Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rundskop (v holandštině „hovězí hlava“) je thriller o mafii, která v Belgii vydělává na hovězím masu ze zvířat, kterým podává hormony. Vyšetřovatel Daems je nalezen mrtvý, zatímco jeho BMW zmizelo. Co s tím mají společného maskulinní Jacky, Vlámové a Valoni, hormony a temná atmosféra? (Pevek2)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (100)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Matthias Schoenaerts, mě před časem zaujal ve výborném francouzském dramatu "Na dřeň" a hlavně díky jeho přítomnosti má i "Býčí šíje" něco do sebe. Drsná gangsterka kombinovaná s komorním dramatem udrží divákovu pozornost, hlavně díky již zmíněnému hlavnímu hrdinovi, překvapivě kvalitní režii (jedná se o debut) i dobře napsanému příběhu, který je sice zbytečně dlouhý ale od začátku do konce zajímavý. Ubrat na délce, nebo přidat více poutavých scén a hodnocení mohlo být vyšší. Přesto doporučuji. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Solidní belgické drama s naprosto excelentním Matthiasem Schoenaertsem. U něj je vidět, že se pro roli opravdu obětoval. Jen se nemůžu zbavit dojmu, že ve filmu je strašně málo lidskosti a emocí a celé je to neskutečně vyumělkované. Býčí šíje totiž nabízí naprosto poctivý existenciální drama, na které evropský film rozhodně slyší. Vše je to ale natolik do očí bijící, že jediná opravdová síla tkví v hlavním herci, který předvádí absolutní výkon. Při scénách z jeho dětství se mimochodem ošívám ještě dnes. Viděno na základě Challenge Tour 2015. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděl filmy, které vyprávěly několik osudů najednou tak bravurně, že by z fleku mohly dělat desetiboj. Jestli bych doporučil nějaký sport Býčí šíji, tak maximálně silový trojboj, protože už se dvěma základními liniemi měla práce až nad hlavu. Působilo to na mě, jakoby si sama píchla růstový hormon a úplně pak neovládala, co se děje. Přitom atmoška, prostředí a herci čupr, jen kdyby tomu někdo dal to, co museli vzít Jackymu. (Challenge Tour 2015, film č.26) ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Pokud si rádi pícháte steroidy primárně určené pro hovězí, tak zbystřete! Uvidíte celou plejádu steroidů, býčí šíji, od níž by jste nechtěli dostat po hubě a brutální zbití varlat šutry založenými na křemičité bázi. Obzvláště u těch šutrů na chvíli odvrátíte pohled. A po drcených varlatech už není co k vidění. 31% ()

ApsidalTill 

všechny recenze uživatele

Fascinujúce a úprimné dielo mladého tvorcu. Po celý čas sledovania stopáže som chcel, nie! Musel som byť na jeho mieste a mstiť sa. Následne prišiel efekt rozhodnutia a logiky, ktorý mňa zase posadil do kresla. Absolútna nutnosť sledovať, uvažovať a dúfať či riešiť. Som očarený! http://www.youtube.com/watch?v=KCofl1gudy8 ()

Galerie (43)

Zajímavosti (5)

  • Zástupcovia Belgicka zvolili film Býčia šija ako svojho kandidáta do boja o nomináciu na Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film za rok 2012. Celkovo okrem tejto nominácie získala snímka ešte 21 víťazstiev a 18 rôznych nominácií na veľkých filmových festivaloch po celom svete. (MikaelSVK)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach po celom Belgicku. Celkovo trvalo len 35 dní. (MikaelSVK)
  • Hlavný predstaviteľ filmu, M. Schoenaerts, študoval pred začatím nakrúcania limburský dialekt. Tento jazyk – limburčina – sa používa v Holandsku, Belgicku a v časti Nemecka, predovšetkým v hraničnej oblasti týchto troch štátov. V Holandsku má štatút regionálneho jazyka. (MikaelSVK)

Související novinky

Belgický býk míří na americký jih

Belgický býk míří na americký jih

02.03.2014

Těžko vyslovitelné jméno Matthias Schoenaerts je stále mnoha lidem neznámé, ale chlapík za ním má již několik let nakročeno k tomu stát se jedním z nejžádanějších evropských herců své generace.… (více)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Reklama

Reklama