Reklama

Reklama

Den, kdy jsem se nenarodila

  • Česko Píseň ve mně (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Během krátké návštěvy Buenos Aires zaslechne Maria povědomou dětskou písničku, která ji nečekaně přivede k slzám. Ač neumí ani slovo španělsky, zvláštní melodie a známá slova v ní zanechají stopu. Shodou nešťastných okolností zůstává Maria ve městě déle, než plánovala. Teprve když z Německa nečekaně dorazí i její otec, začíná se odvíjet nit událostí odkrývající její pravý původ. Maria se musí vyrovnat se skutečností, že nic v jejím životě není takové, jak si původně myslela, a že její nejbližší jsou vlastně cizinci. Německý film Píseň ve mně je nenápadně působivým dramatem o rodinných tajemstvích. (Dny evropského filmu)

(více)

Recenze (6)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Presne ten typ festivalových film, čo ja nemusím. Od podpriemerného hodnotenia čo udeľujem takýmto film ho zachránila len emócia a záver, kde človek netrpezlivo očakáva, ako to dopadne. Inak strašná nuda. 3 z 5 ()

sator 

všechny recenze uživatele

Zajímavé snad jen čekáním na to jak to bylo doopravdy... herecky scenáristicky slabé...mimochodem už dlouho jsme neviděl tak nesympatickou herečku.. ()

Reklama

Zazie 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi docela sedlo. Příběh je to prostinký, nijak objevný, ale postavy jsou docela dobře propracované a hlavně přirozené a uvěřitelné. Věřím, že takhle nějak reaguje člověk (a nejde jen o hlavní hrdinku), když zjistí, že celý dosavadní život se mu totálně sesunul na hromádku. Žádné melodrama, žádný slzobol, žádné překvapivé zvraty. Jen pochybnosti: co teď a co potom, co je pravda a co lež, vrátit se nebo jít dál, a když dál, tak kam? Docela by mi nevadilo, kdyby natočili dvojku, zajímal by mě další vývoj postav. A kdyby hudba byla pořád tak dobrá, vůbec bych se nezlobila. ()

kurzan 

všechny recenze uživatele

Myšlenka filmu nění špatná a dalo by se na ní vystavět jistě perfektní dílo, nicméně zde se tomu tak nestalo. Pokud si přečtete popisek k filmu, tak vlastně máte 90% děje za sebou a film vám již skoro nic nepřinese - abych mu nekřivdil, jeden malý dějový netušený (alespoň ne zcela) kousek tam je. Přitom co chvíli se zde nabízí nějaká boční dějová linka, která by se dala s hlavním dějem krásně propojit a dodat mu tak trochu víc šťávy. Sám jsem jen při sledování vymyslel aspoň čtyři - čímž nechci poukázat na své vlohy filmového scénáristy, jako spíš na prázdnotu filmu, kdy jsem měl na takovéhle hovadiny dost a dost času. Jinak řečeno, pokud by se jednalo o dvacetiminutové dílko nemuselo by to být vůbec špatné, ale takhle se to topí ve vlastní prázdnotě. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama