Reklama

Reklama

Resident Evil: Odveta

  • Německo Resident Evil: Retribution (více)
Trailer 1

Smrtelný virus společnosti Umbrella Corporation dál pustoší Zemi a mění světovou populaci na legie masa, které jedí Nemrtví. Jediná a poslední naděje lidské rasy v podobě ALICE (Milla Jovovich), se probudí v srdci nejtajnější operace společnosti Umbrella a odkrývá víc o své tajemné minulosti, jak dále pátrá v komplexu. Alice, bez bezpečného útočiště, pokračuje v honbě na ty, kteří jsou odpovědni za šíření epidemie; honbě, která jí dovede z Tokya do New Yorku, Washingtonu a Moskvy a vyvrcholí ohromujícím odhalením, které ji donutí znovu přemýšlet o všem, o čem si dosud myslela, že je pravda. Alice, které pomáhají noví spojenci a staří přátelé, musí bojovat tak dlouho, aby přežila a unikla nepřátelskému světu na pokraji zapomnění. Konec se blíží. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer 1

Recenze (992)

castor 

všechny recenze uživatele

Děj jsem u téhle série nikdy moc neřešil. Při sledování jsem vždycky buď nikdy nebyl nijak zvlášť pozorný, nebo ho jednoduše „nechápal“ (pokud teda bylo co chápat). Je potřeba si hned z úvodu uvědomit, že tvůrci tímhle nechtěli pranic říct. Prostě Milla v těsném kostýmu se tu zas a znovu musí zpomaleně (zpomaluje se opravdu všechno) prostřílet masami zombíků, u toho si zahrát na hodnou maminku a mezi výměnou zásobníků občas pronést něco, co má děj posunout někam dál. Při štrece z bodu X do bodu (třeba) M prostě dostane kulku do hlavy každý, kdo se jí postaví do cesty. Tvůrci jakoby si odškrtávali položku po položce v seznamu a bylo jim úplně jedno, jak to na diváky bude působit. Paul W. S. Anderson má pro někoho hodně lákavý vizuální styl, scénáristé znovu předkládají masivní útok na divákovu inteligenci, Milla stále kosí nejrůznější havěť „nádherně“, otázkou však zůstává, zda to chce divák zažít i pošesté, posedmé.. ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Paula Andersona bych se neodvažoval přes veškerou jeho snahu označit za krále braku, i když našlápnuto k titulu má docela slušně. Šlechtický titul by mu ale v téhle oblasti neunikl zcela jistě. Dosavadní bilance říká, že má u mě šest odpadů, jedno dvouhvězdičkové a jedno tříhvězdičkové hodnocení, přičemž si vůbec nejsem jistý, jestli bych Symptomu Pandorum udělil stejně příznivou nadílku i dnes. Každopádně buď tehdy nebylo něco v pořádku se mnou, nebo s Andersonem. Protože ten, když se rozjede, stojí to za to. Z pohledu toho, co očekávám od kinematografie, by kategorický odpad zasloužila kterákoliv část série Resident Evil, ale na Andersonovi je sympatické, že neusíná na vavřínech a každý díl dokáže posunout do ještě větších sraček, zbavit ho ještě víc byť i těch nejelementárnějších prvků logiky a konzistentnosti. U Paula Andersona zkrátka nemá smysl hovořit o dně, protože pokaždé dokáže kreativně posunout své limity ještě níž. V téhle souvislosti je spíš zajímavé, že v jeho tvorbě mnozí stále dokážou nacházet to svoje. Každopádně kterýkoliv uživatel, který dokáže tohle dílko ohodnotit více než dvěma hvězdičkami, je mě vzbuzuje určitou opatrnost. Celkový dojem: 5 %. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

JE to v každém případě lepší, než předchozí díl. Ale tuhle metu překonat, to rozhodně nebyla olympijská disciplína. Polepšil si soundtrack, výborné je vybrané prostředí (tím si Anderson šikovně otevřel možnosti) a prvních 15 minut je takřka excelentních. Jenže pak už vše jede v kolejích minulého dílu. Scénář servíruje jednu pitomost za druhou a (nemusíte být hnidopich, aby vás ty koniny praštily do očí) a zpomalovačky se rychle zají. Znovu je jich moc, aniž by měly opravdový smysl (bolestné je to hlavně ve finální bitvě). Návrat starých známých fajn, nové postavy v ničemu (Bingbing Li je nicméně zatraceně hot) a Milla neskutečně asexuální. Kam se v upnutém oblečku hrabe na Kate Beckinsale. Ve výsledku lepší než čtyřka, ale pořád o značný kus za původní trilogií. Ale když už nic, na tohle se aspoň „dalo dívat“. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Zaujimala by ma stopaz filmu ak by tam boli tak max dva spomalene zabery.. Cca polhodina? A reziser by mohol popracovat na zaberoch s autami bolo to skor komicke. A dialogy? To som pocula same bla bla Umbrella bla bla Umbrella bla bla Alice bla bla Umbrella.. A neviem ci to bola nahoda ale dve postavy vyzerali uplne ako sestry Nina a Anna Williams.. Stavim sa ze neuhadnete ktore.... Mozno bez zvuku by som si aj myslela ze pozeram Tekken.. tie ultra "super" bojove sceny a salta a kokocinky by ma rozhodne presvedcili ak nie tie dve zenske.. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hm, co asi tak divák očekává od série Resident Evil? A přesně to dostane. Akci plnou zombie (stejně asi nikdy nepoberu, jak může nemrtvý běhat rychleji než živý,...dobře, jde o jiný virus, ale stejně je to divné), běhání, střílení, výbuchů a sem tam šplíchanců krve. Na Millu se pořád pěkně dívá, hudba se dobře poslouchá a triky, na rozdíl od běžné béčkové produkce, jsou na slušné úrovni (ano, některé mizerné, ale jiné výborné, což se vyrovnává). Milovníci PC her budou zřejmě nadšeni více, já, jako milovník comicsů (co jsou plné násilí a mutantů), bych přidal více gore a hlavně fantazie (inspirace Věcí by nebyla na škodu). Celkovou spokojenost kazí jen souboje žen, co se mlátí jako chlapi...mně to přišlo velmi komické. 3,5* ()

Galerie (176)

Zajímavosti (26)

  • Kvůli natáčení bylo na jeden den kompletně uzavřeno celé moskevské Rudé náměstí společně s metrem, kde se odehrála jedna z velkých bojových scén. Natáčení dále probíhalo v Torontu, New Yorku a Tokiu. (Dlee)

Související novinky

Zkáza Pompejí bude sexy

Zkáza Pompejí bude sexy

27.02.2013

Ať už jste jakéhokoli pohlaví. Epos Pompeii totiž našel hlavní představitele v Kitu Haringtonovi (Jon Sníh ze Hry o trůny) a Emily Browning (kočka ze Sucker Punch). Kit si zahraje otroka bohatého… (více)

Reklama

Reklama