Reklama

Reklama

Ondra a sněžný drak

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Československo, 1978, 7 min

Obsahy(1)

Ondra bydlí ve vysokém paneláku na sídlišti. Výhled z jeho okna je šedý a monotónní... až do okamžiku, kdy večer k jeho oknu přilétne sněžný drak a odletí s ním na hřbetě k zámku s krásnou princeznou. Ta se Ondrovi moc líbí, ale... všeho do času - Ondra se zase musí vrátit do své postýlky. (Matematicka)

Recenze (3)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

1) Sněžný drak je můj oblíbený bílý čaj. 2) tenhle film zcela samozřejmě nemá s čajem nic společného. .. Sympatická animace, která spolu s hudbou (loutna je fajn i v případě, že to dost možná ani není loutna, ale jen to má tak necvičenému uchu znít, jelikož jsem ahudební placenta, nedokážu to poznat) vytvářejí docela přijatelnou atmosféru, kterou bohužel zabíjí paneláky. Koho sakra napadlo do pohádky s lehce pedofilním drakem nacpat paneláky?! ()

LadyEsik 

všechny recenze uživatele

Tento snímek je sice krásný ve své fantazii, která se může probudit v dítěti uvězněném ve vězení města, ukazuje jeho touhu, ale i tak se mi vůbec nelíbil. Zpracování je prosté, na příběhu je hezká snad jen ta myšlenka – která ale byla zpracována už kolikrát, a drak, který místo ohně plive sněhové vločky. ()

Reklama

Reklama