Reklama

Reklama

Zlé královně (Julia Roberts) se podařilo získat vládu nad královstvím. Uprchlá princezna (Lily Collins) se však svého výsostného práva jen tak snadno nevzdá a rozhodne se jednat. Za pomoci sedmi vynalézavých trpaslíků začíná plánovat odvetu. Sněhurka ožívá v novém dobrodružném příběhu plném lásky, ale i žárlivosti a zrady. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (689)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Až na obočí Lily Collins a liliputy, by to bylo dokonalé. Příběh pěkný, atmosféra jak by smet a všechny zápletky také. Nemám příliš toho, co bych vytkla, ale zas tak světové to nebylo, takže nemůžu dát plný počet hvězd. Rozhodně hezké pojetí Sněhurky. Jen škoda, že se zde Julia Roberts trochu zapomněla a byla v popředí více již zmíněná Sněhurka s jejím mega obočím. Ale to bylo asi v plánu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Veliky prekvapeni, Tarsem vetsinou zmrda, na co sahne a po muzikalovym traileru jsem cekal naprosty peklo, ale dostal jsem prijemny fantasy. Pribeh si samozrejme ze Snehurky bere jen par veci, ale to vubec nevadi, dej je vetsinu casu zajimavej a zabavnej. Herci jsou super, at uz banda trpasliku, tak super sympatak Hammer v roli prince a i kdyz bych Roberts rozhodne neoznacil za buhvijakou krasku, tu mrchu si skvele uzila. Co se tyce Collins, ona by byla i docela roztomila, ale to jeji pekelny oboci me celou dobu desne rozcilovalo. No a jinak ma film obstojny triky i slusnou vizualni stranku a i kdyz zaverecnej tanecek je zbytecnej, je tu spousta hluchejch mist a humor je misty uz dost infantilni, ve vysledku jsem prijemne prekvapenej a spokojenej, takze nemam duvod nedat slabsi 4*. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Film, ke kterému jsem usedal po měsících odkladů s notnou nedůvěrou, se během krátké chvíle vyšvihl do pozice jednoho z největších překvapení roku. V tom nejlepším. Tak hutnou porci zábavy, nadsázky, geniálních parodických šlehů, hlášek, originálních nápadů a kvaziburtonovské vizuální stylizace, která zdaleka nekončí u rozmáchlých předimenzovaných kostýmů, jsem opravdu nečekal. Nenudil jsem se ani na okamžik a v každém se velmi dobře bavil. Celé je to neuvěřitelně hravé a příjemným způsobem bláznivé, Julia Roberts jako královna je geniální, sype z rukávu jednu hlášku za druhou, roli si evidentně užívá a je jen škoda, že nedostala ještě víc prostoru, Lily Collins je jednou z nejsympatičtějších filmových Sněhurek a není to jen tím, že postupně rozkvétá od nevýraszné bledule ve fanfánovsky akční a rozverně okouzlující vtělení Audrey Hepburnové. A když už jsem myslel, že srandy je konec, vytasí se Tarsem Singh s posledním skvělým a doslova uzemňujícím gagem. To, co provede Sněhurka po cynické likvidaci královny je tak nečekané a odzbrojující, že mě to rozesmálo. Způsob jakým s rošťáckým mrknutím naprosto nečekaně zvrhne celou finálovou scénu zcela nečekaným směrem. To, co tu někteří kritizují považuji za skvělý závěrečný fórek a možná jeden z nejzábavnějších filmlvých závěrů za hodně dlouhou dobu. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Na to, čo som od tejto Snehulienky očakával podľa hodnotení, to bolo prekvapivo celkom dobré, svižné a zábavné. Tarsem Singh zrejme vie čo robí, no neubránil som sa dojmu, že to mohol urobiť ešte lepšie. Ale kostýmy boli úplne fantastické!!! UPDATE: Je to ten taký druh gýča, pri ktorom je vám takmer na zvracanie. Nechápem, ako sa mi to mohlo páčiť. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $85miliónovTržby USA $64,935,167Tržby Celosvetovo $167,100,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $9,214,803 //počet predaných kusov 425,052Tržby za predaj DVD v USA $21,880,002 //počet predaných kusov 1,268,125║ No ako obsadenie Julie Roberts do úlohy "krásnej" kráľovnej trapas roka, nepochopiteľné, za to Lily Collins je roztomilá a ďaleko predčí "suchý" náprotivok roka 2012 Kristen Stewart, Tarsem Singh je verní svojmu uletenému vizuálu a podáva príbeh sebe vlastným štýlom, takže tu máme pekný gýč, ktorý miestami pôsobí otravne a miestami mu to aj vychádza, hlavne výcvik Snehulienky, či niektoré kiksy s trpaslíkmi sú fajn, celkovo len podpriemer. /40%/ ()

Galerie (114)

Zajímavosti (18)

  • Na jaře 2012 byly v kinech uvedeny hned dvě filmové adaptace příběhu o Sněhurce a v obou dabovali hrdiny členové kapely Nightwork. Ve filmu Sněhurka se dabingu ujal Vojtěch Dyk a ve filmu Sněhurka a lovec (2012) Jan Maxián. (JUK_JANA)
  • Pri pohľade na prvé zábery z nakrúcania boli tvorcovia prekvapení a tvrdili, že by začarované zrkadlo na kráľovninu otázku: "Kto je najkrajší na tejto zemi?" určite nemalo odpovedať: "Ty pani, si nádherná, ale najkrajšia je Snehulienka". Julia totiž v krvavočervených šatách a korunke pôsobí naozaj očarujúco, až je nemožné si predstaviť, že bude nevinnej mladej Snehulienke hádzať na jej ceste za šťastím polená pod nohy. (Aberforth)
  • Do hlavní ženské role tvůrci zvažovali obsazení Saoirse Ronan, ale věkový rozdílu mezi ní a Armiem Hammerem byl příliš velký. Později byla obsazena Lily Collins. (Aurum)

Související novinky

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Marco Polo – žhavé zboží?

Marco Polo – žhavé zboží?

31.05.2012

Vypadá to tak. V současnosti totiž existuje několik projektů, které chtějí mapovat život slavného benátského cestovatele z druhé poloviny třináctého století. Každý je úplně jiný – třeba seriál… (více)

Reklama

Reklama