Reklama

Reklama

Camp Victory Afghánistán

(festivalový název)
  • USA Camp Victory Afghanistan
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Americká národní garda dostala nelehký úkol: vybudovat z afghánských rolníků a příležitostných bojovníků základ budoucí obranyschopné armády. V roce 2005 šlo o další z řady logických kroků, které na sebe měly postupně navazovat. Porazit Tálibán, předat moc demokraticky zvolené vládě, která by se mimo jiné opírala i o autoritu funkční armády, a postupně se ze země stáhnout. Snímek sleduje pětiletou snahu amerických vojáků na základně v Herátu vytrénovat moderní afghánskou armádu a jejich každodenní střety s drsnou realitou. Mohou se vůbec z chudých a negramotných zemědělců bez pořádné výbavy stát profesionální vojáci? Mohou se takoví vojáci postavit nepříteli, který je nepolapitelný, nebezpečný a pohybuje se mimo zákon? (Jeden svět)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

bartias 

všechny recenze uživatele

Dokument, který nic nezkrášluje a má daleko k propagandě jakéhokoliv druhu, je takovým malým prozřením. Camp Victory, Afghánistán bez obalu popisuje komplikovanou situaci ve válkou strhané zemi i neobvyklé pouto, které se utvořilo během jedné mise. ()

Reklama

Burdock 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní dokument o výcviku afghánské armády a mnoha problémech s tím spojených. Člověk má dojem, že řadoví afghánští vojáci, než aby bránili zemi proti Talibanu, se spíše brání výcviku :( ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama