Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film o novináři, který se odvážil jít po stopách nechvalně proslulé neapolské mafie Camorry. Giancarlo je ambiciózním mladíkem, který se z nerozvážnosti a z touhy po lepším postavení v redakci pouští do sledování několika mafiánů. Záhy se před ním začne rozvíjet klubko spojitostí mezi nekalými praktikami zločinců a rozhodnutími vážených zastupitelů. Zveřejnění zpráv o manipulaci voleb nebo korupci při zadávání státních zakázek, jež poukazují na přímé propojení obou představitelů moci, mu však dříve než slávu přinesou smrt.
Poutavý příběh šestadvacetiletého novináře je natočen podle skutečných událostí, které se odehrály v Neapoli v polovině 80. let. Režisér Marco Risi tu podává komplexní obraz mafiánské problematiky ve velmi přesvědčivém portrétu člověka, který se navzdory nebezpečí rozhodl psát pravdu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

mira007 

všechny recenze uživatele

Mafie Camora a její přisluhovači z řad politiků na malém městečku v osmdesátých letech proti jednomu mladému novináři - je jasné, že to neskončí happyendem, ale jako věrný popis reality bez příkras nebo přehánění excelentní. Nenápadný film, jehož vypovídací hodnota je větší než druhá a pozdější řada Chobotnice. ()

nwx 

všechny recenze uživatele

Film jsem nahrál z tv na rekordér, tak jsem si titulky případně pustil znovu. Italové v něm opravdu mluví jako ze samopalu. :) To ale nesnižuje jeho kvality. Dobrý film o italské mafii, dokonalá atmosféra 80. let - prostředí, auta, hudba. Myslel jsem si, že byl dokonce natočen v té době, nejen že o ní pojednává. Dokonalé. ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Vysílání ČT2, pondělí 14.3.2011. Myslím, že filmu vzhledem k typické italské ukecanosti ve stylu samopalu vz. 57 (RATATATATATATATATA ...) by více slušel CZ dabing, než nějaké žluté titulky, které nestíhají a neobsahují vše, co by měly. To v naší zemi, kde používáme mnohoobsažný CZ jazyk, jistě snižuje hodnotu filmu na tři hvězdičky. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Trochu z jiného soudku pohled na mafii.V tom by ani nebyl takový háček,ale příběh moc šancí nedává už od samého začátku velkou šanci.Nevím jestli divák měl poznat hned beznaděj,která byla v Neapoli,či se divák měl do příběhu zakousnout do vcelku nevýrazného novináře,který žije novinařinou a odkrývání korupce.Malinko jak na houpačce,kdy se příběh snaží držet vcelku až životopisného snímku,kdy prožíváte s Giancarlo Sianim jeho den v redakci,s přítelkyní řešíte pletky,kamarád si rád přičichne k bílému prášku,líbí se Vám jedna asiatka...Na druhé straně mince je bohužel menší nepořádek,protože zrovna v Neapoli je trochu víc kohoutů na jednom smetišti a máte z toho leda bordel.Takže si nejvíc pamatuju na starostu na golfovým vozíku a starostu.Ostatní postavičky jsou slušně řečeno do prázdna.Zde v případě mafie příběh moc netáhne,sice dojde i na zůčtování či vraždu,spíše to vypadá jak nějaký loutky,aby se opět zamířilo za Giancarlem a jeho novinářskou kachnout:) .70% ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film ukazující prorostlost organizovaného zločinu se zastupitelstvem, včetně boje o teritoria jednotlivých rodin v italských kulisách. A jeden pan novinář proti novinářům-zaměstnancům. Syrově podaný příběh, který mě dost oslovil, ale asi film budu muset sjet ještě jednou, bylo toho na jedno shlédnutí trochu příliš. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama