Reklama

Reklama

Satan: Vládce temnot

  • USA Satan: Prince of Darkness
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Na počátku Bůh stvořil nebe a zemi. Krátce poté byl nucen stvořit i peklo jako domov padlých andělů, kteří si dovolili protivit se Mu. Tím andělem byl Lucifer, nositel světla. Brzy se ale stal známým pod hrozivějším jménem – Satan, ďábel. On je tou noční můrou, která nás navštěvuje v nejtemnějších hodinách, fantomem, který nás volá uprostřed noci. Od počátku vesmíru až dodnes, Satan se toulá po zemi s cílem zničit člověka. Kde je světlo, Satan přináší temnotu. Kde je mír, rozpoutá válku. Kde nalezne lásku, přivede nenávist. Aby nás oklamal, používá mnoho forem. V jeho nejdémoničtější roli je ale Satan ochráncem temnot, zla, které se skrývá za rohem, hluboko v našich duších. Budeme vyprávět příběh o stvoření zla, které pronásleduje lidstvo od počátku časů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (6)

Lukoh 

všechny recenze uživatele

Priebeh našich známych dejín so Satanovou prítomnosťou. Asi takto by sa dal popísať pokus autorov dokumentu o vytvorenie modelu Satana, ktorý bol prítomný medzi nami už od samého počiatku. Od stvorenia človeka, cez ukrižovanie Ježiža, ďalej cez obdobia čarodejníc, 2. svetovú vojnu až po dnešný svet. Nakonci však nebude zodpovedaná otázka, ako a hlavne kedy sa skončí boj medzi Satanom a Bohom. ()

Stallone 

všechny recenze uživatele

Dokument o Satanovi mezi námi nepřináší nic nového a pro mě jako katolíka ani zajímavého. Jsem přesvědčený, že by se náboženství mělo více probírat a učit. Hlavně u nás v republice je obrovská neznalost křesťanství. Existenci ďábla bychom měli brát nesmírně vážně, protože popíráním jeho existence budeme zranitelnější jeho útokům. Zlo může kdykoliv svést každého z nás. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zlo je v každém z nás a je jen otázkou, u koho a v jaké míře se projeví. Nejsem věřící, o Bohu a Satanovi mám svůj vlastní názor, ale je na každém jedinci – jak se k tomu postaví. Náboženství beru jako to největší ZLO, které lidstvo mohlo potkat a bibli v mé knihovničce rozhodně nenajdete. Nicméně jsem jí četl, stejně jako tu satanskou. Lidská slabost, strach, nevědomost, zvrácenost a zkaženost však dala šanci vzniknout během věků mnoha utrpením a bylo proto potřeba si vytvořit i protiváhu – v podobě víry v něco/někoho. Církev, nemoci, hon na čarodějnice, války – vždyť bylo potřeba to na někoho hodit. Přitom právě Člověk je vyloženou zkázou pro vše živé na Zemi. Tento dokument tak sice nabízí řadu zajímavých teorií, které jistě zaujmou nejednoho diváka, ale má to skutečně nějaký plnohodnotný význam? ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Základní pohled na Lucifera, avšak bez jakýchkoliv spekulací či úvah nebo snad převratně nových informací, 3 hvězdy. ()

Reklama

Reklama