Reklama

Reklama

Who Killed Captain Alex?

  • angličtina Who Killed Captain Alex: Uganda's First Action Movie

Obsahy(1)

Příběh plný zvratů a emocí okořenění efekty, které ani v dnešní době nemají obdoby. Uganďani zkrátka ví, jak natočit pořádný biják u kterého nevydržíte v klidu sedět ani minutu, a u kterého nezůstane jedno oko suché. K tomu ještě legendární ‚‚VJ Emmie on da microphone‘‘ a máte nejlepší akční film, který kdy spatřil světlo světa. (Balt Cinema)

(více)

Recenze (61)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Takovouhle radost z filmu jako média jsem viděl naposled ve Scorseseho Hugovi, i když velmi jiného druhu. Rozhodně nejde o případ "tak špatný, až zábavný film", takový povýšenecký cynismus by mě u něj urážel. Jde o opravdu povedené, i když pro Evropana těžko uchopitelné dílko. Film oproštěný od jakéhokoliv standardu, který vznikl prý za 200 dolarů. Režisér nikdy nebyl v kině a DVD, na kterém se prodává, nemá menu, protože lidi v Ugandě většinou nemají k televizi ovladače, takže by ho nemohli spustit. Film má 68 minut, protože v něm není nic jiného než to nejlepší, není v něm ani vteřina navíc a každý záběr, který v něm je, vznikl s maximálním důrazem. Upřímnost a kouzlo, jaké se dají srovnat jen s nejranějšími filmy, s nimiž kapitána Alexe spojuje i brutálně bezelstný komentátor děje. Většina "béček" známých z Ameriky jsou nudné moneygrabbery, které parazitovaly na módě a trendech. Tohle je přesný opak, má to v sobě absolutní nasazení a zájem a všechno to je strašně nakažlivé. Je to prostě krásný film dokonce s několika zajímavými nápady v ději, který si nezaslouží být nebrán vážně. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

"PURE CINEMA!" Nadšení Wakaliwoodu pro natáčení se nedá srovnat s jakýmkoliv hollywoodským filmem. Akční film z Ugandy natočený skupinou nadšenců z mokré čtvrti (a že tam toho bahna je dost). Bruce U, uganský bojovník, se snaží pomstít svého bratra Kapitána Alexe, který zemřel pravděpodobně díky zlému nelegálnímu tygřímu komandu. Ale bylo to skutečně tygří komando, kdo ZABILO KAPITÁNA ALEXE? A pak je tu tzv.: VJ - video joker, člověk který dodá komentář pro pochopení anglického publika. Takový hypeman uganského filmu. VJ Emmie všechno ještě opepří svými brutálními vtipy (-Jaké jídlo vaříš? -Německé -Kdes ho sehnal? -Ale jsem chytil německého turistu) a výkřiky jako "MOVIE, MOVIE, MOVIE, MOVIE!". Potřebujeme VJ Emmie v každém filmu. "What the fu---" ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Je velice příjemné vědět, že už se kamera a počítač dostaly i mezi opičky a mohou tak začít tvořit své pravé a nefalšované akčňáky. Tento snímek vypustil pan režisér do světa dokonce úplně zadarmo, neboť Uganda je bohatá země a mohl si to dovolit. U zdejšího nejrozporuplnějšího snímku by člověk čekal, že vypálí 0 nebo 5 kousků. Já to však vidím na 3 hvězdy. Před zhlédnutím bych doporučil mrknout na trailer. Z toho člověk snadno pozná, zda mu tento šálek čaje bude šmakovat. Mě osobně komentář ze začátku strašně bavil a postupem času strašně sral. Docela mě upoutal ten opičí entusiasmus. Negříci do toho šli hlava nehlava a opravdu reálně se sem tam pomlátili. Jinak všechno působí nesmírně komicky. Od výpravy, přes kostýmy, až k naprosto kouzelně směšným efektům, které mě osobně bavily snad nejvíc. Opravdu dost šílená záležitost o bratrské lásce a honbě za pomstou, která vyvrcholí k neskutečně epické závěrečné akci. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

To je dost, že to teprve vidím. A hned musím říct, že zklamání. Má to dobrých patnáct minut na začátku a na konci. Zbytek je nudná výplň. A nejhorší na tom je, že ten komentář byl na druhé zvukové stopě, takže jsem ho minul. Pak jsem to teda v rychlosti sjel, ale takto mi spousta dobrých hlášek unikla a znovu už fakt ne. Akorát přidám hvězdičku za snahu, protože na borce z chatrče je to mistrovské dílo. 3-* ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Je to přesně takové peklo, jak jsem čekal a to je dobře! Místy je to vtipné nechtěně, občas se ale setkáme i s pár špičkovými fóry (Ugandian Kiss = kopanec do ksichtu, Will you marry me, or you die? = welcome to Uganda) - k posrání. Půl hvězdičky si nechávám pro Bad Black, což nejspíš bude ještě větší nátěr. I tak je ale tohle perla kinematografie se svými dokonalými vizuálními efekty, dialogy, profi herci, scénářem, zpracováním, no prostě, kurva vším! 90% ()

Galerie (3)

Zajímavosti (9)

  • Tvůrci filmu požádali policejní ředitelství o zapůjčení vrtulníků, tanků, zbraní a také o povolení natáčet v kasárnách. Policie je však odmítla s tím, že ugandská kinematografie ještě není na dostatečné úrovni, a že jim z bezpečnostních důvodů můžou půjčit pouze uniformy. Požadovaná výzbroj tedy musela být vytvořena počítačovými efekty. (Raztubyl)
  • V závere filmu boli použité zábery skutočných nepokojov v Kampale, hlavnom meste Ugandy. (Lishiak)
  • Rozpočet filmu byl 3 500 amerických dolarů. (Raztubyl)

Související novinky

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

23.03.2023

Organizátorem unikátního festivalu pro dospělé, tedy výhradně pro diváky od 18 let, je Kino Balt, které začalo v Praze dělat rumové kino. Hlavní koncept je jednoduchý – každý divák v ceně vstupného… (více)

Reklama

Reklama