Papínek Uwe Ochsenknecht zacáloval svému synáčkovi film, který mramorizuje jeho personu správňáckého popového rebela, kterému žádná dívka neodolá. Těžko říct, jestli za křečovité pozérství a nevkus lze vinit syna nebo naopak výchovu v nevkusné rodině. Ačkoli by teenagerský snímek rád pojednával o dospívání, disfunkčních rodinách a prvním sexu, jeho postavy a peripetie se potácí mezi nadreálným stylem bravíčkových fotorománů a naivních vyprávěnek pro děti na prvním stupni. "Léto" v řadě prvků připomíná klasiku "Cool As Ice" (vedle samotného příběhu a konceptu například sekvencemi, kde městský bórec rajtuje na koni), ale zatímco flák s Vanillou Icem je opulentní camp, tohle je pouze tradicionalistický mainstream bez nadsázky a paradoxně i s absencí nabubřelé velkohubosti. Ale na druhou stranu jako filmové Bravo je to dokonale důsledné. ()

pajush.baraque 

všechny recenze uživatele

Právě shlédnuto na ČT1, velice příjemná oddechovka sobotního předobědového času... Jistě, předvídané schéma, ale komu to u takového filmu vadí? Nikdo od něj nic nečeká a tím víc pak může překvapit. Musím pochválit i příjemnou kameru a celkově režii, není to typický německý teen-movie. Ano, nechala jsem se strhnout a dávám 4*. Ukamenujte mě, je mi to jedno, je přece "léto" :) ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

O tak velký průser zase nejde. Spíše jde o romantické drama, které obsahuje kvantum žánrových klišé. Nicméně se to sledovat dá. Prostě průměr všech průměrovatých průměrů. 60% ()

lyzbeth 

všechny recenze uživatele

Když jsem uviděla v info: teen-movie a ještě k tomu Německo chtěla sem přepnout kanál. Pak se ale objevil Tim (Jimi Blue) a už nešlo přepnout. Ten obličej mne natolik zaujal, že jsem se zadívala. A musím říct, film to nebyl špatný. Ba řekla bych, že to byl dobrý film. Nebyla to trapárna, hrála hezká hudba, prostředí taky OK. No 4* jak vyšité! ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama