Reklama

Reklama

Bývalému univerzitnímu zápasníkovi Scottu Vossovi (Kevin James) je 42 let a bez většího zaujetí učí biologii na upadající střední škole. Když kvůli rozpočtovým škrtům hrozí, že budou zrušeny některé ze školních programů a učitel hudby (Henry Winkler) bude propuštěn, Scott se rozhodne, že jako zápasník bojových umění vydělá škole nějaké peníze navíc. Každý si myslí, že se Scott zbláznil – především školní zdravotní sestra Bella (Salma Hayek) – ale Scott dokáže něco, co nikdo nečekal. Inspiruje své studenty a stane se senzací, která celou školu spojí dohromady. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (257)

panMartin 

všechny recenze uživatele

Někde horší, někde lepší. Zhruba v polovině si film získal mé sympatie a nebylo o čem rozhodovat, čistý průměr. Minimálně vtipná ale přesto zábavná a koukatelná komedie o obyčejném učiteli, který se rozhodne pro "svou" školu vydělat peníze zápasy v ringu. Jeden z těch filmů na ukrácení dlouhé chvíle. Kevin James je fajn, stejně tak Salma. Nijak překvapivé ale snadno stravitelné. ()

Žralok 

všechny recenze uživatele

Vezměte námět z prvního Rockyho a Warriora. Smíchejte to dohromady a dochuťte nenáročnou komedií. Výsledek bude vypadat nějak takhle. Pěkná oddychovka která má silný i trošku slabší momenty. Ale s hlavními hrdiny budete jejich příběh prožívat. Především ale neočekávejte nějaký hluboký poselství. Jedná se především o oddychovou komedii. Učitel biologie se rozhodne pomoci kolegovi sehnat finance aby mohl dál učit hudebku. Situace si vyžádá že začne zápasit v MMA. Nemá absolutně žádné ambice na vítězství. Ví že nemá šanci vyhrát. Nebo má ? ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jak já miluji klišoidní filmy, ve kterých někdo slabší v poslední sekundě porazí někoho silnějšího, navíc tím pomůže někomu potřebnému a ještě si přitom frajersky zahláškuje. To mám vždycky slzu v oku. Jenže tady se jedná o poctivě vyšpekovaného profesora, který předvedl v ringu opravdu věrohodný výkon pouze v prvním zápase, kdy dostal K. O. v první sekundě. Ty jeho další boje s vyrýsovanými holohlavými hovady byly spíše k smíchu, samozřejmě k tomu nechtěnému, protože skutečně uvolňující zábavný smích po pár úderech do hlavy dezorientovaně zabloudil do nějakého jiného filmu. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Najväčším plusom celého filmu bolo to, že sa človek pri tom v podstate nenudil a stále sa niečo dialo. Dokonca aj množstvo scénok a hlášok dosiahlo svoj efekt a občas som sa dobre na tom pobavil. Avšak ten predvídateľný dej a silný 100-percentný happyend, to bolo už na mňa naozaj moc. Každopádne, Coraci má dobré komédie, ktoré zaujmú a pobavia. Naozaj je pre produkciu Happy Madison jedinečným prínosom, a v tomto mu môže konkurovať jedine tak Peter Segal. No a prvotne som sa obával, či Kevin James bol tým pravým pre túto rolu, napokon musím skonštatovať, že veľmi ma prekvapil a zahral to naozaj s veľkým odhodlaním. Nebyť toľkých klišé, tak by to bolo aj na 4*. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Asi je to moje hodnocení až moc štědré a spíš by to bylo asi na tři, jenže já mám slabost pro filmy, které jsem pustil spíš ze zoufalství, nic od nich nečekal a nakonec dostal slušnou zábavu. Samozřejmě by se to takhle odehrát nemohlo, to je jasný každýmu soudnýmu člověku, co někdy viděl boj na UFC úrovni (a asi i těm, co to ani neviděli). Nicméně, Kevin James v hlavní roli je fakt sympaťák, hlavně v první půlce, kdy je to vyhořelý loser. Spousta fórů tu funguje, ať už kolem školy, nebo kolem jeho kamaráda, lakýrníka s velkou rodinou, ale i ta parta, co je učí na testy na US občanství, speciálně ten trenér (co přebíhá mezi boxem, spinningem a aerobicem). A třeba první zápas v kleci je top. :) Poslední část už je taková americká, ale vlastně jsem to tady docela i chtěl... Jediná věc, která se tvůrcům zásadně nepovedla, je scéna s házením jídlem. Naštěstí tam už podobná trapnost není. Celkově je to povedená oddechovka na jedno zkouknutí, navíc o hodně lepší, než drtivá většina současný komediální produkce. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (12)

  • Krzysztof Soszynski, který zde hrál Kena Dietricha, použil při závěrečném zápasu techniku, kterou se v bývalé organizaci WEC proslavil Anthony Pettis. Komentátoři neveděli jak tuhle techniku pojmenovat, tak ji nazvali jednoduše "Showtime Kick". (Pacek)
  • Kevin James se začal fyzicky připravovat na svou roli již 14 měsíců před zahájením natáčení. Během přípravy pak zhubl okolo 35 kg. (Zdroj: ČSFD)
  • Hlavní herec Kevin James kvůli filmu absolvoval trénink chvatů a pohybů s legendou UFC Randym Couturem. (The Viper)

Reklama

Reklama