Reklama

Reklama

Pohádky noci

  • Česko Příběhy noci (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Noc co noc se dívka, chlapec a starší technik scházejí ve staromódním kině, aby dali průchod své fantazii a postupně inscenovali šest pohádkových příběhů. Ty se odehrávají na různých kontinentech a důvtipně i s důrazem na tradici představují několik bojů o princezny či záchrany království. Romantické i dobrodužné příběhy v sobě nesou zřetelná poselství, ale též nepřehlédnutelný humor, mnohdy narušující pohádkové stereotypy. Proč by měl mladík toužit po princezně a půlce království, když má doma svou milou, a navíc jde o království mrtvých? Francouzský animátor Michel Ocelot kombinuje tradiční animaci siluet, proslavenou již v roce 1926 snímkem Lotte Reinigerové Dobrodružství prince Achmeda, s moderními technologiemi (snímek byl uveden také ve stereoskopickém 3D). Okouzlující film dokazuje, že animované postavy nemusí být vybaveny propracovanou mimikou, abychom s nimi mohli soucítit. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (37)

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Animace, která mě osobně nenadchla a na výstavu obrázků z filmu bych si asi nezašla. Na druhou stranu jsem byla nadšená její neotřelostí, originalitou, tím, jak se autoři piplali s detaily, bavily mě i černé postavičky před pozadím jiskřícím barvami a bláznivé výtvarné kreace s přítomnými zvířaty. Také s příběhem si Michel Ocelot definitivně dost vyhrál, skupinka amatérských herců se každý večer baví pohádkami, nadšeně se vžívají do rolí princezen, statečných mladíků, krutých sester, kouzelných víl i strašlivých příšer, vymýšlejí vlasové kreace, kostýmy a nadšeně vstupují do různých období historie. Krátké příběhy, infantilní postavičky a morální poentu najdeme v každém z příběhů, které jsou milým zpříjemněním karlovarského i jiného podobně hektického dne mladších i starších diváků. Jen by jim mnohem více svědčilo rozdělení do šestidílného seriálu. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

46th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2011 - HORIZONS - Horizonty (Les contes de la nuit / TALES OF THE NIGHT / Pohádky noci) - Při první povídce uchvácen, při druhé okouzlen, u třetí omámen, ve čtvrté ohromen, u páté nadšen a u šesté jsem koukal na hodinky kdy už bude konec... Bylo to skvělé, to ano, ale po hodině příběhů to už člověka začínalo trošku nebavit. Taková na vnímání "těžká" až "náročná" animace s možná dosti uspěchanými povídkami. Myslím že čtyři malinko delší a propracovanější příběhy by byly lepší nežli těchto šest uspěchaných čtvrthodinek... - 7. 7. 2011 - kino Thermal - Velký sál - Karlovy Vary - 85% ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Animácia ala Lotte Reiniger je vkusná. Aj keď sa pre niekoho môže zdať až príliš jednoduchá, má svoje čaro. Kontúry tieňov sú originálne, elegantné a hlavne sympatické. Viacero príbehov, ktoré majú jedno spoločné - lásku medzi nejakým chlapcom a nejakým dievčaťom - akurát vždy v rôznych rozprávkových príbehoch zasadených do rôznych scenérií i kultúr. Ani jeden z príbehov nijako nevytŕča. Slabšou stránkou sú predely medzi príbehmi, ktoré sú riešené príliš jednoducho až primitívne. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

[MFF 2011, Karlovy Vary] Staromilská siluetná animácia vrhá mnohonásobné tieňe a hľa mladík odmieta princeznú. Veď konečne, sladkoústych rozprávočiek jestvuje predsa požehnane a menšie obrátenie zvyčajnosti naruby azda neublíži. Michel Ocelot svižne dózuje 6 (nápadmi nabitých) poviedok z ktorých prvé-delikátnejšie 3 ubehnú rýchlo ako Asafa Powell pretek na 100 m. a druhé-vlažnejšie 3 sa vlečú ako dôchodci na poobedňajšej výchadzke. Čo je trošku nevítaná kombinácia, pretože človek sa návalovo nabaží a potom už len uprene kuká-čaká na koniec. Obsahové vyváženie, prípadne korektúra stopáže by myslím prospela. Rozhodne však ide o milé spestrenie večera, ktoré necháva spomenúť na starú dobrú grafiku z 20-30's a nepozabúda ani na ozvláštnenie terajšími trendmi. Ako dlhší večerníček pred spaním-ideálne. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Černé obrysy postav na barevném pozadí působí jednoduše, ale elegantně. Líbily se mi pohádkové příběhy, odehrávající se v různých dobách a prostředích. Některé z nich mají klasický průběh a zápletku, tak jak je známe z pohádek našeho dětství, jiné sázejí více na originalitu a i při tom kratičkém prostoru, který se každému z nich dostává, překvapí náhlým zvratem, vtipnou nadsázkou či atmosférou tajemna.Viděno v rámci Challenge Tour 2015:30 dní se světovou kinematografií. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Prvních pět příběhů je převzato z televizní předlohy Dragons et princesses: L'Élue de la Ville d'or. Poslední šestý příběh byl nakreslen speciálně pro Pohádky noci. (dinamit_1)

Reklama

Reklama