Reklama

Reklama

Vnoučata kubánské revoluce

(festivalový název)
  • USA Nietos de la Revolución Cubana, Los
všechny plakáty
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

„V téhle zemi nemá cenu pracovat ani studovat," říká mladá Merci na ulici kubánského hlavního města Havany. Student Javi na otázku, jaké oběti je ochoten přinést myšlenkám revoluce, zvedá prostředníček. Podle některých hlasů roste na Kubě nová opozice. Jsou to dnešní mladí lidé, kteří nemají s padesát let starým revolučním tažením nic společného a necítí k jeho idejím už ani sentiment svých rodičů. Vnuci a vnučky kubánské revoluce otevřeně vypráví o frustraci a depresi mladé generace. Ta touží po cestování do zahraničí, slušném bydlení a svobodě projevu, který si v čím dál větší míře kompenzuje na internetu a v provokativních textech rapových skladeb. O pasti, do které jsou castrovským režimem chyceni, vypovídají ve filmu jak „děti ulice", tak nejvýznamnější kubánští opoziční novináři a novinářky, mezi nimi perzekuovaná bloggerka Yoani Sánchez, i kubánští hiphopoví umělci. Snímek Carlose Montanera, prokládaný archivními záběry, koření autentický kubánský rap. (Jeden svět)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (3)

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s našimi nedávnými osobními zkušenostmi poučná modalita komunistické autokracie na počátku nového století, která přes relativní otevřenost výpovědí nechává odpovědi na mnohé otázky po povaze kubánského režimu nezodpovězené. Formálně publicistika ()

pierre9 

všechny recenze uživatele

Je to tak na 3,5*. Názory, ktoré film prináša sú určite zaujímavé, no ja na čiernobiele vnímanie reality neverím. Preto mám pocit, že je film pomerne jednostranný. Každopádne pri kritickom pohľade za pozretie stojí. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama