Reklama

Reklama

Diktátor

Trailer 1

Generál Aladeen je jedním z posledních světových diktátorů „ze staré školy“. Ve své zemi vládne téměř neomezenou mocí, kterou financuje prostřednictvím výnosů z těžišť ropy. Pevnou rukou se nebojí popravit kohokoli, kdo s ním nesouhlasí, změnit 300 slov z místního jazyka na své příjmení nebo uspořádat olympijské hry, ve kterých sám vyhraje každou disciplínu. A je tak jedním z nejnebezpečnějších mužů na světě. Když OSN vyhrožují sankcemi proti jeho zemi, africké republice Wadiya, je donucen odjet do New Yorku, kde má přednést vysvětlující řeč. Po příjezdu do světové metropole je ale generál doslova obrán o svou moc a šaty zběhlým agentem CIA a je vržen do běžného života na Manhattanu, kde se z nelítostného diktátora stane jedním z mnoha lidí v davu. Na cestě New Yorkem potkává Aladeen mladou Zoey, která provozuje obchod se zdravou organickou stravou a mohla by diktátorovi pomoci získat zpět jeho zemi i lidskost. (Viacom)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 605)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem Borata, Bruna a Aliho sice ne, ale myslím, že Diktátor, je jeden z nejlepších filmů s Cohenem, který kdy vyšel na světlo světa. Hláškami nabitá Aladin je prostě skvělý a jeho restaurace popravených ještě lepší. Většina hlášek z filmu se nejspíš skvěle ujme. Aladin sice neubránil Wadiy demokracii, ale za to má skvělý tank na přemlouvání lidí u voleb. Po Expendables 2 tak tento rok přichází zase něco povedeného a vtipného úplně bez zábran. Aladinovi v podání Sachy Barona Cohena dávám pět hvězd, protože ten tank u mého počítače je vážně strašně moc přesvědčivý. A nakonec začátek, jak skvělé slovní spojení! To na památku zemřelého Kim Čong Ila vážně, ale vážně zabily. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Vidím, že tu většinově převládá jiný názor, ale pro mne určitě o třídu lepší než Borat, který se v druhé polovině utopil v humoru zcela těžícím z nechutností a zbytečného balastu.. Tady to kopání do Ameriky funguje po většinu času, nu, dalo by se říct stále, na druhou stranu Cohenovi právě to jde nejlépe, a osobní rovina filmu a takové ty vyplňovačky z normálního života byly asi lepší v Boratovi. Jako satira a pohled z odvrácené strany funkční jako zaokrouhlená nukleární střela. Baron Cohen je opravdu dnes už nevídaný druh, dokáže chytře a přitom vidlácky bodat do stereotypů a hnízd tzv. liberálů, a přitom to vše působí velmi chutně. A sem tam je to dochucováno naprosto geniálními (z řeči hráče) critical hity - například camea mne dostala do kolen, stejně jako pohřeb.. A závěrečný proslov v UN je opravdu jedno z nejlépe podaných odhalení politiky.. I když to bude stejné hodnocení, satira dvakrát nekorektnější a desetkrát zábavnější než Iron Sky.. Ten měl jiné trumfy.. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

"Diktatura je o tolik lepší než demokracie. 1 % lidí vlastní 98 % majetku. Můžete svejm kamarádům snižovat daně. Můžete jít do války pod smyšlenou záminkou..." Dvě třetiny humoru takřka geniálního a třetina humoru takřka (místy doslova) genitálního. Dojem zůstává něco mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, ale když jsem se před volební místností rozhodoval, přijel obrněný transportér a zatlačil mě do té druhé fronty. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Sacha Baron Cohen ve své čtvrté umělecké reinkarnaci, tentokráte s identitou diktátora Aladdina, poukazuje na zajímavý souběh uměleckého vývoje s Rowanem Atkinsonem alias Mr. Beanem - i on byl na svém uměleckém vrcholu v době krátkých skečů (stejně jako Sacha s Ali G a především s Boratem, kterého se mu ještě podařilo šťastně zarámovat do formátu celovečerního filmu, jenž je vlastně pouhou kompilací skečů bez zásadního děje, mající navíc dokumentární charakter) a formát hraného celovečerního filmu je pro něj celkem nevyhovující, jelikož jde proti podstatě skeče coby dramatického výstupu, celovečerní filmy s Mr. Beanem jsou vlastně jen potvrzením výše zmíněného. Pokud se oba umělci drželi svých k dokonalosti dovedených krátkých forem, byli nepřekonatelní, když se ale začali snažit naroubovat svůj svět skečů na kmen dramatického oblouku, jejich plody trochu povadly. Ani ten nejgeniálnější komik neví co si počít s celovečerní stopáží, pokud jsou jeho čísla postavena na základě humorné (Atkinson) či satirické (Cohen) pointy, leda pojmout film jako kompilace nejlepších skečů, jak to udělal Sacha v Boratovi, když začne ale svou postavu ředit třeba i ne příliš složitým příběhem, musí počítat s rozmělněním, kouzlo překvapivých vtipných point vyšumí, komik uvadne nebo začne recyklovat sama sebe. Diktátor není špatný film, má několik geniálních skečů, nějaké méně povedené, ale kolem sebe dost vaty, tedy onen příběh o dvojnících a záměnách a únosech etc. Naštěstí občas z dvířek od toalety vyjde Edward Norton nebo Aladdin pronese úžasnou řeč o demokracii v USA. Diktátor srovnatelný se svým slavnějším filmovým předchůdcem to ovšem není. Proti modelu Brunovi je to ale zjevně cesta z umělecké krize... Porsche 911 2012! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak pro mne treti film s Cohenem co jsem videl Borat byl narez Bruno prumer Diktator je totalni ulet fakt sem neveril ze jeste nekdy nekdo natoci film kterej by dokazal urazit vsechny a vsechno tak jako to zvladnul treba South park Peklo na zemi ale Diktator to strka do kapsy jeho sila nespociva ani tolik v tom ze byste se tem vtipum a hlaskam nejak extra smali spis budete jako ja kazdou chvili nevericne zirat s otevrenou hubou ze to vubec proslo a rovnou to nezakazali ta kadence je pravda obcas trochu prehnana a ne vsechno se povedlo ale kdyz vas nedostane jeden skec bezkonkurencne vas odrovna hned ten dalsi jenom jedna rada pokud jste zidi nebo politicti vezni tak na to radsi nekoukejte protoze jestli jeste pred timhle filmem existovala nejaka nepredstavitelna tabu temata ze kterych se proste sranda nedela byla tu nemilosrdne zbourana mne to sejmulo nekompromisne jednoznacne nejvetsi ulet jakej v tomhle roce vzniknul! ()

Galerie (66)

Zajímavosti (34)

  • Sacha Baron Cohen navštívil předávání Oscarů v roce 2012 v převlečení za diktátora Aladeena z filmu. Pozdvižení způsobil zejména ve chvíli, kdy vysypal "popel severokorejského diktátora Kim Čong-Ila" na moderátora Ryana Seacresta. (Larry12)
  • Aladeenovu (Sacha Baron Cohen) osobní strážkyni Etru hraje Busty Heart, která se proslavila v roce 2008 v soutěži Amerika má talent (od r. 2006), v níž svými mohutnými prsy rozbíjela plechovky s pivem. (awful)

Reklama

Reklama