Reklama

Reklama

Diktátor

Trailer 1

Generál Aladeen je jedním z posledních světových diktátorů „ze staré školy“. Ve své zemi vládne téměř neomezenou mocí, kterou financuje prostřednictvím výnosů z těžišť ropy. Pevnou rukou se nebojí popravit kohokoli, kdo s ním nesouhlasí, změnit 300 slov z místního jazyka na své příjmení nebo uspořádat olympijské hry, ve kterých sám vyhraje každou disciplínu. A je tak jedním z nejnebezpečnějších mužů na světě. Když OSN vyhrožují sankcemi proti jeho zemi, africké republice Wadiya, je donucen odjet do New Yorku, kde má přednést vysvětlující řeč. Po příjezdu do světové metropole je ale generál doslova obrán o svou moc a šaty zběhlým agentem CIA a je vržen do běžného života na Manhattanu, kde se z nelítostného diktátora stane jedním z mnoha lidí v davu. Na cestě New Yorkem potkává Aladeen mladou Zoey, která provozuje obchod se zdravou organickou stravou a mohla by diktátorovi pomoci získat zpět jeho zemi i lidskost. (Viacom)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 605)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Diktátorská nálož nekorektnosti, terorismus proti dobrém vkusu. Tohle je dál než Borat a Bruno, je to karneval nespoutaných sviňáren, pošlapaných tabu a znesvěcených model. V rozjebaném světě mi Diktátor připomíná ostrov zdravého rozumu, kde demokracie = možnost svobodně se smát všemu a všem (od fóbií přes žánrová klišé romantické komedie až po absurditu doby). Slabá místa to má, ale házím na ně dlouhej vous. Na otázku, jestli to bylo spíše aladeen, nebo aladeen, odpovídám jasně: bylo to naprosto ALADEEN. Nejšílenější mainstreamová satira za poslední roky, která ze Zohana dělá jen dalšího vyholeného aktivistu... (btw. konečně někdo adekvátně vyjádřil romantiku samohany) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Úkrok ke kompletně hrané formě Cohenovi zcela nepomohl. Tam, kde byli Borat a Bruno díky svému dokumentárnímu charakteru ostře satiričtí, neboť umožnili obyčejným Američanům, aby se sami totálně odkopali, je Diktátor jen a pouze snaživý ... a tak trochu do prázdna vyznívající. Cohen sice opět štěká a kouše na všechny strany, ale tentokrát to působí, jako by měl místo pořádných tesáků jen obyčejnou umělou zubní protézu. Několik sekvencí je naprosto geniálně vtipných (porod! hlava! onanie!), ale zaskočilo mě velké množství hlušiny (so-so vtípků) a dost scén, které se minutu líně převalují na hraně trapna a pak úplně vyšumí, aniž by z nich něco extra vtipného vylezlo (scéna ve vrtulníku, která působila dobře v traileru, je ve filmu totálně zabitá). Jako jednoznačně to má svoje momenty, ale čekal (a chtěl) jsem něco ještě mnohem ráznějšího. 6+ ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Všade v reakciách na Diktátora čítam o nekorektnosti. Zrejme sú ľudia už tak zblbnutí spôsobom podávania informácií o svete, že podľahnúc tejto propagande sami (v duchu orwellovského newspeaku) naskočili na médiami vnútený jazykový úzus toho, čo sa pokladá za nekorektné a čo nie. Vo vzťahoch, politike, spoločnosti. A keď si niekto z takto falošne naservírovanej, ale väčšinou uznanej korektnosti, utiahne, je za génia. Pritom je to obyčajná stredostavovská komédia. Upravená tak, aby sa drvivá väčšina kritikov, sčítaných intelektuálov i diváctva zhodla na jej výnimočnej podarenosti (napr. na genialite Aladinovho prejavu o demokracii a diktatúre). Naozaj? Ja som práve v týchto vtipoch nič nekorektné, dokonca ani objavné nevidel, len miestami humorne podané všeobecné spochybnenia, omleté v alternatívnych zinoch za posledných 20 rokov toľkokrát, že až. A nielen v nich. Skôr mi celok vyznel ako povrchné uťahovanie si z bulváru inou formou bulvárnosti, okorenenej vulgárnosťou. To však nekorektnosť nevytvára. Alebo zle čítam titulky Nového času, ktoré ma rovnako, ako tento film, dennodenne presviedčajú o tom, že umelci sú za peniaze schopní obriadiť kohokoľvek, filmové i športové ceny sú len otázkou ceny, aktivisti sú reálne veci nevnímajúci slabošskí nímandi, demokracia nefunguje (a keď áno je riadená len korporátnymi záujmami) a onanovanie je plnohodnotnou náhradou za sex . Isteže sa našli miesta, na ktorých som sa zasmial, ale porovnávať celok s Monty Pythonom mi príde dadaistickejšie než všetky vtipy z filmu. Kdeže komédia roka! Toto je čistý priemer, ideálny popcornový výrobok do multiplexových kinosál. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,HAFAAZ ALADEEN SE NARODIL V ROCE 1973. JE ZNÁM SVÝMI TYPICKÝMI VOUSY, OCHRANKOU Z 30 ŽENSKÝCH STRÁŽÍ (O KTERÝCH TVRDÍ, ŽE JSOU PANNY). K MOCI PŘIŠEL V SEDMI LETECH....“ /// Vlastně je to geniální nápad, dělat si prdel ze všech těch Mao Ce-tungů, Kim Ir-senů, Husajnů (třeba Udaj byl dobrej ,,kolík“). Tyhle lidský karikatury a jejich činy vzbuzujou úsměv – když tam samozřejmě nežijete. Ujetej a zvrhlej humor plnej válečnejch zločinců, pedofilních slůvek (a myšlenek), politický fóry, přiblblý fórky, taky někdy nechutný a (ale fakt malilinko) trapný. Všichni fekálníci zapláčou (kecám, ale dá se to pod hrozbou sejmutí vydržet), ale třeba propadnou kouzlu masturbace (jasně, taky tohle moc nemusím – jako vtipy vole…). Pravda, víc se pobavěj ti, kteří věděj kde (a co) je Izrael (což u Borata nebylo třeba) a nebo pochopěj význam věty: ,,911 .. 2012“. Mě tohle stačí, páč politizujících magorů zase tolik nepotkám. Navíc tady jsem Cohenovi roli věřil a hlavně mi nebylo trapně (protože vo malejch dětech se tu jenom kecá). A možná…, že bych dokázal bej takovej malej Diktátorek…. Film pro lidi s pohyblivým IQ (něco mezi 50ti a 120ti). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že konečně udělali pořádnou hru o Mnichovský olympiádě. 2.) Hledám vzor pro svoji zeď ,,píchací“ slávy. 3.) Nechám se dojmout romantickým držením za ruce v cizí píči. 4.) Thx za titule ,,Quajak“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR **** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Borat aj Bruno pôsobili dôverihodne a vďaka tomu nesmierne vtipne. Mali lepšie gagy a nekorektnosť bola kvoli uveriteľnosti niekde úplne inde. Diktátor je už len divadlom v ktorom sú všetci účinkujúci herci. Je to film a svoju nekorektnosť by posúval vyššie len vtedy, ak by účinkujúci neboli všetko herci, ale bežní ľudia, ale na to už mali tvorcovia malé gule. Priemerná komédia (Ali G im vyšiel v tomto formáte viac). ()

Galerie (66)

Zajímavosti (34)

  • Na konci filmu je možné nalézt poděkování za technologickou vynelázavost, které patří herečce Isle Fisher, Cohenově (Aladeen) manželce. (Brousitch)
  • Jedna z videoher, kterou Aladeen (Sacha Baron Cohen) hraje, je i simulace tzv. Mnichovského masakru, tedy události, při níž 5. září 1972 palestinská skupina Černé září unesla a následně zavraždila 11 izraelských sportovců v průběhu XVII. letních Olympijských her v Mnichově. (GordonCZ)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 65 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama