Reklama

Reklama

Toman a lesní panna

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Československo, 1977, 8 min

Recenze (6)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Ha! Tak nejsem jediný, kdo si vzpomněl na zpívánky! Je to dobré, ale několikero věcí mi vadilo, tak zaprvé rým hoře - hoře bude vždycky zním blbě, nehledě na to, že obé hoře je v jiném významu, dále je tu fakt, že ač postavy vypadají dobře, všechno ostatní je obyčejné -obrovská škoda, kdyby bylo totiž i pozadí trochu poupraveno, atmosféra by byla mnohem čitelnější. Samotný příběh je dobrý a jsem si jistý, že z něj šlo vytěžit víc, bohužel. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Opět jedna z těch originálních technik, která dává neopakovatelnou atmosféru, kterou jen umocňuje výborná hudba Zdeňka Lišky i recitace Blanky Bohdanové. ()

dogrose 

všechny recenze uživatele

On pan Čelakovský je pro dnešní děti hluboký středověk, navíc, co si budeme povídat, jeho obojí Ohlasy připomínají svými rýmovačkami spíše Cimrmana. Nicméně to byl česky smýšlející i píšící obrozenec, a proto stojí za to si jej připomínat. Spojit slova s výtvarnou stránkou je asi cesta, jak dětem poněkud záživněji přiblížit klasiku. Vystřihovánky Kornelie Němečkové jsou skvělé, při Liškově hudbě mne až mrazí a kultivovaný přednes Blanky Bohdanové je vlastně očekávanou součástí filmečku. K úplné spokojenosti mi chybí lépe propracované pozadí animace. ()

Reklama

Reklama