Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lyricko-komediálny film o láske, rodičovskom puritánstve, o nečakaných životných situáciách, ale aj o tom, že aj tá najzamotanejšia situácia môže mať dobrý koniec. Manželia Jasenkovci (Július Pántik, Erna Suchánová) pricestujú do Bratislavy, aby navštívili svoju dcéru. Ich príbeh sa prepletá s príbehom mladej Hedy (Milena Dvorská), ktorá kvôli snúbencovej matke inscenuje fingovaný sobáš... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Čistě dramatické pojetí by tomuto, silně šedesátkovému, filmu, jenž má chvílemi až noirovou atmosféru, určitě prospělo, ale i tak se jedná o skvělou podívanou s excelentním Liškovým jazzíkem. ()

GIK 

všechny recenze uživatele

Tak pěkný a tak málo známý film. Možná to bude tím názvem. Přitom stará paní se tam mihne na pouhých deset minut. A ke všemu to je zapšklá svíčková bába, pro kterou je svatba její snachy v kostele ŘKC otázkou života a smrti. Ale jinak příjemný Kvietik, překvapivě milá Dvorská a vtipný domovník. Dceruška bydlí nahoře a rohožka je pro změnu dole: nech sa páčí. Liškova hudba skvělá jako vždy. 80 % ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Bez ohledu na víru či nevíru kohokoliv - fingovaná svatba v kostelese mi vnitřně příčí. S tím jsem hodně bojovala. Jinak je atmosféra filmu skvělá, hlavní téma střed generací i zakázané lásky výborně podaný. A Milena Dvorská jako vždy okouzlující!! ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre sa na to dívalo, hlavne kvôli iskreniu medzi Kvietikom a Dvorskou, ale aj kvôli Pántikovi a jeho výlevom pred manželkou či pred švagrom Filčíkom, bývajúcim kdesi pri Dunaji. To všetko v atmosfére aká sa dala zachytiť len vtedy, v uvoľnených 60. rokoch, podfarbená príjemným hudobným motívom od majstra Lišku. Skvelé herecké výkony šmrncnuté vtipnou hláškou či dialógom na povrchu slabej zápletky, ktorá je k neuvereniu, zostávajú tým najlepším čo sa dá vyždímať z tohto filmu. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Dovčerejška jsem neměl tušení, že Martin Hollý natočil (v rámci svých občasných žánrových výletů) i romantickou komedii... překvapilo mě to a byl jsem zvědav. Ač se spočátku zdá, že půjde o klasický příběh zakázané lásky z mládí, zažívané v tajnosti proti vůli rodičů mladé dívky, nakonec se dění začne soustředit na zcela jiný milostný prožitek mladého muže s nejednoznačnou minulostí. Rodící se láskyplný vztah za podivuhodných okolností není ani tolik zakázaný či tajný, jako spíše omezený na velmi stísněný prostor a čas. Komedii zde zastupuje zejména dvojka dispotických pátračů otce (Pántik) a jeho kolegy námořníka (Filčík), jinak děj plyne v dramatičtějším duchu s příjemně lyrickou atmosférou. Což vůbec nevadí, škoda naopak poměrně náhlého konce v momentu, kdy situace měla potenciál nabrát na dramatických obrátkách ještě víc. Vůbec by mi nevadilo, kdyby se pokračovalo dál, i když konec pěkný – všechno pěkné... a Milena Dvorská zde byla vážně okouzlující (věřím, že damská část publika si zase přijde na své díky mladému Kvietikovi :)). 70% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Natočeno podle povídky „Svatba“ spisovatele, novináře a scenáristy Milana Smolíka (*1926). (ilclassico)
  • Film bol natáčaný v Bratislave a Trnave. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama