Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sovietska vesmírna stanica sa zrútila na Zem, priamo na Manhattan, do opusteného tunela newyorského metra. To by vôbec nebol problém, ak by pád stanice neprežili organizmy, nachádzajúce sa na jej palube: zmutované jedovaté pavúky. Kreatúry sa rýchlo rozlezú po okolí, požierajúc všetko, na čo natrafia. Aby toho nebolo málo, potvory rastú akosi príliš rýchlo a rovnakou rýchlosťou rastie aj ich apetít... (beso74)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (61)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Každý kdo zná režiséra Takácse, ví, že tenhle chlapík má na svém kontě již celou řadu filmů a většina z nich patří do odpadních vod. Není taky divu, když většinou točí pro Nu Image, takže jsem neočekával ani tentokrát žádné zázraky. Navíc filmy o pavoucích většinou balancují na hranici odpadu (až na pár výjimek). K mému překvapení to však tentokrát až taková sračka nebyla a místy jsem tu zaznamenal i zajímavou atmosféru. Především pak samotný začátek vypadal slibně a než propukla ona „invaze) naplno, měl i samotný děj slušný náboj. Bohužel pak přišli na řadu digitální pavouci a bylo po umění. Ti malí ještě ušli a přestože byli skoro nezranitelní, dočkáme se několika zajímavých soubojů. Avšak ve chvíli, kdy se z betonu doslova vynoří obří královna, jsem „rezignoval“. Naštěstí průměr zachraňuje fakt, že většina filmu je natočena zábavnou formou (teda nevím, jestli to byl záměr), takže jsem se u toho místy i docela dost nasmál...(více na mém blogu : http://solo-solosworldofhorror.blogspot.cz/2014/01/spiders-2013.html ) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Spiders jsem očekával hodně dlouho. Takácsův film Ice spiders byla sice totální kravina, ale tady měl dostatek peněz a už podle traileru to vypadalo že to bude velká sranda. A ona nakonec byla. Je to sice blbost, která má plno děr, ale hodně scén bylo zábavných a pavouci v metru neměly chybu. Efekty byly výborné, nemůžeme to brát tak že se to vyrovná Transformerům či jiným kravinám, ale na takovýhle film jsou fakt výborné. A ti co říkaj že jsou špatný jsou prostě jenom hateři. Herci včetně Muldoona byly dobří a hrály kvalitně, jenom bych vytkl toho doktora, akční sekvence jsou výborné, a když se objevý obří královna tak všechno lítá všude. Takács ukazuje že točit umí a já mám jeho filmy rád. ()

Reklama

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Osobně naprosto nechápu tak nízké hodnocení. Tibor Takács sice nenatočil skoro žádný pořádný film, ale toto se mu sakra povedlo! Děj měl hlavu a patu. Snímek mě držel od prvních minut. Všudypřítomné napětí, strach z neznalosti situace. Do toho lidi strašící vláda, která lže o tom co se děje. Děj gradoval více a více a osobně jsem až na Jasona, který si v klidu volal v jedoucím metru, nenašel nějakou větší logickou blbost. A dost jsem ocenil vážnost filmu, kde nebyli nějaké vtípky. Velikost pavouků, jejich původ a důvod mutace byl taktéž logicky vysvětlem a netřeba se v tom více, v zájmu sci-fi, nimrat. Herci? Podle mě Christa Campbell a Patrick Muldoon roli zvládli na úrovni a přesvědčivě. Věděc byl správně posedlý a fascinovaný svým dílem a samotní pavouci byli animačně zvládnutí dobře (hlavně ti menší, královna byla už malinko moc). Já osobně si nemám naprosto na co stěžovat. Dostal jsem super sci-fi horor se zvířecími "záporáky", za který jsem po všech těch Planetách Opic, King Kongách, Jurských parcích apod. opravdu rád. P.S. pro verbala: Nejdřív si najdi, jak vypadají pavoučí zuby opravdu a pak něco piš, "upíří" zube. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tolik pavouků a jediná vyvolaná fobie byla leda ta z Takácse, protože jestli ten pán vaří stejně jako režíruje, tak debrecínský guláš pokaždé připálí a nikdy neosolí.. Velkoryse pomíjím fakt, že zbloudilý satelit CCCP spadne zrovinka na New York, jenž zabírá 0,00024 % rozlohy planety Země, což je slovy Baldricka stejně pravděpodobné, jako najmout si v Londýně za devět pencí koně na židovský nový rok, v dešti, pouhých čtrnáct dnů po strašlivém koňském moru, v patnáctém týdnu stávky kovářů a v předvečer veletrhu dorsetských koňských fetišistů.. Dokonce i triky by se daly (s nasazenými růžovými brýlemi a očima tak přimhouřenýma, že to zavání jejich zavřením) označit za obstojné, nicméně absenci nadhledu, strašidelné herecké výkony, všemožná klišé katastrofických filmů se zvířaty, co se rozhodly vyrůst a repliky, jenž zjevně napsalo dítě zrozené z lásky vesnického idiota a nadprůměrně inteligentní ovce - to jsem už při vší snaze nerozdýchal. A až na konci bude spokojená trojice odcházet ke slunci západu a kamera zaostří na pohupující se semafor, tak na něm nebude viset ve smyčce z konopného lana nebohý Tibor, nýbrž po něm nečekaně poleze… Ale, víte co? Taky si zkazte večer.. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Opět studio Nu Image a zase podobná blbinka jako jejich stejnojmenný "majstrštyk" z roku 2000. Tvůrci si tu vystačí v podstatě jen s jednou podzemkou, barákem a dvěma ulicemi. V čem se ale film zřetelně liší od brášků a strejdů je to, že design a pohyb digitálních potvor jsou zvládnuty až nečekaně dobře. A když se tak zpětně zamýšlím, tahle televizní "guilty pleasure" sranda je vlastně snad i nejlepší pavoučí film za posledních deset let. Trochu smutné zjištění, co si budeme nalhávat, ale v té záplavě sraček typu Ice Spiders nebo Arachnia buďme rádi alespoň za to. Uvidíme, co na to řekne ještě kolega Big Ass Spider. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama