Reklama

Reklama

Chytrá, neuctivá a nadčasová komedie o tom, jak je nesnadné přežít střední školu, když vás spolužáci nechápou, rodiče jsou šílení a jediné, co máte, jsou vaše sny. Maturant Carson Phillips (Chris Colfer) byl předurčen k velkým věcem, které mu jeho omezené maloměsto nemůže nikdy poskytnout. Byl na cestě na vrchol, ale osud s ním měl jiné plány - náhle ho zabil blesk na školním parkovišti. Carson demonstruje, že život je to, co se děje, když jste příliš zaneprázdněni plánováním budoucnosti - vypráví poslední týdny svého života prostřednictvím vtipných a bystrých vzpomínek, včetně cíleného vydírání namířeného na populární studenty ve škole, které vymyslel se svou nejlepší kamarádkou (Rebel Wilsonová). Neopomíjí ani rodinný život, jenž zahrnuje matku (Allison Janney), kterou více zajímá hrdlo láhve, než synova budoucnost a odcizeného otce (Dermot Mulroney), jenž se zničehonic objeví s těhotnou snoubenkou v závěsu (Christina Hendricksová). (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (102)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Velice originálně pojatý příběh o středoškolském pisálkovi a "jeho" školním plátku. Originální nejen ve způsobu draftování spolužáků do svého magazínu, nýbrž i v tom, že vypravěč je vlastně mrtvý po zasažení bleskem. Tento fakt se však jeví pro zbytek stopáže absolutně zbytečným (snad až na posledních pět minut), nikam příběh neposunuje a samotná pointa zásahu je tak laciná, že to snad ani tvůrci nemohli myslet vážně. Zbytek však funguje téměř na výbornou a já si tento netradiční příběh z americké střední školy užil. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem čekala něco jiného, více zábavného, tohle bylo spíše na zamyšlení a takové filosofické, ale ani tak snímek nezklamal. Chris Colfer? No co dodat, hezky si to napsal a ještě lépe si to zahrál, jak někteří píšou taková one man show. Ostatní herci přece oproti němu zanikli i když mi přijde, co se týče prostoru pro rozvíjení "charakteru postav" tak ho bylo dost, naprosto přesně jsem věděla, kdo má jakou postavu střední školy představovat. Je fakt že asi do třičtvrtě filmu jsem si říkala, no tak max. 3* víc asi ne, ale na konci jsem se rozmyslela, protože opět vyhrálo moje citově labilní já, které bulelo a to vždycky trochu zvedne hodnocení. Je fakt, že závěrečný monolog byl krásný a trefný. "Two, four, six, eight, heard you like to fornicate." ()

Reklama

Standic1 

všechny recenze uživatele

Film, který se tváří být o ničem... bohužel on o ničem opravdu je... myšlenka dobrá, ale naprosto postrádá alespoň jediný opravdu jediný zajímavý moment, který by zaujal. Hlavní postava hraje na výbornou, a není to tedy ten "příběh", ale spíš herecký výkon Chrise Colfera, který vás donutí dokoukat film dokonce. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Byl bych dal s čistým svědomím hvězdy čtyři, kdyby mě nenaštvaly hned dvě věci: 1 - pocit promarněného ohromného potenciálu. 2 - kamera. Vím, že jde o indie, ale, ksakru, to si tvůrci nemohli sehnat alespoň povoz pro kameru? Stačí nákupní vozík z Tesca, ne? Člověka, který točil ty dynamické záběry z ruky, přičemž měl nejspíše Parkinsona, mám sto chutí praštit rychlostí blesku. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

"Střední škola. Brilantní výmysl společnosti, dát všechny agresivní, povýšený, naivní puberťáky na jedno místo, kde by se mohli navzájem trápit a ubližovat si." Toť slibná slova cynikova na úvod pekelně rychlého tempa vyprávění, jehož vzruchy bude schopna pobrat především facebooková generace, otázkou je, jestli na ni cesta Carsona Phillipse za svým snem nebude působit stejně abstraktně, jako on sám na ostatní postavy příběhu, u mě tedy neuspěl a nebude to jen tím, že na mě nic nevěděl... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Film bol kompletne natočený za 12 dní. (dwdb)
  • Rebel Wilson (Malerie Baggs) bola do filmu obsadená deň pred natáčaním. (dwdb)

Reklama

Reklama