Reklama

Reklama

Kamera na cestách: Polynésie, perla Pacifiku

(TV film)
  • Francie Flavors
Francie, 2008, 52 min

Obsahy(1)

Od dob, kdy na polynéských ostrůvcích, rozesetých po nekonečné hladině Tichého oceánu, stanuli první mořeplavci, v nás tento prostor vyvolává představy o pozemském ráji. Ale za pečlivě udržovaným klišé z reklamních turistických brožur se skrývá svět, lidé, příběhy, kultura, pohnuté osudy a vůně, které nás přimějí si Polynésii skutečně zamilovat. Vypravíme se za touto krásou doprostřed Pacifiku, na putování plné neobyčejně barvitých zážitků a setkání.
Za symbol celé Polynésie bývá považován ostrov Tahiti. Návštěvník, očekávající scenérii jak z barevné pohlednice, může být ovšem zklamán. Půvab Tahiti je totiž jinde, hluboko v neobydleném vnitrozemí ostrova. Tajemná údolí, sevřená hrozivě vyhlížejícími sopečnými štíty, dodávají krajině ráz velkolepé pevnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Příkladně zpracovaný dokument pro klidné víkendové odpoledne. V průběhu krátké stopáže se dozvíme vše podstatné především z turistického hlediska. Polynésie pro mě byla ze všech tropických ostrovních oblastí vždy nejatraktivnější... ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Skutečně perla Pacifiku. To je totiž téměř doslovný popis toho, kam Vás vezme tento dokument a kam by se každý z nás chtěl asi vypravit a možná tam i žít. Jestli je něco ráj, tak Polynésie. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Teda, takhle člověka navnadit, zvláště teď před dovolenými, kdy plno lidí, nepojede ani k tomu našemu českému rybníku:-) No říct mi někdo jedem, a to ještě dnes, tak bych neváhal ani minutu, a a už bych tam nejspíš i zůstal, úžasná scénérie, čistá hlava, méně starostí, žádný shon, hlavně pryč z Českého blbákova od všech těch Drábů, Kalousků a nesmyslných reforem, dobré zapomenout, škoda ale že je to jen sen a u snu nejspíš zůstanu i nadále:-) Ale je dobré mít sny... ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený dokument o nejkrásnějším místě na naší planetě. Nevím co mě zaujalo více, zda nádherné zátoky nebo rozeklané vrcholky hor. Ráj na Zemi. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama