Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nově zvolený ředitel školy, Majer (Tomáš Magnusek), je úhlavním nepřítelem pro rodinu mafiána Dostála (Jan Šťastný), Dostála st. (Jiří Krampol) a Dostálové (Gabriela Vránová). Po sérii úmrtí na škole v době, kdy byl ještě Dostál řadovým učitelem, vše nasvědčovalo tomu, že vrahem mladíků, mezi nimiž byl i Dostál jr. A kteří údajně znásilnili učitelku (Majerovu sestru) a poté ji zavraždili, je učitel Majer. Pro neprokazatelnost důkazů však nebyl učitel Majer obviněn. Spolu s nástupem na pozici ředitele školy a místem v představenstvu města, je Majer ještě více trnem v oku rodině mafiána Dostála, který se chystá na pomstu za vraždu svého syna. Nejprve ho chce deptat po psychické stránce a poté připravit plán na pomstu. Zatímco ředitel Majer připravuje divadelní vystoupení v rámci slavností města, radní se obávají, že děti z jeho školy jsou neurvalci a bude s nimi problém. Ředitel Majer je však ujišťuje, že vše bude v pořádku. V místním policejním sboru dojde k úmrtí vyšetřovatele, který měl na starosti případ týkající se vražd učitelky a následně pak žáků, včetně mladého Dostála. Na jeho místo nastupuje policista Karas (Martin Dejdar). Ten dostane i stůl po zesnulém policistovi a v něm najde dokumentaci ohledně případu vražd ve škole. Po prozkoumání určitých detailů mu ihned vyvstane spousta nejasností, včetně nalezeného DNA u mrtvol chlapců ze školy. Poté, co zavolá do laboratoře, zjišťuje, že tam nikdo vzorky neposlal a nechal je uzamčené ve stole. Policista Karas neváhá a posílá vzorky do laboratoře, po dlouhém čekání se mu potvrdí jeho domněnka, vrahem všech chlapců včetně mladého Dostála je ředitel školy Majer. Ten je, jak se ukázalo, bratr znásilněné a zavražděné učitelky, tudíž se z jeho strany jedná o pomstu za svou zavražděnou sestru. Mafián Dostál chce na nátlak svého otce, Dostála st., odvetu uspíšit. Nejvhodnější okamžik, jak mu zjistila jeho milenka, učitelka Lamrová (Eva Čížkovská), bude v den vystoupení, kdy bude ředitel Majer sám ve škole, jen se školníkem Málkem (Jan Přeučil)... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Totální ubohost a amatéřina podruhé. Scénář by normálně vystačil asi tak na 20 minut, kameru někdo asi vyhrabal z půdy a Magnusek opět hraje, jak kdyby měl celou dobu průjem (což vlastně není možný,protože je ještě tlustější než posledně). Díky své snaze udělat z toho skoro až mafiánskou ságu, se z toho místy stává až bizarzně vtipná záležitost. Takže vlastně o malinko lepší než jednička, ale je to jako srovnávat kvalitu sloního a psího lejna. A rád bych už konečně věděl, jakou páku Magnusek na ty naše herce má, že sem furt dostává ty známý ksichty. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

"Magnusku, ty šílenče, ty notorický cvoku/proč´s nepřiznal, že ti v hlavě šibuje," zpívá Pavel Dobeš v písničce Kominík a shrnuje tak v hutné zkratce vše, co bych na adresu předsedy Obce spisovatelů dokázal vymyslet. Původní film jsem vzal jako 187- Kód pro vraždu říznutý Přáním smrti počesku, tohle politicko- mafiánsko- akční krimidrama je trapné, včetně účasti třetí herecké ligy (povšimněte si těch rodinných podniků). Jedna hvězdička za "sejmutí" R.Uzla, neboť si je vzhledem k jisté "sexuologické" reklamě vskutku zasloužil. ()

Reklama

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Že já na tuhle ptákovinu do toho kina šel. Ono nejen, že to bylo naivnější a trapnější než jednička, ale ani těch hlášek moc nebylo a kolikrát ani za moc nestály. Však, co mě nejvíce zarmoutilo byl konec. To není možný, že se to dá takhle blbě zpracovat. Z hereckého obsazení se mi překvapivě líbil Dejdar a Magnusek, jinak nic moc. Kamera úplně na nic a z hudby se mi docela líbila ta píseň od Gospel Time. Nebudu říkat, že nechci vidět trojku, protože se na ni stejně podívám, ale bohužel to dopadlo špatně. 20% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tomáš Magnusek je unikát, fenomén, jaký tu dlouho nebude. Ve svých letech toho má za sebou už opravdu dost, produkce filmu dle jeho podání "seženeme peníze, natočíme to a hotovo", přímočaře, jednoduše, nekomplikovaně, ukazuje že i tudy cesta vede. Ovšem jaká. Magnuskovy filmy je docela nemožné hodnotit. Na jednu stranu asi dovede získat prostředky a docela určitě umí přemluvit (i kvalitní) herce k účasti, vedle celé plejády vip ksichtů, co se rádi ukážou kdekoliv. Na straně druhé selhává scénář, dialogy a většina herců (o hereckém neumu samotného producenta jsem už psal v komentáři k jedničce). Kamera i hudba jsou velmi akční (jakkoliv často nepovedené), Bastardi 2 jsou ze všeho nejvíce akčním filmem. Pokračování si rozhodně nenechám ujít, i když i tentokrát si premiéru zhruba o deset měsíců odložím. ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"Jak to, že jsi nebyla dneska ve škole, co ??" - "Od rána kašle a má průjem, pane učiteli.." - "A teď taky kašleš ??" - "Tak zakašli, ať to pan učitel vidí !!" - "Echm-echm !!" - "A ten průjem chcete vidět taky ??" ;) No, jo, sakra, ale vždyť ona ten filmovej Lengyelovo-Magnuskův průjem viděla půlka republiky, která tu ze série Bastardů s přehledem činí jeden z nejrozporuplněji hodnocených i vnímaných b(l)ijáků vůbec.. A to rozhodně nedokáže každý !! Jakkoli by se nejeden bez podobného lejna obešel.. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (13)

  • Když děti jely na školní výlet lyžovat, tvůrci jim naschvál místo lyží půjčili nenavoskované běžky, aby jim celé natáčení trochu oživili. (rublik05)
  • Auto, ve kterém jezdí učitel Majer (Tomáš Magnusek) a které má na boku nasprejovaný nápis vrah, je jeho vlastní. S takhle posprejovaným autem tak musel rok jezdit na nákupy nebo dokonce i na rodinnou dovolenou. (rublik05)
  • Postava Bronislava Poloczka, vyšetřovatel Paleček, je v tomto filmu vyobrazena pouze na pohřbu této postavy. Za necelý rok od premiéry filmu představitel této postavy zemřel. (ČSFD)

Reklama

Reklama