Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Videofilm v žánri sci fi, ktorý sa pokúša postihnúť stav ľudského vedomia na hranici života a smrti. (oficiální text distributora)

Recenze (3)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

FILMOVÝ SCI-FI MARATON 2023 – země č. 26: SLOVENSKO: Taková slovenská mini obdoba Twilight Zone o dvou povídkách aneb skromně zpracované dramatické mysteriózní náměty mezi nebem a zemí... První povídka ve mě tak silně rezonovala, napínala gradující mysteriózní atmosférou i zamrazila působivě podanou pointou, až mě překvapilo, nakolik může být zapadlý slovenský videofilm z 90. let s pokusem o mysteriózní sci-fi skvělý. I s pranízkým rozpočtem, pouhým osvětlením a záhadným hlasem v telefonu se alespoň zčásti dařilo podpořit jisté tajemno i v rovině audiovizuálního provedení. Za první povídku bych udělil klidně 4 hvězdičky, jenže ta druhá mě už přes poutavý začátek a následný silný zvrat tolik neoslnila. Na krátkou stopáž mi vzhledem ke kolísající atmosféře připadala utahaná a vyústění až tolik nepřekvapí. Líbilo se mi však, že tematicky ohledně vědeckého pohledu na potenciální život po smrti jsou si dvě povídky funkčně spřízněné, včetně (více žel nerozpracovaného) náznaku, že pokračování druhého příběhu by klidně mohlo směřovat ve stopách zápletky z prvního. [60%] ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem čekal něco jiného, než dvě zhruba třicetiminutové povídky. Ony samy o sobě nejsou špatné ani jedna, ale celkově jsem trochu zklamaný z obou. Ta první má sice silnou atmosféru a moc se mi v ní líbilo to mysteriózno, ale bohužel v tom nejzajímavějším skončí. Přitom se s tím dalo líp pracovat, hodně by mě zajímalo, co by bylo potom, protože rozehrané to bylo skvěle - ale skončilo to tam kde skončilo. Za první povídku bych dal silné 3*. Ta druhá má zbytečně vleklý úvod, ale i pak začne být dost zajímavá. Dost mi připomněla moji oblíbenou epizodu z Futuramy jménem Žihadlo (SPOILER a tady vlastně měla úplně stejnou pointu - akorát skončila špatně KONEC SPOILERU), ale i u ní jsem měl pocit, že se s ní dalo líp pracovat a ta pointa mi přišla i poměrně předvídatelná (hádejte proč). Navíc ve finále se úplně vybízí propojení obou těch povídek, ale bůhvíproč k nim vůbec nedojde. Sice by to pak bylo strašně předvídatelné, ale tak aspoň by to bylo propojené... Za tu druhou bych dal slabé 3*, tudíž celkově celý tenhle film je na 3*. Ale potenciál byl na víc, u obou povídek. 3* ()

jan72 

všechny recenze uživatele

autor: Jozef V. Schwartz, scenár: Ján Števček, 1. pov - Zamatový hlas (muž telefonuje s "mozgom" mŕtvej ženy), 2. pov - Kristína (manželka sa po autonehode stretáva so svojim "mŕtvym" manželom) ()

Reklama

Reklama