Reklama

Reklama

Resident Evil: Odveta

  • Německo Resident Evil: Retribution (více)
Trailer 6

Smrtelný virus společnosti Umbrella Corporation dál pustoší Zemi a mění světovou populaci na legie masa, které jedí Nemrtví. Jediná a poslední naděje lidské rasy v podobě ALICE (Milla Jovovich), se probudí v srdci nejtajnější operace společnosti Umbrella a odkrývá víc o své tajemné minulosti, jak dále pátrá v komplexu. Alice, bez bezpečného útočiště, pokračuje v honbě na ty, kteří jsou odpovědni za šíření epidemie; honbě, která jí dovede z Tokya do New Yorku, Washingtonu a Moskvy a vyvrcholí ohromujícím odhalením, které ji donutí znovu přemýšlet o všem, o čem si dosud myslela, že je pravda. Alice, které pomáhají noví spojenci a staří přátelé, musí bojovat tak dlouho, aby přežila a unikla nepřátelskému světu na pokraji zapomnění. Konec se blíží. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer 6

Recenze (992)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Přestože si myslím, že tahle série měla už dávno skončit, nakonec neodolám a ze zvědavosti si pustím její nejnovější výšplecht. Tenhle je schůdnější než ten předchozí (aspoň někam spěje), ale i tak to je takřka bezduchá akce ve sci-fi kulisách, kterou drží nad vodou právě ta akce, Milla a hudba. Aspoň že mi na začátku shrnuli vše podstatné z minulých dílů, co už jsem dávno pustil z hlavy. # [viděno: monitor, sluchátka] # příběh 5 | hudba 7 | humor 0 | akce 9 | napětí 2 | pustil bych si znovu 4 ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Já už toho viděl fakt hodně. Viděl jsem Mrakomora opalovat se na pláži v Karibiku, prase divoké najíst se vidličkou a nožem, viděl jsem i Jigsawa v patnáctém díle Saw, jak říká, že ve trojce nezemřel on, ale jeho klon. Viděl jsem dokonce i Chucka Norrise, když si v KFC objednal Big Mac... a dostal na držku. Ale ještě jsem snad neviděl tak nudný, zbytečný a předvídatelný film jako je pátý Resident. Naprosto všechno je dané a křišťálově jasné, kam se posuneme v příštích pěti minutách, kdo to odsere, jak to skončí, apod. Mimochodem začíná mě šíleně iritovat to, že vždycky někdo padne mrtvej k zemi, aby následně po několika vteřinách obživl (nemyslím zombie) a dál se rval, střílel, mlátil. O Mille platí pořád to stejné, je a asi vždycky bude luxusní kočka, ale v akčním módu jí nevěřím ani držení zbraně. Lítá na drátech jako smyslů zbavená a střílí nemrtvé do hlav. It´s all. Monstra nevyužitá, triky jakžtakž, za to výdělky sérii pošoupnou k šestce. Výborně! Už nám to zavání odpadem!, Andersone! 65 miliónů dolarů(rozpočet)/222 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ostatní díly jsem před tímto neviděl, takže hodnotím jednak jako nezaujatý a jednak jako neposkvrněný touto sérií...Hry Resident Evil znám, ale nikdy jsem nebyl fanoušek. Jen jsem věděl, že tam jsou zombíci, tak mě zajímalo, co se z toho filmu vyklube. 3D, ve kterém to na předpremiéře od ČSFD bylo promítáno, nabízí pár pěkných efektů, ale to asi každý druhý film. To je ale můj problém, a jestli se v tom někdo vyžívá, zajisté bude uspokojen. 117 min, jak se tady v době premiéry psalo, to určitě nemá, má to sotva 90 min a to díky velice zbytečnému začátku. Přihlížet na přetáčený záběr, abych si ho mohl následně prohlédnout v normální rychlosti na mě prostě působí jako natahování času. Jinak, Milla opět dokazuje, že to hrát rozhodně neumí, tím pádem to ve filmu vynahrazuje bojem, když se perfektně a efektně ohání proti zástupům zombíků. Potěší známé postavy z her (Leon) i z filmů (například Uther). Když se film konečně rozjel, říkal jsem si, paráda, ještě půl hodiny. Pak přišel záběr plný zombíků a konec. Jestli jsem vždy docela dobře předpovídal vybafnutí zombíka, tak tohle fakt ne. Jak jsem psal, slabých 90 min (ne ve smyslu nudy, právě naopak, film hned uteče). Jednu hvězdičku odebírám za zbytečně natahovaný začátek a useknutý konec, ale ty čtyři si to zaslouží... EDIT : Po shlédnutí předchozích filmů jsem usoudil, že pětka je kompletní mix všech dílů. Objeví se tam úplně všechny známé postavy a spousta známých prvků. Na další díl se těším...70%...[12.09.2012_ČSFD projekce_Cinestar Černý most] ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tady už nezáleží vůbec na ničem. Stačí mít generátor náhodných dialogů, postav, lokací a monster a série může jet donekonečna. Hodnotit podle klasických měřítek se nedá, neboť smysl RE nedává už dlouho. Anderson si prostě jede svoji brakovou videoherní estetiku, o které si sice můžu myslet, že není ani trochu hodnotná a žádoucí, nicméně aspoň se tím odlišuje od zbytku žánrové konkurence. Na rozdíl od čtvrtého dílu mě pětka nesrala (až se stydím přiznat, že jsem se docela bavil), tudíž jsem tentokrát docela smířlivý (5/10 - 2*). Čekal jsem to na odpádek. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Zatímco minule se Anderson opájel novou technologickou hračkou zvanou ‚třetí rozměr‘, tady posílá do hajzlu i ji, a pálí divákovi do ksichtu únavný, nevzrušivý a absolutně sterilní sled střílení bez nápadu, napětí a adrenalinu, a namísto toho nechává plnit Alici rodičovské povinnosti a ostatní postavy vše naokolo trapně vysvětlovat, vstávat z mrtvých, nebo být za blbečky jen tak z rozmaru (Leon S. Kennedy!); sorry Paule, vždy jsem tě hájil, jak před hatery na netu, tak i osobně u piva, ale tohle je sračka, kterou jsem si nehorázně protrpěl a poprvé se netěším na další díl. ()

Galerie (176)

Zajímavosti (26)

  • V októbri 2016 sa film umiestnil na 98. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias" webu PrettyFamous. (Zdroj: ČSFD)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 42,3 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 240,2 mil. (NIRO)
  • Po celý film používá Alice (Milla Jovovich) zbraň TDI Vector bez jediného nabití. (dc125)

Související novinky

Zkáza Pompejí bude sexy

Zkáza Pompejí bude sexy

27.02.2013

Ať už jste jakéhokoli pohlaví. Epos Pompeii totiž našel hlavní představitele v Kitu Haringtonovi (Jon Sníh ze Hry o trůny) a Emily Browning (kočka ze Sucker Punch). Kit si zahraje otroka bohatého… (více)

Reklama

Reklama