Reklama

Reklama

Zlé královně (Julia Roberts) se podařilo získat vládu nad královstvím. Uprchlá princezna (Lily Collins) se však svého výsostného práva jen tak snadno nevzdá a rozhodne se jednat. Za pomoci sedmi vynalézavých trpaslíků začíná plánovat odvetu. Sněhurka ožívá v novém dobrodružném příběhu plném lásky, ale i žárlivosti a zrady. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (689)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Toto bola ale hovadina. Aj keby som bola nastavená na takúto bizarnú záležitosť, aj tak by to bola hovadina. Jediné na čo sa dalo pozerať boli výborné kostýmy, obočie Lily Collins :D a Armie Hammer bol niekedy celkom fešák. A tá indická pesnička na konci, tá ma utvrdila v tom, že som zabila kopec času a Singh mal natočiť radšej nejakú indickú rozprávku. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka byla dost v pohodě. Třeba takové šaty, které si indický režisér pro některé postavy připravil vysloveně neměly chybu. Taková Julie Roberts když přišla na tu svatbu se šaty, které měly alespoň tři metry do šířky, tak jsem vysloveně čuměl. Jenže to by to nebyl Ind, aby to neposral závěrem a nenacpal tam nějaký bollywoodský zvratky a kejdy. Ačkoliv jsem vlastně až do konce měl z filmu dobrý pocit, ten závěr mě vysloveně nasral. Doporučuji tedy, pokud se na tuhle Sněhurku podíváte, vypněte ji v moment, kdy už se to všechno bude chýlit ke konci. Jinak se dočkáte bollywoodských tanečků, ujekaného zpěvu, vysmátých obličejů a snad celého štábu před kamerou, kteří křepčí a tančí a do toho hraje něco úplně netypického a celou tu pohádkovou atmosféru dost nevděčně a brutálně vodstřelí dělem ráží, kterou neměla ani Tlustá Berta, německé obří dělo. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Myslím, že alespoň pro ty výtvarně vypiplané scény to stojí za pozornost. Desítky milionů dolarů evidentně padly na honosné sály, výrobu umělého lesa a vymazlené kostýmy. Indický tvůrce Tarsem Singh, který stále čeká na pořádné prosazení v továrně na sny, má pevnou autorskou vizi a výtvarné cítění, které mu můžou mnozí kolegové jen tiše závidět. První plus. Ironická Julia Roberts (zatraceně jí to sluší) bezpečně strká zbytek hereckého osazenstva do kapsy. Druhé plus. Zbytek ale pokulhává. Uvolněná a bizarní hra na postmoderní pohádku s bollywoodskou tečkou selhává v tom, že mezi těmi esteticky poutavými záběry nalézáme show, kdy se parta lidí snaží po svém vyzrát na klasické pohádkové téma. Zůstali však jen na půli cesty, protože jejich pohádka není až tak dojímající a jejich jízlivost není až tak vtipná. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Mirror, Mirror mě absolutně minulo a vlastně ani do nálady nesedlo. Papundeklové, falešné, místy sice roztomile kritické a nadsazené, ale vyprázdněné a o ničem. Tohle cukrátko je spíše kyselým bonbónem, které v krku škrábe a dělá neplechu, než něčím, co s každým dalším shlédnutím chutná lépe a lépe jako třeba Hvězdný prach nebo Kouzelná romance. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Tento rok tá menej očakávanejšia snehulienka, v porovnaní s konkurenčnou temnou až žalostne “down“, prekvapila práve tam, kde sa očakávalo najviac sklamania. Pestrofarebný vizuál a divné kostýmy nestrhávali zbytočne pozornosť, Julii Roberts úloha sekla, trpazlíkovia boli zábavný, herec hrajúci princa to zvládol tiež nad očakávanie dobre a zo všetkých doterajších filmov Tarsema Singha mi prišla Snehulienka najpútavejšia hneď od začiatku možno aj vďaka rozprávaniu Kráľovnej a jej príbehu. Snehulienka naruby ako sa patrí... Asi treba mať trošku v obľube netradičné rozprávky a režiséra aby tento film sadol, no i napriek tomu ma záverečné bollywoodske tanečné číslo prekvapilo (rád by som vedel ako to zapôsobilo na niekoho, kto nepozná Singhov pôvod). Normálne ľutujem že som na tom nebol v kine. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (18)

  • Původní scénář obsahoval scénu mezi polonahým princem (Armie Hammer) a královnou (Julia Roberts), ve které Královna (Julia Roberts) vyzdvihuje, jak hebký je jeho hrudník. Tato scéna byla posléze vymazána, protože Armie Hammer si pro scénu oholit hrudník odmítl. (Aurum)
  • Pri pohľade na prvé zábery z nakrúcania boli tvorcovia prekvapení a tvrdili, že by začarované zrkadlo na kráľovninu otázku: "Kto je najkrajší na tejto zemi?" určite nemalo odpovedať: "Ty pani, si nádherná, ale najkrajšia je Snehulienka". Julia totiž v krvavočervených šatách a korunke pôsobí naozaj očarujúco, až je nemožné si predstaviť, že bude nevinnej mladej Snehulienke hádzať na jej ceste za šťastím polená pod nohy. (Aberforth)

Související novinky

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Marco Polo – žhavé zboží?

Marco Polo – žhavé zboží?

31.05.2012

Vypadá to tak. V současnosti totiž existuje několik projektů, které chtějí mapovat život slavného benátského cestovatele z druhé poloviny třináctého století. Každý je úplně jiný – třeba seriál… (více)

Reklama

Reklama