Reklama

Reklama

Diktátor

Trailer 1

Generál Aladeen je jedním z posledních světových diktátorů „ze staré školy“. Ve své zemi vládne téměř neomezenou mocí, kterou financuje prostřednictvím výnosů z těžišť ropy. Pevnou rukou se nebojí popravit kohokoli, kdo s ním nesouhlasí, změnit 300 slov z místního jazyka na své příjmení nebo uspořádat olympijské hry, ve kterých sám vyhraje každou disciplínu. A je tak jedním z nejnebezpečnějších mužů na světě. Když OSN vyhrožují sankcemi proti jeho zemi, africké republice Wadiya, je donucen odjet do New Yorku, kde má přednést vysvětlující řeč. Po příjezdu do světové metropole je ale generál doslova obrán o svou moc a šaty zběhlým agentem CIA a je vržen do běžného života na Manhattanu, kde se z nelítostného diktátora stane jedním z mnoha lidí v davu. Na cestě New Yorkem potkává Aladeen mladou Zoey, která provozuje obchod se zdravou organickou stravou a mohla by diktátorovi pomoci získat zpět jeho zemi i lidskost. (Viacom)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 604)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

„Demokracii nikdy! Wadiyský lid je rád utlačován!" Tohle je neskutečný nářez, na jaký jsem toužebně čekal již nějakou dobu, ale vnitřně jsem byl smířen s tím, že nikdy nepřijde. Aladeen je hrozný sympaťák, olympijský vítěz, fantastický porodník, kvalifikovaný mučitel, nadějný onanista a navíc se nebojí ukázat světu, že naše demokracie se o od té jeho diktatury liší pouze názvem a médii vtloukaným mýtem o dodržování lidských práv. Balím kufry a zítra se stěhuju za zářivou budoucností jeho dvojníka do Wadiye. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Politicky, sociálně, rasově či nábožensky, tak nekorektní film, kterých je dnes jako šafránu. Sacha Baron Cohen si nesedne na zadek před ničím a nakousává témata, okolo kterých se dnes musí chodit po špičkách a je nemoderní na ně jakkoli poukazovat. Ale on se nebojí a to se mi líbí (nejlepší scéna je ta ve vrtulníku). Proto jsem si tuhle nabitou komedii opět tak hezky užil. Už se těším na Borata a Bruna, které mám teď na mušce. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Sacha Baron Cohen ve své čtvrté umělecké reinkarnaci, tentokráte s identitou diktátora Aladdina, poukazuje na zajímavý souběh uměleckého vývoje s Rowanem Atkinsonem alias Mr. Beanem - i on byl na svém uměleckém vrcholu v době krátkých skečů (stejně jako Sacha s Ali G a především s Boratem, kterého se mu ještě podařilo šťastně zarámovat do formátu celovečerního filmu, jenž je vlastně pouhou kompilací skečů bez zásadního děje, mající navíc dokumentární charakter) a formát hraného celovečerního filmu je pro něj celkem nevyhovující, jelikož jde proti podstatě skeče coby dramatického výstupu, celovečerní filmy s Mr. Beanem jsou vlastně jen potvrzením výše zmíněného. Pokud se oba umělci drželi svých k dokonalosti dovedených krátkých forem, byli nepřekonatelní, když se ale začali snažit naroubovat svůj svět skečů na kmen dramatického oblouku, jejich plody trochu povadly. Ani ten nejgeniálnější komik neví co si počít s celovečerní stopáží, pokud jsou jeho čísla postavena na základě humorné (Atkinson) či satirické (Cohen) pointy, leda pojmout film jako kompilace nejlepších skečů, jak to udělal Sacha v Boratovi, když začne ale svou postavu ředit třeba i ne příliš složitým příběhem, musí počítat s rozmělněním, kouzlo překvapivých vtipných point vyšumí, komik uvadne nebo začne recyklovat sama sebe. Diktátor není špatný film, má několik geniálních skečů, nějaké méně povedené, ale kolem sebe dost vaty, tedy onen příběh o dvojnících a záměnách a únosech etc. Naštěstí občas z dvířek od toalety vyjde Edward Norton nebo Aladdin pronese úžasnou řeč o demokracii v USA. Diktátor srovnatelný se svým slavnějším filmovým předchůdcem to ovšem není. Proti modelu Brunovi je to ale zjevně cesta z umělecké krize... Porsche 911 2012! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,HAFAAZ ALADEEN SE NARODIL V ROCE 1973. JE ZNÁM SVÝMI TYPICKÝMI VOUSY, OCHRANKOU Z 30 ŽENSKÝCH STRÁŽÍ (O KTERÝCH TVRDÍ, ŽE JSOU PANNY). K MOCI PŘIŠEL V SEDMI LETECH....“ /// Vlastně je to geniální nápad, dělat si prdel ze všech těch Mao Ce-tungů, Kim Ir-senů, Husajnů (třeba Udaj byl dobrej ,,kolík“). Tyhle lidský karikatury a jejich činy vzbuzujou úsměv – když tam samozřejmě nežijete. Ujetej a zvrhlej humor plnej válečnejch zločinců, pedofilních slůvek (a myšlenek), politický fóry, přiblblý fórky, taky někdy nechutný a (ale fakt malilinko) trapný. Všichni fekálníci zapláčou (kecám, ale dá se to pod hrozbou sejmutí vydržet), ale třeba propadnou kouzlu masturbace (jasně, taky tohle moc nemusím – jako vtipy vole…). Pravda, víc se pobavěj ti, kteří věděj kde (a co) je Izrael (což u Borata nebylo třeba) a nebo pochopěj význam věty: ,,911 .. 2012“. Mě tohle stačí, páč politizujících magorů zase tolik nepotkám. Navíc tady jsem Cohenovi roli věřil a hlavně mi nebylo trapně (protože vo malejch dětech se tu jenom kecá). A možná…, že bych dokázal bej takovej malej Diktátorek…. Film pro lidi s pohyblivým IQ (něco mezi 50ti a 120ti). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že konečně udělali pořádnou hru o Mnichovský olympiádě. 2.) Hledám vzor pro svoji zeď ,,píchací“ slávy. 3.) Nechám se dojmout romantickým držením za ruce v cizí píči. 4.) Thx za titule ,,Quajak“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR **** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nekorektnost kam se podíváš. Musím se přiznat, z počátku mě ten film nebavil tak, jak jsem čekal - většinu scén jsem znal z traileru a jen jednotlivé vtípky mě sem tam dokázaly pobavit (hra na PlayStationu "Mnichov 1972" nebo "bonus round" v podobě kopání masového hrobu.) Ale jakmile se Aladeen dostane do Ameriky a je zbaven vousů, ta pravá nekorektní sranda začíná. Narážky na vše možné, vtípky všeho druhu (většinou urážlivé, ale co jiného od Cohena čekat, že?) a hlavně jeden skvělý fór za druhým. Bál jsem se, aby to nepokazil konec, ale naštěstí konec je stejný jako celý film. Ujetý. The Dictator mě pobavil a upřímně věřím, že Cohen opět nadzvedl pár lidí ze židle (či sedaček kina). 90 %. P. S. A camea Megan Fox a Edwarda Nortona, kteří neváhali si ze sebe udělat TAKOVOU srandu, mě hodně potěšila. Speciálně Megan u mě stoupla nehorázně. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (34)

  • Efawadh (Sacha Baron Cohen) má jako vyzvánění v telefonu písničku „Funkytown“ od Lipps Inc. (SONY_)

Reklama

Reklama