Reklama

Reklama

Železný Golem

(TV film)
  • Česko Železné monstrum (více)

Bratři Jake a Ethan najdou ztroskotaný vesmírný satelit. Nalezený šrot seberou a prodají ho Earlovi do místní sběrny. Earl je kutil a rád staví ze šrotu obří sochy. Nyní pracuje na železném Golemovi pro místní oslavu. Získané části vraku použije při jeho výrobě. V městečku zatím nikdo netuší, že nalezené zbytky satelitu byly pokryty bakteriemi mimozemského původu. Železný Golem ožívá a ničí vše živé kolem sebe... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

Krasus odpad!

všechny recenze uživatele

Jedovatý maglajs alias obživlé kovové robertky vyvražďují Americký vidlákov o deseti lidech a v mezidobí nám kvete láska, verbálně se popravují komouši a umírají velcí hrdinové. Vrcholná scéna se ve filmu opakuje dokonce čtyřikrát, abychom si zřejmě každý našli kus něčeho hlubšího. Nevídaná lahůdka, která si zaslouží dlouhatánský výsměch a zařazení do Top strop shitu. ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z těch úplně nejhloupějších filmů, jaké jsem viděl (i v rámci Syfy, Asylum). Scénář, dialogy, chování postav - vše na úrovni mateřské školky. Průser je však jinde. Mohli to udělat jako zábavnou prču, ale pojali to smrtelně vážně, což v kontextu všudypřítomné infantility vyráží dech. Scéna, kdy hlavní hrdina nahání zbylý kousek kutálejícího se (čti utíkajícího) kovu a se smrtelně vážným výrazem ve tváři se ho snaží trefit postřikem - to se prostě musí vidět a je to na odpad, nebo 5 hvězd. Nic mezí tím. Proč se za takové filmy nezavírá do vězení a jak je možné, že dotyční režiséři si vesele točí dál? ()

Reklama

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Ja sa asi toho plech žerúceho Golema tak trochu zastanem, predsa len je oproti obdobným televíznym hovnoscifákom dosť zábavný. Na dvor nejakého farmára dopadne ruský satelit a z neho vytečie mimozemský sopel živiaci sa železom. Ten sa pricucne na isté umelecké dielo, sochu Golema z kovového šrotu, ktorý tým pádom ožije a začne zabíjať ľudí. S rozumom je to samozrejme na dinosaura, rozmýšľať o logike jednotlivých súvislostí a vôbec čomkoľvek sa neodporúča, to si rovno môžete začať pražiť vlastný mozog spolu s kukuricou na rastlinnom oleji. Dobre to ilustruje odpoveď matky na otázku dcéry že prečo ju mimozemské baktérie nezabili ako ostatných keď s nimi prišla do kontaktu. "Vieš, živia sa železom v krvi a ty máš šťastie že si chudokrvná". Boha jeho, fikané bacile! Srandu zaisťujú scény ako súboj s oživlou sekerou pomocou antibakteriálneho mydla, kovové rárohy z vybuchnutého Golema kotúľajúce sa ulicou, alebo naháňanie malého, divoko unikajúceho kúska železného črepu, po ktorom hrdina zbesilo strieka whisky. Jediné čo dokáže emzácky hnus zastaviť je totiž pozemský chľast. Čo sa týka hlavnej hviezdy, teda Golema, ten je animačne taktiež celkom slušný, videl som už haldu škaredších raplov čo sa vydávali za hrôzostrašné príšery. Ale tak ma napadá, že tento film nie je napriek svojej absurdnosti vlastne tak ďaleko od skutočnosti, u nás je predsa už dávno udomácnený druh tvora, niektorými zvaný aj "kofolníci", čo dokáže bleskovo dezintegrovať akýkoľvek kovový materiál a taktiež nám gadžom poriadne pije krv. He-He-He... Ale pssst, európska únia nás má beztak za rasistov. ()

animario 

všechny recenze uživatele

"To ten mimozemskej maglajs,ten zabil šerifa!" Aneb pohádka o tom, jak zkorodovaný Optimus Prime ze šroťáku k zelenýmu slizu z ruskýho satelitu přišel... Kdyby to byl alespoň vtipnej nízkorozpočtovej slatter, tak budiž. Ale 5 metrovej robot zabíjející dotekem?! Proč teda 5 metrovej robot, proč ne třeba zahradní trpaslík? Všemu ovšem vévodí štamgast trapně bojující s oživlou sekerou antibakteriálním wc čističem.To fakt vtipný není,i když to vtipně zní. Odpad tomu nedám, protože mě to prostě fascinuje. ()

AsylumFan 

všechny recenze uživatele

Paul Ziller je mistr zkratky. Film Železný Golem je sociální drama, které cílí na průměrného obyvatele amerického maloměsta. Na poměrně malé ploše svého sci-fi Ziller mistrně nastavuje zrcadlo dnešní americké společnosti. A výsledný obraz není lichotivý. Vidíme, kterak hospodářská krize dopadá na bedra obyčejných lidí, kteří jsou nuceni obracet každý dolar. S chudobou je divák konfrontován na každém kroku. Vidíme zchudlého farmáře nebo dva bratry, kteří nemají peníze na rekonstrukci domu. Obrovské parkoviště nákupního centra takřka zeje prázdnotou. V nočním baru je pouze jeden zákazník. Dále Ziller tepe i hlavní důvod chudoby - nevzdělanost. Diváka tak udiví, že většina obyvatel maloměsta netuší, co je to Golem. Neuvěřitelné je, že majitel vrakoviště zřejmě nic netuší o změně režimu v Rusku před dvaceti lety, a tak proklíná ruské komunistické svině za to, že jim na hlavu házejí ten zelený hnus. Ve světle předestřených skutečností je řádění železné obludy pouze epizodkou, kterou lze řešit pomocí chudokrevnosti nebo výborného tuzemáku z likérky Drak. - Paul Ziller jako první v dějinách filmu spojil žánry sociálního dramatu se sci-fi a zapsal se tak do dějin. - 100 %. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Ethar (Colby Johannson) za sebou ve 28. minutě důkladně zamkne vchod do domu. Když však přijde jeho bratr Jackie (Kavan Smith), otevře si dveře bez odemykání. (Terva)
  • Pri detailných záberoch na “mimozemský vírus“ je vidieť, ako sa pohybuje. Nie je to nič iné ako kovové piliny vo farbe, ktoré sa vďaka magnetu, ktorý bol z druhej strany, pohybovali. (fefee)

Reklama

Reklama