Reklama

Reklama

Resident Evil: Odveta

  • Německo Resident Evil: Retribution (více)
Trailer 2

Smrtelný virus společnosti Umbrella Corporation dál pustoší Zemi a mění světovou populaci na legie masa, které jedí Nemrtví. Jediná a poslední naděje lidské rasy v podobě ALICE (Milla Jovovich), se probudí v srdci nejtajnější operace společnosti Umbrella a odkrývá víc o své tajemné minulosti, jak dále pátrá v komplexu. Alice, bez bezpečného útočiště, pokračuje v honbě na ty, kteří jsou odpovědni za šíření epidemie; honbě, která jí dovede z Tokya do New Yorku, Washingtonu a Moskvy a vyvrcholí ohromujícím odhalením, které ji donutí znovu přemýšlet o všem, o čem si dosud myslela, že je pravda. Alice, které pomáhají noví spojenci a staří přátelé, musí bojovat tak dlouho, aby přežila a unikla nepřátelskému světu na pokraji zapomnění. Konec se blíží. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer 2

Recenze (992)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ufff... Tak tohle jsem opravdu nečekal. Námět samozřejmě není sám o sobě nic moc (týká se všech dílů), ale jelikož mě bavěj filmy kde se kosí zombíci po stovkách šel jsem do toho. První díl byl slušnej. Od tohohle jsem očekával globální řežbu ve velkoměstech světa se všemi těmi zapálenými auty, vyrabovanými obchody a zkázou ve stylu 28 tdní či týdnů poté... Bohužel vše se odehrává jen na Kamčatce (to je v Rusku) jak je nám vysvětleno na briefingu a s tím mi také došlo jakému divákovi je tato porcička chrchlající hověziny nabízena. Neříkám, že vše bylo špatné. Některé zpomalené záběry na Milu mlátící velkým zámkem na řetězu do zombíků hlava nehlava, nebo nálet na loď byly super. Jenže zbytek je plnej drsnejch póz, keců, které nesnáším a spousty nelogičností. Navíc mám poslední dobou problém s Rodriguézovou a jejíma tvrďáckejma zamračenejma xichtama. V Avatarovi jsem jí to ještě jako pilotovo vrtulníku odpustil, ale tady už to bylo moc. No a Mila? Ta už také není nejmladší a i když nám jí tvůrci nechají běhat po cele jen zakrytou dvěma utěrkama tak to nemá šanci zachránit ani hambatá, ani oděná do latexu s cvočkama s kolťákama v rukách. * ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Přestože si myslím, že tahle série měla už dávno skončit, nakonec neodolám a ze zvědavosti si pustím její nejnovější výšplecht. Tenhle je schůdnější než ten předchozí (aspoň někam spěje), ale i tak to je takřka bezduchá akce ve sci-fi kulisách, kterou drží nad vodou právě ta akce, Milla a hudba. Aspoň že mi na začátku shrnuli vše podstatné z minulých dílů, co už jsem dávno pustil z hlavy. # [viděno: monitor, sluchátka] # příběh 5 | hudba 7 | humor 0 | akce 9 | napětí 2 | pustil bych si znovu 4 ()

Reklama

Douglas 

všechny recenze uživatele

Film je naštěstí dost krátký, takže nestačí být úmorné jeho řetězení atrakčních podnětů, jež rezignuje na tradiční příběhové rámce. A to přes to, že nelogicky uspořádaná kanonáda podnětů se projevuje například v tom, že celý film má konstantně velmi rychlou průměrnou délku záběru (2,4 vteřiny; 2144 střihů), kdy třeba závěr překvapivě není výrazně rychlejší než většina filmu (což běžně bývá). Z perspektivy filmu jako nástroje k vyprávění příběhů se pak můžeme vrátit k rétorice komentování rané kinematografie - Resident Evil: Odplata je intelektuálně i narativně primitivní kinematografie. Jenže co s tím, když je primitivní tak hrdě, poctivě a dalších dílů se budeme dočkávat přinejmenším do doby, než se Paulu W. S. Andersonovi (producent, režisér) a Mille Jovovichové (hlavní role) rozpadne manželství? Více poznámky z doby premiéry.. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

No ty vole, môže to byt ešte horšie ? Asi hej. Aj keď úvod, spomaľovačky, hudba, Bingbing Li a rekapitulácia všetkých dielov potešila, ale to je tak všetko. Milla je furt celkom k svetu a akcii nieje málo, ale celý čas sa tu len strieľalo, aby sa naši hrdinovia dostali z bodu A do B a tam potom čo nám predhodia konečne niečo zaujímavejšie, hodia nám pred oči záverečné titulky. Nechcel som si tento diel vôbec pozrieť, ale keď už som videl prvé štyri diely a vrátili sa tu len ako reklama niektoré postavy s predošlých dielov, tak som sa nakoniec k tomu dostal. 45% - 2* ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

JE to v každém případě lepší, než předchozí díl. Ale tuhle metu překonat, to rozhodně nebyla olympijská disciplína. Polepšil si soundtrack, výborné je vybrané prostředí (tím si Anderson šikovně otevřel možnosti) a prvních 15 minut je takřka excelentních. Jenže pak už vše jede v kolejích minulého dílu. Scénář servíruje jednu pitomost za druhou a (nemusíte být hnidopich, aby vás ty koniny praštily do očí) a zpomalovačky se rychle zají. Znovu je jich moc, aniž by měly opravdový smysl (bolestné je to hlavně ve finální bitvě). Návrat starých známých fajn, nové postavy v ničemu (Bingbing Li je nicméně zatraceně hot) a Milla neskutečně asexuální. Kam se v upnutém oblečku hrabe na Kate Beckinsale. Ve výsledku lepší než čtyřka, ale pořád o značný kus za původní trilogií. Ale když už nic, na tohle se aspoň „dalo dívat“. ()

Galerie (176)

Zajímavosti (26)

  • Leon S. Kennedy (Johann Urb) nosí hodinky značky Rosendahl Watch V. Ada Wong (Bingbing Li) nosí hodinky Rosendahl Watch II. (dyfur)
  • Herečka Michelle Rodriguez (Rain) rovněž ztvárnila běžící zombie ve vystřižené scéně, která měla následovat hned poté, co nelítostná Červená královna (Megan Charpentier) řekne: „Aktivováni nemrtví Las Plagas.“ (Chipsonator)

Související novinky

Zkáza Pompejí bude sexy

Zkáza Pompejí bude sexy

27.02.2013

Ať už jste jakéhokoli pohlaví. Epos Pompeii totiž našel hlavní představitele v Kitu Haringtonovi (Jon Sníh ze Hry o trůny) a Emily Browning (kočka ze Sucker Punch). Kit si zahraje otroka bohatého… (více)

Reklama

Reklama