Reklama

Reklama

Norsko

(TV film)
  • Německo Norway - Die letzte Paradisen
Německo, 2008, 51 min

Obsahy(1)

Pobřeží Norska je typické svými fjordy a stády sobů. Jeho minulostí jsou zase Vikingové. Od mysu Lindsen až po nejsevernější výběžek se zemí táhne Skandinávské pohoří. Tři čtvrtiny obyvatel žijí v jižním Norsku. Zde také stojí většina typickkých dřevěných kostelů. Mohutný ledovec Jostedalsbreen možná zažil ještě dobu ledovou. Na jeho konci jsou obrovská ledovcová jezera. Lid Sámů a jejich sobi vytvářejí obraz řídce osídleného severovýchodu. Na podzim pronásledují kosatky hejna sleďů až k pobřeží. Špicberky jsou zase rájem tuleňů a ledních medvědů. Tento skandinávský stát se rozprostírá od padesátého osmého stupně severní šířky až daleko za polární kruh. Hlavní město Oslo v jižním Norsku je od Severního mysu vzdušnou čarou vzdálené dva tisíce kilometrů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Keď človek túži dozvedieť sa niečo o reálnom živote v Škandinávii, tak sa pozrie na tento dokument, uvidí tam fjordy a čosi ako ľudovkársky skanzen s krojovaným folklórom a nábrežnou promenádou v Bergene. Nezistí o duši Nórov ich snoch, obavách, jazyku či súčasných špecifikách nič, škoda! Ďalší sterilne uhladený nemecký dokument, ale aj tak je to lepšie ako nevidieť z Nórska ani jediný záber. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Hrajou to na přírodu a daří se jim stále dokola vyhrávat nad ostatními zeměmi. Prostě jedna táhlá neforemná nádhera... ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama