Reklama

Reklama

Little Mouth to Feed, A

všechny plakáty
Krátkometrážní / Horor
USA, 2008, 8 min

Obsahy(1)

Někdo dítě „zplodí“ z mladistvé nerozvážnosti a pak ho nechce, někdo po něm touží celý život a přesto jej mít nemůže. Přesně tohle je případ pobožné Flory, která se den co den modlila k bohu, aniž byla její slova vyslyšena. Proto se rozhodne obrátit k ďáblovi, který její slova samozřejmě milerád vyslyší. Má to však jistý háček… (SOLOM.)

(více)

Recenze (3)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Flora - kresťanky založená útla žena v stredných rokoch túži po dieťati až tak, že by pre materinský pocit neváhala spraviť hocičo. Nič ale nepomáha. Zdrvujúce rany osudu sú pri každom pokuse otehotnieť sprevádzané fatálnym výsledkom. Modlitby a prosby adresované s upretým pohľadom k nebesám zostávajú nevyslyšané. Vyzerá to tak, že Boh nad Florinym osudom už dávno prestal držať ochrannú ruku. Je čas prejsť ku konkurencii! ### Z vreca informácii prislúchajúcich ku kraťasu “A Little Mouth to Feed“, by som vypichol dva základné celky zaujímavostí. Tým prvým zaujímavým okruhom je niekoľko festivalových premiér po Amerike. V máji roku 2008 získala krátkometrážna práca “A Little Mouth to Feed“, cenu za najlepší hororový kraťas na filmovom festivale “Cape Fear Independent Film Festival“. V auguste 2009 sa ocenenia dočkal aj samotný režisér Jack Daniel Stanley, a to na festivale “Fright Night Film Festival“. Okrem Ameriky sa short premietal dokonca aj v Kanade. A čo sa týka tej druhej, vypichnutiahodnej škatuľky, tzv. inšpiračnej, nebude vôbec na škodu pripomenúť si niekoľko titulov, ktoré stáli či už priamo alebo nepriamo za formujúcou, v istom zmysle ovplyvňujúcou stránkou vzniku kraťasu. Niektoré nápady sa požičiavajú z klasík ako ROSEMARY'S BABY (1968), IT'S ALIVE! (1974), okrajovo aj z ERASERHEAD-a (1976), či zo spielbergovych JAWS ako sám režisér tiež priznal. Ku svetovo zvučným filmovým kolegom mi ale nedá nepridať aj vyhrotenú komédiu Jana Švankmajera – OTESÁNEK (2000). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další z dlouhé řady filmů (snímků) s nepříliš originálním obsahem, který mě jako nevěřícímu začne vadit již od prvního pomodlení. U většiny z nich se však vždy najde alespoň malý impulz, který mne zaujme a já ho díky tomu přece jenom nehodím do odpadních vod. Tady to bylo ztvárnění mimina, které je vidět sice jen na okamžik, ale alespoň jeden světlý moment za těch devět minut. 50% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Túžba je silnejšia, ako rozum a človek je vo svojej podstate slaboch. Tak sa potom nečudujme, že sa z bigotných, stávajú ešte bigotnejší. Veriaci, alebo satanisti. Čo im práve vyhovuje. Podarené a obstojne natočené. ()

Reklama

Reklama