Reklama

Reklama

Who Killed Captain Alex?

  • angličtina Who Killed Captain Alex: Uganda's First Action Movie

Obsahy(1)

Příběh plný zvratů a emocí okořenění efekty, které ani v dnešní době nemají obdoby. Uganďani zkrátka ví, jak natočit pořádný biják u kterého nevydržíte v klidu sedět ani minutu, a u kterého nezůstane jedno oko suché. K tomu ještě legendární ‚‚VJ Emmie on da microphone‘‘ a máte nejlepší akční film, který kdy spatřil světlo světa. (Balt Cinema)

(více)

Recenze (61)

Havenohome 

všechny recenze uživatele

Mix Ramboviek, Buda Spencera/Terence Hilla, Eda Wooda a Godardovskej sebareflexivity. To je proste že WAUUUUU! Do šialenstva vybičované filmárske nadšenie. Takéto niečo ste v živote nevideli. Títo filmári neriešia opakovanie záberov pri natáčaní, majú tie najlacnejšie digitálne efekty, zbrane si lepia z rúr od vysavača a hrncov, náboje si strúhajú z dreva. V tomto filme je viac krvi, vystrelených nábojov a mŕtvol ako v Packinpahových filmoch. A úplne najväčšia pecka je ROZPRÁVAČ!!!! ktorý komentuje celý dej ako keby to bol váš pripitý kamoš v obývačke a popod celú stopáž filmu púšťa neuveriteľné hlody, imituje postavy vo filme a prekladá to svojím spontánnym huronským smiechom. THIS IS HOW WE HAVE FUN IN UGANDA!.........EVERYBODY IN UGANDA KNOWS KUNG-FU! ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ale jó.. Uganda je crazy a tady banda nadšenců, ve svém zcela otevřeně přiznaném diletantství, vlastně vymyslela novou a svébytnou filmovou řeč.. Intervence zkouřeného komentátora, glosátora, vysvětlovače a vypravěče v jednom, totiž převrací na hlavu vše co západní kinematografií odkojený divák automaticky bere jako jistotu.. Film jako celek to sice neudrží a ve výsledku to ani není tak legendární prdel jak by se mohlo zdát, ale něco do sebe to skutečně má... Tiger mafia comandoo.. dinosaurs.. Uganda kiss.. comandoo.. Ugandan shaolin monk..Heheh.. ueee............ Mimochodem ty kung-fu bitky jsou místy fakt vymakané.. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Takovouhle radost z filmu jako média jsem viděl naposled ve Scorseseho Hugovi, i když velmi jiného druhu. Rozhodně nejde o případ "tak špatný, až zábavný film", takový povýšenecký cynismus by mě u něj urážel. Jde o opravdu povedené, i když pro Evropana těžko uchopitelné dílko. Film oproštěný od jakéhokoliv standardu, který vznikl prý za 200 dolarů. Režisér nikdy nebyl v kině a DVD, na kterém se prodává, nemá menu, protože lidi v Ugandě většinou nemají k televizi ovladače, takže by ho nemohli spustit. Film má 68 minut, protože v něm není nic jiného než to nejlepší, není v něm ani vteřina navíc a každý záběr, který v něm je, vznikl s maximálním důrazem. Upřímnost a kouzlo, jaké se dají srovnat jen s nejranějšími filmy, s nimiž kapitána Alexe spojuje i brutálně bezelstný komentátor děje. Většina "béček" známých z Ameriky jsou nudné moneygrabbery, které parazitovaly na módě a trendech. Tohle je přesný opak, má to v sobě absolutní nasazení a zájem a všechno to je strašně nakažlivé. Je to prostě krásný film dokonce s několika zajímavými nápady v ději, který si nezaslouží být nebrán vážně. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Ze všeho nejvíc mi na celém filmu vadil ten komentář, se kterým jsem to musel sledovat. Ten byl byl neskutečně otravný. Jako film je to samozřejmě také nebyla žádná sláva. Herci? Děj? Scénář? To všechno si dalo na ten večer volno, ale tak s ničím jiným jsem ani nepočítal. Na druhou stranu ty akční scény mě neskutečně bavily jako málo které v poslední době, a snad obměkčen závěrečnými slovy režiséra, dávám nakonec relativně mírnější hodnocení než si to možná zaslouží. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Je to přesně takové peklo, jak jsem čekal a to je dobře! Místy je to vtipné nechtěně, občas se ale setkáme i s pár špičkovými fóry (Ugandian Kiss = kopanec do ksichtu, Will you marry me, or you die? = welcome to Uganda) - k posrání. Půl hvězdičky si nechávám pro Bad Black, což nejspíš bude ještě větší nátěr. I tak je ale tohle perla kinematografie se svými dokonalými vizuálními efekty, dialogy, profi herci, scénářem, zpracováním, no prostě, kurva vším! 90% ()

Galerie (3)

Zajímavosti (9)

  • Rozpočet filmu byl 3 500 amerických dolarů. (Raztubyl)
  • Tvůrci filmu požádali policejní ředitelství o zapůjčení vrtulníků, tanků, zbraní a také o povolení natáčet v kasárnách. Policie je však odmítla s tím, že ugandská kinematografie ještě není na dostatečné úrovni, a že jim z bezpečnostních důvodů můžou půjčit pouze uniformy. Požadovaná výzbroj tedy musela být vytvořena počítačovými efekty. (Raztubyl)

Související novinky

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

23.03.2023

Organizátorem unikátního festivalu pro dospělé, tedy výhradně pro diváky od 18 let, je Kino Balt, které začalo v Praze dělat rumové kino. Hlavní koncept je jednoduchý – každý divák v ceně vstupného… (více)

Reklama

Reklama